BÜYÜKKONUK
okuma süresi: 6 dak.

15. Geleneksel Eko Gün için herşey hazır

15. Geleneksel Eko Gün için herşey hazır

Büyükkonuk Belediyesi ile Büyükkonuk Eko Turizm Derneği iş birliğinde düzenlenen ve Telsim ana sponsorluğunda gerçekleşecek olan 15. Geleneksel Eko Günü için hazırlıklar tamamlandı.

Yayın Tarihi: 10/10/14 16:03
okuma süresi: 6 dak.
15. Geleneksel Eko Gün için herşey hazır
A- A A+

Eko Turizm Derneği Başkanı Alibey, bir şölen olarak gördükleri etkinliğe titizlikle hazırlandıklarını ve muhteşem gün için geri sayım yapmaya başladıklarını kaydetti. Tüm halkı 12 Ekim Pazar günü hep birlikte eğlenmeye ve geçmişin tadını yaşamaya davet eden Alibey, "Pazar günü herkesi ailesi ve arkadaşları ile birlikte gün boyu bizimle güzel bir köy hayatı geçirmeye bekliyoruz" dedi.

ADANIN ON BİNLERCE KİŞİYİ AĞIRLAYAN EN ÖNEMLİ KÜLTÜREL ETKİNLİKLERİNDEN BİRİ

Telsim ana sponsorluğunda 15.si gerçekleşecek Eko Gün'üne ilk gününden beri katıldığını belirten Alibey, ilk yıl küçük çapta bir etkinlik gerçekleştirdiklerini; fakat ilerleyen yıllarda halkın artan ilgisi ve katkısı sayesinde Eko Gün'ün adanın binlerce kişiyi ağırlayan önemli etkinliklerinden biri haline geldiğini ifade etti. Alibey, Eko Turizm Derneği olarak, etkinliğin ilk gününde bir komite olduklarını ve Avrupa Birliği'nden aldıkları destek programları kapsamındaki eğitimlerle etkinliğe itinayla hazırlandıklarını kaydetti. Etkinlik öncesi gıda güvenliği ve hijyeni başta olmak üzere stratejik planlama, pazarlama, paketleme gibi konularda eğitimler aldıklarını belirten Alibey, eğitimlere her yıl aksatmadan devam ettiklerini kaydetti.

Etkinliği Mayıs ve Ekim ayında olmak üzere yılda iki defa gerçekleştirdiklerini belirten Alibey, Mayıs ayında asmaların yapraklarını açtığını, ıspanakların çıktığını ve doğadaki ürünlerin insanları doğaya çıkmaya teşvik ettiğini ifade etti.

"Dernek olarak kültürümüze özgü tatların yeni nesillere aktarılmasına ve nasıl yapıldıklarının öğrenilmesine aracı oluyoruz" diyen Alibey, eko günü başladıktan sonra bir köy pazarı kurmaya karar verdiklerini ve bu amaçla her pazar tüketici ile üreticiyi buluşturduklarını kaydetti.

DOĞAYA VE ÇEVREYE SAYGILI BİR GÜN

"NAYLON VE PLASTİK ELDİVEN KULLANMIYORUZ"

Alibey, eko turizmin doğaya ve çevreye saygılı davranarak, gelenek ve görenekleri yaşatan bir turizm anlayışını olduğunu söyleyen Alibey "Eko Gün'de eko turizmden faydalanarak kırsal kesime ekonomik anlamda da katkı bulunuyoruz" dedi. doğaya ve çevreye saygılı bir gün geçirdiklerini belirten Alibey " Etkinlikte naylon kullanmıyoruz , plastik eldiven kullanmıyoruz, doğaya zarar vermeden, çevreye saygılı bir gün geçiriyoruz" dedi. Etkinlik öncesi Gıda Mühendisleri tarafından eğitim aldıklarını da belirten Alibey, eğitimlerde Eko Gün'de satışa sunulan ürünlerin üretim aşamasından sunum aşamasına kadar hijyenik ve sağlıklı olabilmesi her detayı dikkate aldıklarının altını çizdi.

GELENEKSEL KÖY KIYAFETİNİ ÇAĞRIŞTIRAN KIYAFETLER

Geleneksel Kıbrıs kültürünün her anlamda yaşatılmasını amaçladıklarını belirten Alibey, standlarda ürünlerini satışa sunacak kadınların geleneksel köy kıyafetini çağrıştıran desenli elbiseler giyeceğini ve yemeni takacağını söyledi.

HALKA ÖZEL YENİ PARK ALANLARI YARATILDI

Her yıl on binlerce kişinin akın ettiği Eko Gün'üne bu yıl da büyük bir katılım beklediklerini belirten Alibey, köyü ziyaret edecek misafirleri en iyi şekilde ağırlamak için yeni park alanları yaratıldığını kaydetti.

"12 EKİM PAZAR GÜNÜ AİLENİZLE BİRLİKTE BİZE KATILIN"

Telsim ana sponsorluğunda 12 Ekim Pazar günü saat 10:30'da açılışı yapılacak Eko Gün'ünde "Karpaz Kızları" olarak dans edeceklerini belirten Alibey, tüm halkı birlikte eğlenmeye ve geleneksel bir köy yaşantısı geçirmeye davet etti. "O gün bir işiniz varsa, bırakın ve ailenizi yanınıza alıp bizimle geçmişin tadını yaşamaya gelin" dedi.

TELSİM'İN "ÇOCUKLUĞUNU AL DA GEL" SÜRPRİZİNE ÇOK SEVİNDİK

Telsim'in de özel etkinlikleri ile renk katacağı etkinlikte saat 13:30 ile 16:00 saatleri arasında Büyükkonuk İlkokulu bahçesinde Serap Kanay ve arkadaşları tarafından "Çocukluğunu Al Da Gel" temalı geleneksel Kıbrıs çocuk oyunları oynanacak.Yeni nesiller ile eski nesillerin birlikte oyun oynayabileceği etkinliği çok beğendiğini belirten Alibey, "Telsim'e desteği için çok teşekkür ederiz. İp atlama, tek ayak, yağ satarım bal satarım gibi oyunları çocuklarla birlikte oynayabileceğimiz bu güzel sürpriz bizi mutlu etti" dedi.

Telsim ana sponsorluğunda, 12 Ekim Pazar günü keman, flüt, kaval, zurna gibi müzik aletlerinin çalınacağı, "Karpaz Kızları"nın halk dansları gösterisi, konuşmalar ve eko gün özel ödüllerinin verilmesiyle başlayacak Eko-Gün'de gerçekleştirilecek diğer etkinlikler şöyle: "Karadeniz Kültür Derneği Büyük Kızlar Halk Dansları Ekibinin gösterisi, Folk Der halk dansları gösterileri, "Bareyalar" müzik gurubu konseri, Gazimağusa Belediyesi Türk Sanat Müziği Korosu, kaval dinletisi , Emir Gül-Hasan Balcıoğlu konseri, "Sol Anahtarı" müzik gurubu konseri, Mağusa Halk Dansları Ekibi gösterisi, "Zirve" müzik gurubu konseri ve "Karpaz Kızları"nın kapanış dansı."

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.