BÜYÜKKONUK
okuma süresi: 4 dak.

Sennaroğlu'ndan ilk 100 gün açıklaması

Sennaroğlu'ndan ilk 100 gün açıklaması

Büyükkonuk Belediye Başkanlığı görevinde yüz gününü değerlendiren Ahmet Sennaroğlu, yaklaşık 5,5 milyon TL borç ile devraldıkları belediyede, personelin maaşlarını gününde alabildikleri bir yapı oluşturduklarını kaydetti.

Yayın Tarihi: 12/11/14 15:25
okuma süresi: 4 dak.
Sennaroğlu'ndan ilk 100 gün açıklaması
A- A A+

Büyükkonuk Belediye Başkanlığı görevinde yüz gününü değerlendiren Ahmet Sennaroğlu, yaklaşık 5,5 milyon TL borç ile devraldıkları belediyede, personelin maaşlarını gününde alabildikleri bir yapı oluşturduklarını kaydetti.

İcraattaki yüz gününü basın açıklamasıyla paylaşan Büyükkonuk Belediye Başkanı Ahmet Sennaroğlu, belediyeyi 5 milyon 431 Bin 563 TL borç ile devraldıklarını, borcun büyük bir bölümünün İhtiyat Sandığı, Sosyal Sigortalar Dairesi, Kıb-Tek ve Vergi Dairesi'ne olduğunu açıkladı.

Sennaroğlu, 100 günlük dönemde yaklaşık 150 bin TL'lik borç ödemesi gerçekleştirdiklerini, önceki yönetimden kalan taksitli borçların ödemesinin düzenli olarak gerçekleştirildiğini anlattı.

Sennaroğlu, belediyede uzun yıllardır personel maaş ödemelerinin düzensiz şekilde yapılmakta olduğunu ileri sürerek, bugün personelin maaşlarını gününde alabilecekleri bir mali yapı oluşturulduğunu kaydetti.

Sennaroğlu, Dev-İş Sendikası ile imzalanan toplu iş sözleşmesi kapsamında, sosyal haklar içerisinde yer alan Ramazan ve Kurban Bayramı ödenekleri için 68 bin TL ödeme yapıldığını kaydetti.

BELEDİYE HİZMETLERİ

Açıklamada, belediye hizmetlerine hız verildiği belirtilerek, ilgili su arıtma tesisi ile varılan anlaşma sonucunda Zeybekköy, Sazlıköy ve Yedikonuk köylerinin su ihtiyacının karşılandığı, bölgenin su sorununun büyük ölçüde ortadan kalktığı kaydedildi.

Açıklamada, Türkiye Cumhuriyeti Yardım Heyeti'nin sağladığı finansmanla Yedikonuk'ta çocuk parkı yapımına başlandığı, Kilitkaya köyünde köy içi isale su hatlarının tamamlanmasından sonra köy içi yolların asfaltlanmasının tamamlandığı anlatıldı.

Peyzaj çalışmaları çerçevesinde Büyükkonuk köyü girişinde yer alan çember bölgesine Gönyeli Belediyesi'nin katkılarıyla 15 bin çiçek ekildiği, uygulamanın diğer köylerde de gerçekleştirileceği bildirildi.

Yedikonuk köyünün kuzeyinde yer alan Yudi Halk Plajı'nın altyapı çalışmalarına başlandığı ve yaz sezonuna yetiştirilmesinin hedeflendiği, ayrıca Kaplıca köyüne Atatürk büstü yapımı içim çalışmaların başlatıldığı belirtildi.

ALO BELEDİYE HİZMETTE

Büyükkonuk Belediyesi'ne bağlı köylerde yaşayan vatandaşlara iyi hizmet verebilmek ve iletişimi güçlendirmek için alo 185 uygulamasına başlandı.
Sağlık birimi oluşturulması yönünde başlatılan çalışmaların ilk adımı olarak, sağlık birimi hizmet binası tamamlandı. İstihdam edilen iki hemşire haftanın 5 günü sağlık biriminde hizmet veriyor.

Sağlık Bakanlığı ile yapılan görüşmeler neticesinde Salı günleri sağlık biriminde doktor görev yapıyor.

GECİKME ZAMMI AFFI

Belediye Meclisi'nin aldığı karar doğrultusunda, vatandaşa ödeme kolaylığı sağlama adına gecikme zammı affı uygulamasına başlandı. Aboneler tüm borçlarını ödediği takdirde gecikme zamlarından muaf tutuluyor.

Tüm köylerin mezarlık ve çocuk parklarının temizliği yapılarak bakım çalışmalarına başlandı.

Belediyeye bağlı tüm köylerin muhtarları ile yapılan toplantının ardından, eski adıyla Büyükkonuk Belediyesi The Pine View sosyal tesislerinin belediyeye tekrar kazandırılması için imza kampanyası başlatıldı.

Açıklamada, "Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde bir marka haline gelen Eko Gün etkinliklerinin 15'incisini, on binlerin katılımı ile gerçekleştirmenin haklı gururunun yaşandığı" da ifade edildi.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.