BÜYÜKKONUK
okuma süresi: 4 dak.

Akıncı: "Karpaz, özel ilgi turizminin merkezi olabilir"

Akıncı: "Karpaz, özel ilgi turizminin merkezi olabilir"

Bağımsız Cumhurbaşkanı adayı Mustafa Akıncı dün bölgesel toplantılar çerçevesinde Büyükkonuk'ta yurttaşlarla bir araya geldi. Akıncı, yıllar önce Başbakan Yardımcılığı Turizm Bakanlığı döneminde Karpaz bölgesinde yaptıkları yatırımlarla eko-turizmin temellerini attıklarını kaydederek, Büyükkonuk'un bugün, bu alanda gösterdiği başarıdan büyük mutluluk duyduğunu söyledi.

Yayın Tarihi: 18/03/15 13:02
okuma süresi: 4 dak.
Akıncı: "Karpaz, özel ilgi turizminin merkezi olabilir"
A- A A+

"Akıncı'nın katkısını unutmadık"

Bağımsız Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı'nın konuşmasından önce, köy ileri gelenlerinden İsmail Cemal söz alarak, Akıncı'nın Büyükkonuk'ta da eko-turizme önemli bir katkısı olduğunu vurguladı.

Cemal, "Sayın Akıncı, bugün Kooperatifin halen çalışan değirmeninin ayırıcısını görevden ayrılmasından birkaç gün önce hibe etmişti. Bugün o değirmen Büyükkonuk'ta çalışıyor ve eko-turizme katkı yapıyorsa bu, Sayın Akıncı sayesinde oldu" diye konuştu.

"Eko-turizm geliştikçe bölge daha çok kalkınacak"

Akıncı ise konuşmasına Karpaz bölgesine verdiği önemi vurgulayarak başladı ve bu nedenle de Başbakan Yardımcılığı Turizm Bakanlığı görevinde bulunduğu sürece bölgeye ellerinden geldiğince katkı yaptıklarını kaydetti.

Karpaz bölgesine verilen hizmetlerden örnekler de veren Akıncı, eko-turizmin bölgeye katkı yapacağına inandıkları için, eko-turizmin ana unsurlarından olan köy pansiyonculuğunu geliştirmek adına adımlar attıklarını vurguladı. Akıncı, Dipkarpaz'da restore edilerek hizmete sunulan Arch House'un bu düşüncenin ilk örneği olduğunu sözlerine ekledi. Akıncı, "Karpaz bölgesinde çevreyle uyumlu yatırımlarla turizm canlandırılabilir, buralarda çevre tahribatı yaratılmamasına dikkat edilmeli; çünkü bölgenin en büyük zenginliği budur" dedi.

Eko turizmle birlikte iç ve dış turizm geliştikçe bölgenin daha fazla gelişip kalkınacağını vurgulayan Akıncı, Büyükkonuk'un eko günlerinin ses getirdiğini, adanın her yanından konukları ağırladığını sözlerine ekledi.

"Aslında bu bölgeye çok daha fazla hizmet getirilmesi gerekir" diye konuşan Akıncı, "Ne yazık ki bizden sonra burası için fazla bir şey yapılmadı. Bu bölgede, bölge halkının kalkınması için eko turizm çok önemli. İnsanlar bu hizmetlerimizi hatırlıyor, takdir ediyor ama bazıları hizmetlerimizi karalamaya, küçük görmeye çalışıyor. Ancak bunlar boşuna çaba, halkımız verilen hizmetleri unutmaz, kendi için yapılanı görür bilir anlar" dedi.

"Karşınızda çözüm için çalışacak biri var"

Konuşmasında "Dört Boyutlu Siyasetini" de özetleyen Akıncı, vizyonunun birinci maddesinin "Çözüm Odaklı Siyaset" olduğuna dikkat çekerek, Karşınızda çözüm için çalışacak pratik düşünecek, Kıbrıs Türk halkının haklarını ezdirmeyip, çıkarlarını gözetecek biri var. Bize iki tarafta da yıllardır 'ben isterim o istemez' oyunu oynanıyor. Artık bu oyun bitmeli. Kıbrıs sorununda çözümün vakti artık geldi de geçti bile." diye konuştu.

"Toplumun derdi cumhurbaşkanının da derdi olmalı"

Akıncı, Cumhurbaşkanının ana konusu olan Kıbrıs sorunu yanında elbette toplumsal konulara da duyarlı olacağının altını çizerek, uzmanlardan oluşan kadroların toplumun çeşitli kesimlerinin sorunlarıyla ilgili hazırlayacakları bilimsel raporlar ışığında rehberlik görevini yerine getireceğini vurguladı. Akıncı, "Kıbrıs sorunu cumhurbaşkanının ana konusudur ama toplumun dertleri de onun derdidir" diye konuştu.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.