BÜYÜKKONUK
okuma süresi: 3 dak.

Sennaroğlu: "Zekai Altan için gereken önlemlerin alınmasını temenni ediyoruz"

Sennaroğlu: "Zekai Altan için gereken önlemlerin alınmasını temenni ediyoruz"

Eko Gün Etkinlikleri Komite Başkanı, Büyükkonuk Belediye Başkanı Ahmet Sennaroğlu, Zekai Altan ile ilgili basın açıklaması yayımladı. Açıklama şöyle:

Yayın Tarihi: 21/11/15 12:33
okuma süresi: 3 dak.
Sennaroğlu: "Zekai Altan için gereken önlemlerin alınmasını temenni ediyoruz"
A- A A+

Basın açıklaması

Kıbrıs Türk Kültürüne, 2007 yılından beri düzenlemiş olduğumuz etkinliklerle birçok ilki yaşatan Büyükkonuk Belediyesi Eko Gün Etkinlikleri Komitesi olarak, dönem dönem çalışmalarımızda komite üyesi olarak yer alan, aynı zamanda kendi imkânları ile ülke turizmine birçok çalışma ile katkı sağlamaya çalışan Zekai Altan'ın yaşamakta olduğu sıkıntılı süreci öğrenmenin üzüntüsünü yaşamaktayız.

Eko turizmin kırsal kalkınma modeli olarak benimsenmesinin önemini her platformda dile getirmekteyiz. Başında bulunduğum kurumun yer yıl düzenlediği eko gün etkinliklerine on binlerce yerli ve yabancı turistin akın etmesi, turizmin her alanının ne denli önem arz ettiğinin en önemli göstergesidir. Zekai Altan gibi ülke turizmine kendini adamış değerli insanların yaşamış olduğu bu denli süreçler, ülke turizmini aynı zamanda genç nesillerin turizmin geleceğine olan inancını derinden sarsacağı aşikârdır. Maalesef üzülerek ifade etmeliyim ki, birçok sektörde olduğu gibi ülke turizminde de izlenebilecek bir yol haritası çizilmemiş, gelecek nesillere daha yaşanılabilir bir ülke bırakma adına gerekli kararlı adımlar atılmamıştır.

Bizler, Büyükkonuk Belediyesi olarak kısıtlı imkânlarla, bölge insanına ve ülke turizmine katkı sağlama adına azami gayret sarf etmekteyiz. Amacımız, bölge halkının aile bütçesine katkı sağlama ve unutulmaya yüz tutmuş Kıbrıs kültürünü yaşatıp gelecek nesillere aktarmak, dünyadan izole edilmeye çalışılan Kıbrıs Türk toplumunun sesini tüm dünyaya duyurmaktır. Ülke ekonomisinin can damarı olan turizmin desteklenmesi adına tüm kesimlere büyük görev düşmektedir.

Ümit ediyorum ki, Zekai Altan beyin yaşamış olduğu bu trajediden ülke turizmine yön veren tüm kesimler ve yöneticiler kendi adına gerekli dersi çıkarmıştır. Bu denli olumsuz olayların yinelenmemesi, ülke turizminin daha fazla yara almadan gerekli önlem ve adımların atılmasını temenni etmekteyiz.

Tüm kamuoyuna duyurulur…

Ahmet Sennaroğlu

Eko Gün Etkinlikleri Komite Başkanı

Büyükkonuk Belediye Başkanı

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.