MEHMETÇİK
okuma süresi: 4 dak.

İskele'de salgın tehlikesi!

İskele'de salgın tehlikesi!

İnsan haklarının ayrılmaz bir parçası olan temiz içme suyuna ulaşım hakkı, 21. Yüzyılın ilk çeyreğinin KKTC'sinde hala mümkün değil. Yazın kavurucu sıcaklarını hissettiğimiz, hava sıcaklıklarının 40 santigrat derecelere vardığı ülkemizde, İskele İlçesi'ne bağlı bazı köylere su verilemiyor. Su ihtiyacının tankerlerle ve kuyulardan sağlandığı bölgede salgın hastalık riski de kapıda.

Yayın Tarihi: 25/06/13 14:00
okuma süresi: 4 dak.
İskele'de salgın tehlikesi!
A- A A+

Kıbrıs Postası – Meryem Ekinci

İskele İlçesi'ne bağlı Bafra Arıtma Tesisi'ndeki su üretimi, geçmiş hükümetle yaşanan alacak-verecek sorunu nedeniyle 2 ayı aşkın bir süredir durdu.

İskele ve Mehmetçik Belediyeleri'ne bağlı köylerde yaşanan su sıkıntısının aşılabilmesi için yetkililerden yardım bekleyen ve bu süreçte kendi imkanlarını seferber eden belediyelerden Mehmetçik Belediyesi sıfırı tüketti.

Kıbrıs Postası'na açıklama yapan Mehmetçik Belediye Başkanı Beyazit Adalıer, 2 ayı aşkın bir süredir devam eden su sorununu aşmak için gerek dönemin İşiçleri ve Yerel Yönetimler Bakanlığı gerekse dönemin Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanlığı nezdinde yaptığı girişimlerin sonuçsuz kaldığını, kendi imkanlarının da sonuna geldiklerini bildirdi.

BÖLGEDE TANSİYON YÜKSEK

"Taşıma suyla değirmen dönmez. Sularımız bitti. Kuyularımızdan çektiğimiz sular da bitti. Halk isyanda" diye konuşan Mehmetçik Belediye Başkanı Adalıer, salgın hastalık tehlikesiyle karşı karşıya kaldıklarını kaydetti.

"İnsanlar suyu kuyulardan alır. Bir salgın hastalık başlamasından korkuyorum. İnsanlar klor alıp, döküyor ama bu nereye kadar çözüm olacak. Kontrol da edemiyoruz. Bu sorun bizi de aştı. Halk her allahın günü telefon eder, kızar, bağırır. Bizim yapacak bir şeyimiz yok. Devletin sahip çıkması lazım" diye konuşan Adalıer, konunun Sağlık Bakanlığı'nın da bilgisinde olduğunu vurguladı.

TANKER İÇİN ONAY BEKLİYORLAR

Bakanlıklardaki değişim nedeniyle yeni bakanlarla konuyu ayrıntılı bir şekilde görüşme fırsatı bulamadıklarını da ifade eden Adalıer, yaklaşık bir buçuk yıl önce TC Lefkoşa Büyükelçiliği tarafından bir su tankeri alımı konusunda işbirliğine gidildiğini ancak söz konusu tankerin alımına ilişkin mali kaynağın İçişleri ve Yerel Yönetimler Bakanlığı tarafından bir türlü onaylanmadığını söyledi.

KAYNAK BİTTİ MAAŞLAR ZORDA

Eski İçişleri ve Yerel Yönetimler Bakanı Nazım Çavuşoğlu'nu partizanlıkla suçlayan Belediye Başkanı Adalıer, eski hükümetin Mehmetçik'i çok ihmal ettiğini, 2 aydır devletten katkı payı alamadıklarını belirterek, "4 senedir tek bir kuruş almadım. 2 aydır bir kuruş bile verilmedi. Belediyenin 60 çalışanı var. Bu ay 60 kişiyi ben nasıl öderim? Herhalde ödeyemeyeceğim ve ne olursa da olacak" şeklinde konuştu.

HALK TEDİRGİN

Bafra'da bulunan Hellim Market ve Hellim Kebap'ın sahibi Erol Mertoğlu da Kıbrıs Postası'na yaptığı açıklamada, halkın su sorunu nedeniyle yaşadığı zor duruma işaret ederek, dayanacak güçleri kalmadığını ve halkın huzursuz olduğunu söyledi.

Sorunun 15 gün daha devam edeceği duyumu aldıklarını belirten Erol Mertoğlu, 28 Temmuz'da yapılacak Milletvekilliği Erken Genel Seçimi için milletvekili adaylarının bölgede yapacakları gezilere de işaret ederek, "Hani yüzle gelecekler?" diye sordu.

Mertoğlu, turizmde yeni bir ivme kazanmaya çalışan bölgenin su sıkıntısı nedeniyle turizm açısından da zor günler geçirdiğini sözlerine ekledi.

İlgili Haber

(+) Bafra Su Arıtma Tesisi yeniden hizmete girdi

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.