MEHMETÇİK
okuma süresi: 3 dak.

Eroğlu: "Rum tarafının müzakere masasına samimi olarak gelmesini temenni ediyoruz"

"Rum tarafının müzakere masasına samimi gelmesini temenni ediyoruz"

Mehmetçik Belediyesi tarafından bu yıl 53'üncüsü gerçekleştirilen "Geleneksel Üzüm Festivali" başladı.

Yayın Tarihi: 03/08/13 19:35
okuma süresi: 3 dak.
"Rum tarafının müzakere masasına samimi gelmesini temenni ediyoruz"
A- A A+

EROĞLU: "RUM TARAFININ MÜZAKERE MASASINA SAMİMİ OLARAK GELMESİNİ TEMENNİ EDİYORUZ"

Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu'nun açılışını yaptığı 53. Geleneksel Üzüm Festivali, 10 gün sürecek.

Eroğlu, açılışta yaptığı konuşmada, Kıbrıs sorununun çözülmesi amacıyla yürütülen müzakerelerin Ekim ayında yeniden başlayacağına işaret ederek, Rum tarafının samimi olarak anlaşma masasına gelmesini temenni etti ve dünyanın artık Kıbrıs Türk halkının anlaşmadan yana olduğunu görmesi, Rumların da anlaşma istemeyen gerçek taraf olduğunu anlaması gerektiğini ifade etti.

Köy meydanında yer alan festivalin açılışından önce düzenlenen törende, saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal marşı eşliğinde bayraklar göndere çekildi, ardından Mehmetçik Kültür ve Dayanışa Derneği Halk Dansları Topluluğu gösteri sundu.

Mehmetçik Belediye Başkanı Ahmet Beyazit Adalıer açılışta yaptığı konuşmada, Mehmetçik beldesinin gerek Bafra Turizm bölgesi gerekse pansiyonlarıyla turizmde önemli bir yere sahip olduğunu kaydetti.

Mehmetçik beldesinin milli mücadele yıllarında Kıbrıs Türk halkının özgürlüğe kavuşması için büyük mücadeleler verdiğini anlatan Adalıer, 53 yıldır devam eden festivalin panayır olarak başladığını ve bugünlere kadar başarılı bir şekilde geldiğini ifade etti.

EROĞLU

Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu da, halkların kültürleriyle var olduğunu belirterek, "Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti dünya tarafından bilinen bir gerçektir. Her ne kadar bizi sadece Türkiye tanıyorsa da burada bir devlette olan bütün unsurlar, toprak, halk yönetim bizde de vardır, bu tür festivallerle de Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti dünya tarafından bir kere daha anlaşılmış oluyor" dedi.

Ülkede düzenlenen festivallere çok önem verdiğini söyleyen Eroğlu, festivallerin hem ülkenin tanıtılmasına, kültürünün yaşatılmasına hem de vatandaşların bir araya gelmesine katkı sağladığını belirtti.

Mehmetçik'in 1974 öncesinde de büyük bir Türk köyü olduğunu anımsatan Eroğlu, bu köyde doktorluk görevi yürüttüğünü de ifade etti ve Mehmetçik beldesinin milli mücadele yıllarında gerek silahların taşınıp saklanmasında gerekse verilen mücadele de önemli bir yere sahip olduğunu, geçmiş dönemde söz konusu bölgenin ne elektriği ne de yolu olduğunu anlattı.

Büyük yokluklar içerisinde verilen mücadelenin sonucunda KKTC'nin kurulduğunu vurgulayan Cumhurbaşkanı Eroğlu, Kıbrıs sorununun çözümü konusunda Ekim ayında müzakerelerin yeniden başlayacağını söyledi ve Rum tarafının samimi olarak anlaşma masasına gelmesini temenni etti.

Eroğlu, dünyanın artık Kıbrıs Türk halkının anlaşmadan yana olduğunu görmesi ve Rumların anlaşma istemeyen gerçek taraf olduğunu anlaması gerektiğini ifade etti.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.