MEHMETÇİK
okuma süresi: 7 dak.

Mehmetçik Belediyesi çalışanları oturma eylemi yaptı

Mehmetçik Belediyesi çalışanları oturma eylemi yaptı

Mehmetçik Belediyesi çalışanları, 21 Ağustos'tan beri sürdürdükleri grevlerinden henüz bir sonuç almayınca, bugün İçişleri Bakanlığı önünde oturma eylemi yaptı.

Yayın Tarihi: 01/11/13 15:11
okuma süresi: 7 dak.
Mehmetçik Belediyesi çalışanları oturma eylemi yaptı
A- A A+

Belediye çalışanlarının örgütlü olduğu Büro-İş Başkanı Hüseyin Akyön eylem sırasında yaptığı konuşmada, Mehmetçik Belediye Başkanı Ahmet Beyazıt Adalıer'in, 2011'de yapılan Toplu İş Sözleşmesi ara protokolüne uymadığını ve belediye meclis üyelerini tanımız bir tavır takındığını" bu nedenlerden dolayı eylem yaptıklarını yineledi.

Olayın yargıya taşındığını da aktaran Akyön, Belediyeler Yasası'nda da değişiklik yapılmasının şart olduğunu söyledi.

"SESİMİZİ DUYURANA KADAR..."

Eylemlerinin önümüzdeki hafta, Meclis toplantısının olmadığı günlerde diğer bakanlıkların önünde süreceğini açıklayan Akyön, "Sesimizi duyurana kadar eylemlere devam edeceğiz" dedi.

Hür-İş bağlı bazı sendikaların ve destek verdiği eylem için bakanlık binası önünde yoğun güvenlik önlemi alındı.

EYLEM 2 BUÇUK SAAT SÜRDÜ

Mehmetçik Belediye çalışanları sorunlarına dikkat çekmek için İçişleri Bakanlığı önünde yaptığı oturma eylemi yaklaşık 2 buçuk saat sürdü.

Eylem saat 8.30 da başladı ve 10.30 sırlarında sona erdi.

"AÇIZ"

"Açız", "Yasayı değiştirmek bu kadar zor mu?", "Hakkımızı istiyoruz" yazılı pankartların açıldığı eylem olaysız geçti.

Eylemciler, İçişleri Bakanı Teberrüken Uluçay ile görüşmek istedi ancak Uluçay bakanlık binasında değildi.

Mehmetçik Belediyesi çalışanları Bakan Uluçay gelinceye kadar oturma eylemini sürdürdü.

ÖZYİĞİT'TEN EYLEMCİLERE DESTEK

Eyleme, Toplumcu Demokrasi Partisi (TDP) Genel Sekreteri Cemal Özyiğit de destek verdi.

Bakanlık önündeki eylemcilerle bir süre sohbet eden Özyiğit, yönetimlerin faaliyetlerini keyfi şekilde sürdürmesinin kabul edilemeyeceğini belirterek, bunun demokrasiye aykırı olduğunu söyledi.

"MÜCADELENİZİ SELAMLIYORUZ"

Cemal Özyiğit, ilgili makamların biran önce Mehmetçik Belediyesi'ndeki sorunu çözmesi gerektiğini vurguladı.

Belediyeler Yasası'nda değişiklik yapılması gerektiğini dile getiren Özyiğit, eylemcilere, "Mücadelenizi selamlıyoruz" diyerek desteklerini belirtti.

Bu esnada, İçişleri Bakanlığı'na gelen Vadili Belediye Başkanı Mehmet Adahan da eylemciler ve Hüseyin Akyön ile tokalaşarak, kısa bir sohbet gerçekleştirdi.

"KARŞIMIZDA YASA TANIMIZ BİR BELEDİYE BAŞKANI VAR"

Eylemleri ile ilgili basına bir açıklama yapan Büro- İş Başkanı Hüseyin Akyön, "Karşımızda kendini padişah zanneden, yasa tanımız bir belediye başkanı var. Bu kural tanımız başkanı görevden alacak bir yasa geçene kadar eylemlerimiz devam edecek" diye konuştu.

Akyön, "Mehmetçik belediye başkanı, belediye meclisiyle samimi bir şekilde, art niyet gütmeden, resmen bir toplantı yapmalı, ne çalışanı ne de yöre halkını daha fazla rahatsız etmemelidir. Eğer bunları yapmayacaksa derhal istifa edip gitsin" ifadesine yer verdi.

Hüseyin Akyön, çalışanların sabrının tükendiğini vurguladı.

"İKİ BELEDİYE ÇALIŞANININ ARACI 25 EKİM'DEN BERİ POLİSTE TUTULUYOR"

Öte yandan, Mehmetçik Belediye Başkanı Adalıer'in evinin önüne çöp dökülmesi olayına değinen Akyön, iki belediye çalışanının aracının 25 Ekim'den beri poliste tutulduğunu söyledi.

Hüseyin Akyön, "Bu araçların, sadece belediye başkanının evinden çok uzakta bir kamera görüntüsüne dayanarak emniyet mensupları tarafından zapt edilmesi polis teşkilatının da belediye başkanına taraf olduğunu aleni bir şekilde ortaya koyuyor" dedi.

EYLEM BAKAN ULUÇAY'IN GELMESİYLE SONA ERDİ

Eylem, İçişleri Bakanı Teberrüken Uluçay'ın gelmesi, çalışanlar ve Akyön'ün sıkıntılarını dinlemesiyle sona erdi.

Bakan Uluçay, Akyön ve belediye çalışanları ile basına kapalı bir görüşme de gerçekleştirdi.

Görüşme öncesinde basına bir açıklama yapan İçişleri Bakanı Teberrüken Uluçay, Mehmetçik Belediyesi'nde yaşanan sorunun çözülmesi için çalışma sürdürdüklerini söyledi.

Uluçay, belediye meclis üyelerinin de konu ile ilgili çalışmalarını sürdürdüğünü, önümüzdeki hafta ise belediye meclis üyeleri ile bir araya gelerek, sorunu biran önce çözmeye çalışacaklarını söyledi.

"YASA KAPSAMLI ŞEKİLDE DEĞİŞTİRİLECEK"

Teberrüken Uluçay, "Yasa kapsamlı şekilde değiştirilecek. Daha önce yapılan birtakım çalışmalar var. Bu çalışmalara bizim de koyacağımız katkılar var. Değişikliklerden sonra, bu türden konularla karşılaştığımızda hem belediyeler, hem çalışanlar, hem de halkın mağdur olmaması için bu işleri nasıl bir yöntemle düzelteceğimize tartışıp hep birlikte karar vereceğiz. Ve yasada ona göre değişiklikler yapacağız" dedi.

"SORUN 3 YILDIR DEVAM EDİYOR"

Uluçay, belediye meclis üyeleri ile belediye başkanı arasında yaşanan sıkıntılardan kaynaklanan sorunun 3 yıldır devam ettiğine işaret ederek, "İnanıyorum ki herkes üzerine düşen görevi yapacak ve Mehmetçik Belediyesi'ndeki sorun çözülecek" dedi.

Bakanlık olarak, Belediye Meclis üyelerine bütçe dökümlerinin iletildiğini kaydeden Uluçay, Belediye Meclis üyelerinin şu an dökümleri incelediğini ve önümüzdeki hafta belirlenecek bir tarihte hem meclis üyelerinin hem de çalışanların toplantıya çağrılacağını söyledi.

Uluçay, belediye meclis üyeleri ile belediye başkanın bazı konuları bir tarafa bırakarak, yaşanan sorunların çözümü için adım atabileceklerini belirtti.

MAAŞ ARTIŞI KONUSU

Belediye meclis üyeleri ile başkan arasında tartışılan konulardan birinin de çalışanların daha önceden yapılan protokol gereği bekledikleri maaş artışı olduğunu belirten Uluçay, "Biz bunun bütün konulardan arındırılabileceğini düşünüyoruz. Protokolden kaynaklanan sıkıntıların da ileriye dönük, vadeli şekilde çözülebileceğini taraflarla paylaştık" dedi.

Bakan Uluçay, sorunun çözümlenmesi için gerekli çabaları sürdüreceklerini de sözlerine ekledi.

TAK

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.