MEHMETÇİK
okuma süresi: 3 dak.

Zeka Bey Tohum Merkezi'nden ilk verim alındı

Zeka Bey Tohum Merkezi'nden ilk verim alındı

Mehmetçik Belediyesi Belediye Başkanı Cemil Sarıçizmeli, Mehmetçik'te kurulan Zeka Bey Tohum Merkezi'nde GDO'su ile oynanmamış tohumlar yetiştirilmesi, çoğaltılması ve halka dağıtılması yönünde başlatılan çalışmayla ada geneline ücretsiz GDO'suz tohum vermeyi hedeflediklerini söyledi.

Yayın Tarihi: 12/02/16 14:12
okuma süresi: 3 dak.
Zeka Bey Tohum Merkezi'nden ilk verim alındı
A- A A+

Cittaslow olma çalışmalarını sürdüren Mehmetçik Belediyesi'nin geçtiğimiz aylarda hayata geçirdiği Mehmetçik Zeka Bey Tohum Merkezi'nde başlatılan üretim çalışmalarında ilk tohumlardan verim alındı.

Mehmetçik Belediyesi basın biriminden yapılan açıklamaya göre, herkesi bahçesinde kendi ürünlerini yetiştirmesi için teşvik edecek çalışmada ayrıca ilkokul çocukları için pilot ilkokul seçilen Çayırova İlkokulu'nda uygulama başladı.

Çocukları uygulamalı tarım yapmaları ve kendi ürünlerini kendileri yetiştirmelerini teşvik edecek çalışmayla çocuklar hem toprak, hem de ilaçsız ürünler yetiştirebilmeleri sağlanacak.

Seferihisar Belediyesi Can Yücel Tohum Merkezi'yle de birlikte yürütülen çalışmalarda ilk etabın tamamlandığı ve GDO'su ile oynanmamış orijinal tohumların Mehmetçik'te toprağa ekilerek ilk üretim yapıldığı kaydedildi.

SARIÇİZMELİ: "İLK ETAPTA 41 ÇEŞİT TOHUM"

Bu kapsamda çalışmaları tamamladıklarını ifade eden Mehmetçik Belediye Başkanı Cemil Sarıçizmeli, ilk etapta 41 çeşit GDO'suz tohumu halka ücretsiz dağıtacaklarını söyledi.

Mehmetçik Belediyesi Belediye Başkanı Cemil Sarıçizmeli açıklamasında şunları ifade etti:

"Amacımız; halkımızın GDO'suz ve sağlıklı ürünler yetiştirmesini teşvik etme, herkesin bahçesinde küçük toprak alanın değerlendirerek biz alacakları tohumlarla üretim yapmasını sağlamak. Mehmetçik bölgesinde yapılan ilk çalışmamız olumlu sonuç verdi. İlk etapta Kumyalı köyünde 3 dönüm bakla, 1 dönüm bezelye, 3 dönüm patates üretimi yaptık. Mehmetçik'te ise Zeka Bey Tohum Merkezi'nin bahçesinde yetiştirdiğimiz GDO'suz bakla, maydanoz, gollandro, sarımsak, marul, soğan, enginar, brokoli gibi birçok mevsim sebzesinden verim aldık. Buradaki ürünlerden elde edeceğimiz tohumları çoğaltarak halkımıza ücretsiz dağıtacağız. Hedefimiz ada geneline ücretsiz GDO'suz tohum verebilmek."

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.