MEHMETÇİK
okuma süresi: 2 dak.

Mehmetçik'te bağcılıkla ilgili eğitim semineri

Mehmetçik'te bağcılıkla ilgili eğitim semineri

Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanlığına bağlı Tarımsal Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü ve Türkiye Cumhuriyeti Tarımsal Araştırmalar ve Politikalar Genel Müdürlüğü ile birlikte yürütülen "KKTC Asma Genetik Kaynakları Projesi" kapsamında 7 Şubat gecesi Mehmetçik'te bağcılık konusunda eğitim semineri düzenlendi.

Yayın Tarihi: 09/02/12 09:05
okuma süresi: 2 dak.
Mehmetçik'te bağcılıkla ilgili eğitim semineri
A- A A+

Mehmetçik Türk Çiftçiler Birliği Kulübü'nde yer alan seminerin açılışında konuşan Mehmetçik Belediye Başkanı Ahmet Beyazit Adalıer, düzenlenen seminerin bağcılık konusunda üreticilerin kendilerini geliştirmeleri açısından önemli olduğunu belirterek söz konusu semineri düzenleyen yetkililere teşekkür etti.Tarımsal Araştırma Enstitüsü Müdürü Ercan Akerzurumlu da enstitünün yürüttüğü projeleri hakkında bilgi vererek özellikle son 3-4 yılda birçok araştırma projesi gerçekleştirdiklerini kaydetti.

Seminerde, Ziraat Yüksek Mühendisi Yeşim Rehber Dikkaya "KKTC'de Bağcılığa bakış", Ziraat Mühendisi Mustafa Sacit İnan "Bağ Tesis Tekniği", Ziraat Yüksek Mühendisi Serkan Önder "Bağlarda görülen önemli hastalık, zararlılıklar ve mücadelesi", Dr. Selçuk Karabat "Pazara Yönelik Sofralık Üzüm Üretimi", ve Ziraat Mühendisi Akay Ünal "budama ve terbiye Sistemleri" konularında sunum yaparak seminer son buldu.

Haberci gazetesi

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.