MEHMETÇİK
okuma süresi: 4 dak.

Eroğlu Mehmetcik'i ziyaret ederek vatandaşlarla sohbet etti

Eroğlu Mehmetcik'i ziyaret ederek vatandaşlarla sohbet etti

Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, dün akşam Mehmetçik'i ziyaret ederek, vatandaşlarla sohbet etti, Kıbrıs konusuyla ilgili bilgiler verdi.

Yayın Tarihi: 22/09/12 16:57
okuma süresi: 4 dak.
Eroğlu Mehmetcik'i ziyaret ederek vatandaşlarla sohbet etti
A- A A+

"YAPTIĞIM GÖRÜŞMELERDE RUMLARIN UZLAŞMAZ OLDUĞUNU SÖYLÜYORLAR. ANCAK BUNLARI KAPALI KAPILAR ARDINDAN SÖYLÜYORLAR"

Cumhurbaşkanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre, Eroğlu, Mehmetçik'te vatandaşlara hitaben bir konuşma yaptı.

Cumhurbaşkanı Eroğlu, konuşmasının başında bölgeye yabancı olmadığını, Mehmetçikli bir çok dost ve akrabasının bulunduğunu ifade etti.

Cumhurbaşkanı seçilir seçilmez kendisini müzakere masasında bulduğuna ve Cumhurbaşkanlığı'ndan çıkma fırsatı pek bulamadığına işaret eden Eroğlu, yarın New York'a gideceğini ve BM Genel Sekreteri Ban Ki Moon ile önümüzdeki Cumartesi bir görüşme yapacağını anlattı.

Her yıl Eylül'de BM'de Genel Kurul çalışmalarının gerçekleştirildiğini dile getiren Eroğlu, bu çerçevede New York'ta ikili görüşmelerde bulunacağını söyledi.

Bu ikili görüşmelerde Kıbrıs müzakereleri çerçevesinde Kıbrıs Türk tarafının pozisyonunu anlatacağını ifade eden Eroğlu Genel Sekreter'e bugünden sonra müzakerelerdeki stratejilerini aktaracaklarını kaydetti.

Müzakerelerin 1968'de başladığını ve o gün bugündür müzakere masasında olduklarını ifade eden Eroğlu, "Ortaya çıkan anlaşmaları Türk tarafı kabul eder, Rum tarafı reddeder; Rum'un uzlaşmaz olduğunu da dünya bir türlü kabul etmek istemez. Uzlaşmaz olan biz değiliz, Rum tarafıdır" diye konuştu.

"DÜNYA RUMLAR'IN UZLAŞMAZ OLDUĞUNU GÖRDÜ"

Dünyanın Rumların uzlaşmaz olduğunu artık gördüğüne dikkati çeken Eroğlu şöyle konuştu:

"Yaptığım görüşmelerde Rumların uzlaşmaz olduğunu söylüyorlar. Ancak bunları kapalı kapılar ardından söylüyorlar. Dışarı çıkınca basına bunu söylemiyorlar. Rumlar bu görüşmeleri sonsuza kadar sürdürme düşüncesindeyken, Kıbrıs Türk tarafı müzakerelerin belli bir zaman sınırlaması çerçevesinde gerçekleştirilmesini istiyor. BM Genel Sekreteri ile yapacağım görüşmede bu hususları bir kez daha ortaya koyacağım."

Önümüzdeki yılın Şubat'ında Güney Kıbrıs'ta cumhurbaşkanı seçimi gerçekleştirileceğini hatırlatan Eroğlu, kamuoyu yoklamalarına göre seçimi büyük bir ihtimal DİSİ Başkanı Nikos Anastasiadis'in seçileceğini de belirtti ve Anastasiadis'in seçimde işbirliği yaptığı partinin DİKO olduğunun altını çizdi. Eroğlu söyle konuştu:

"Yani ölen Papadopulos'un partisi. Aşırı milliyetçi ve Türklerle uzlaşmaya sıcak bakmayan, Türkiye'nin garantisini, Türkiye'den gelen insanlarımızın bu topraklardaki varlığına tahammül edemeyen bir siyasi parti. Dolayısıyla her ne kadar Anastasiadis kendisini barıştan yana göstermeye çalışsa da inanıyor ki, ortağının da telkiniyle niyetleri bizi müzakere masasında tutmak olacağını şimdiden size söyleyebilirim. Bizim kesin düşüncemiz, artık sonsuza kadar değil, belli bir zaman limiti konarak müzakerelerin sürdürülmesidir.

Önceki gün beni Alexander Downer ziyaret etti. Öğleden sonra da ABD'nin yeni büyükelçisi ziyaret etti. Müzakerelerin geleceğini görüştük. Bu konularda düşüncelerimizi ortaya koyduk. Düşüncelerimizin bir kısmı biz New York'a gitmeden Downer tarafından Genel Sekreter'e aktarılacaktır.

Yani şimdi gündemde öze yönelik, yani müzakere masasındaki 6 başlığı bir kenara bıraktık. Nedeni, birincisi Rum tarafı AB dönem başkanı oldu. İkincisi de Hristofyas aday olmayacağını söyledi ve bunu söylerken de bir anlaşma için ışık görmediğini ifade etti. Demek ki benim anlaşma ümidi olmayan bir insanla görüşmemin anlamı yoktur. Türk ve Rumlardan oluşan 7 komite kuruldu. Güven artırıcı önlemleri bu komiteler görüşsün, Şubattan sonra da Güney'de kim seçilirse seçilsin onunla oturur konuşuruz."

TAK

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.