YENİERENKÖY
okuma süresi: 4 dak.

Avtepe'de Medoş Lalesi Festivali yapıldı

Avtepe'de Medoş Lalesi Festivali yapıldı

Medoş lalesini tanıtmak ve korumak amacıyla Yenierenköy Belediyesi tarafından düzenlenen Avtepe Medoş Lalesi Festivali'nin 10'uncusu bugün gerçekleştirildi.

Yayın Tarihi: 16/03/14 15:00
okuma süresi: 4 dak.
Avtepe'de Medoş Lalesi Festivali yapıldı
A- A A+

Avtepe köy meydanında düzenlenen festivale, Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, Başbakan Özkan Yorgancıoğlu, Başbakan Yardımcısı Ekonomi Turizm Kültür ve Spor Bakanı Serdar Denktaş, Çevre ve Doğal Kaynaklar Bakanı Hamit Bakırcı, Tarım ve Enerji Bakanı Önder Sennaroğlu, bazı milletvekilleri, belediye başkanları ve vatandaşlar katıldı.

Yiyecek içecek ve hediyelik eşya stantlarının da yer aldığı festivalde, Yenierenköy Belediyesi Halk Dansları Topluluğu gösteri sundu. Festivalde ayıca Medoş lalelerinin kültürel tanıtımının yapıldığı etkinlik ve şiir dinletisi yapıldı.

Festivalde, Yenierenköy Belediye Orkestrası konseri ile Arda Gündüz konseri de yer aldı.

Festivale, geçen yıl olduğu gibi bu yıl da Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün dayısı olan araştırmacı-yazar Abdullah Satoğlu da katıldı.

EROĞLU

Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu festivalin açılış töreninde yaptığı konuşmada, festivallerin birlik ve beraberlik açısından önemli olduğunu ifade etti.

Cumhurbaşkanı Eroğlu, Kıbrıs Türk halkının gelenek ve göreneklerini, mili hasletlerini devam ettirerek, devlet çatısı altında güzelliklere ulaştığını ifade etti.

Geçmişi bilerek geleceğe yürümenin önemine vurgu yapan Eroğlu, devletlerin hayatlarında sorunların olabileceğini, önemli olanın sorunların çözümü için gayret sarf etmek olduğunu belirtti.

Eroğlu, ülkenin güzelliklerini ön plana çıkararak dış dünyada tanıtmanın da önemli olduğunu sözlerine ekledi.

YORGANCIOĞLU

Başbakan Özkan Yorgancıoğlu da, kültürün geleceğe taşınması, Kıbrıs Türkü'ne özgü doğal ve endemik bitkilerin korunması için ortaya koyulan çabayı takdirle karşıladığını kaydetti.

Yorgancıoğlu, Kıbrıs Türkü'nün; doğası kültürü ve doğal güzellikleri zengin bir ülkede yaşadığını belirterek, bu zenginlikleri koruma sorumluluğu bulunduğunu söyledi.

Başbakan Yorgancıoğlu, kültür ve folklorun dış ülkelerde de tanıtılması gerektiğinin altını çizdi.

DENKTAŞ

Başbakan Yardımcısı Ekonomi Turizm Kültür ve Spor Bakanı Serdar Denktaş da bu tür festivallerde uzun konuşmamak gerektiğini ifade ederek konuşmasını kısa tuttu.

Başbakan Yardımcısı Serdar Denktaş, önümüzdeki yıldan itibaren köy festivallerinin Kıbrıs Türkü'nün örf adet ve geleneklerini turistlerin de görebileceği festivallere dönüştürmek için çalışma yaptıklarını kaydetti.
Denktaş, bu sayede köy festivallerinde ürün satışlarıyla köylülerin gelir elde edebileceğini belirtti.

BAKIRCI

Çevre ve Doğal Kaynaklar Bakanı Hamit Bakırcı da, 5 Mart'tan itibaren Avtepe'nin de doğal çevre koruma alanına alındığını ve Avtepe ile birlikte çevre koruma alanı sayısının 8'e yükseldiğini söyledi.

Bakırcı, Medoş lalesini Avtepe ve Karpaz halkının çok iyi bir şekilde koruduğunu kaydetti.

Bakırcı, festivalin Avtepe'nin adının dünyaya tanıtılması ve turist çekmesi açısından da önemli olduğunu kaydetti.

ÖYKÜN

Yenierenköy Belediye Başkanı Özay Öykün de, Medoş lalesinin tüm Karpaz'ın simgesi haline geldiğini ve bölge halkı tarafından da titizlikle korunduğunu kaydetti.

Öykün, Çevre ve Doğal Kaynaklar Bakanı Hamit Bakırcı'nın girişimleriyle Bakanlar Kurulu'nun Avtepe'deki Medoş lalesini koruma altına aldığını belirterek, aldığı karar nedeniyle Bakanlar Kurulu üyelerine teşekkür etti.

NİHAT

Köy Muhtarlığı adına konuşan Hasan Nihat da, Avtepe'nin; lalesi, orkidesi, denizi ve insanıyla herkesi kucaklamaya hazır olduğunu ifade etti.

Nihat, Medoş lalesini koruma ve tanıtmanın herkesin görevi olduğunu belirtti.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.