YENİERENKÖY
okuma süresi: 4 dak.

Yıkıcı: "Yenierenköy'ü de batırdılar: 15 milyonluk borç batağı"

Yıkıcı: "Yenierenköy’ü de batırdılar: 15 milyonluk borç batağı"

Cumhuriyetçi Türk Partisi – Birleşik Güçler Yenierenköy Belediyesi Başkan adayı Mesut Yıkıcı, Yenierenköy<br>Belediyesi'nin tam 15 milyon TL borcu olduğunu söyledi.

Yayın Tarihi: 18/05/14 12:54
okuma süresi: 4 dak.
Yıkıcı: "Yenierenköy&#8217;ü de batırdılar: 15 milyonluk borç batağı"
A- A A+

CTP'den verilen bilgiye göre, Yenierenköy Belediyesi sınırları içerisindeki nüfusa bakıldığı zaman bu borcun aşırı derecede fazla olduğunu dile getiren Yıkıcı, mevcut başkan Özay Öykün'ün Yenierenköy'ü borç batağına sürüklediğini kaydetti.

Öykün'ün 1994 yılından beridir belediye başkanlığı görevi yürüttüğünü açıklayan Mesut Yıkıcı, o tarihten beridir çalışanların sosyal sigorta ve ihtiyat sandığı yatırımlarının yapılmadığının altını çizdi. Halkın hak ettiği hizmeti almaktan mahrum bırakıldığına değinen Yıkıcı, belediyenin bir vizyonu olmadığını vurguladı. Yenierenköy Belediyesi çalışanlarının geçtiğimiz yılın Ekim ayından beridir maaşlarını doğru düzgün alamadığını belirten Yıkıcı, oluşan tablonun iş bilmezlik yüzünden meydana geldiğini savundu. Bölge insanı için bu kötü gidişe dur demek ve beldeyi ayağa kaldırabilmek için aday olduğunu anlatan Yıkıcı, aslı görevlerinin hizmet olacağına vurgu yaptı.

HAKLAR GASP EDİLDİ

Yenierenköy Belediyesi çalışanlarının sahip olduğu sosyal hakların bile bile gasp edildiğini dile getiren CTP-BG adayı Mesut Yıkıcı, devlete bulunan vergi borcunun yanı sıra KIB-TEK'e de yüklü miktarda elektrik borcu olduğunun altını çizdi. Her belediyenin borcu olduğunu söyleyen Mesut Yıkıcı, Yenierenköy Belediyesi için 15 milyon TL'lik borcun oldukça fazla olduğunu belirtti. Yenierenköy Kooperatifi'ne bağlı olan benzin istasyonunun da batırıldığını ifade eden Yıkıcı, ortada ciddi anlamda işletme beceriksizliği olduğunu kaydetti. Çalışanların uzun süreden beridir sosyal sigorta ve ihtiyat sandığı yatırımlarının yapılmadığını aktaran Mesut Yıkıcı, "Yenierenköy Belediyesi'nde çalışanlar hastane kartları olmadığı için gidip muayene olamıyorlar" dedi.

ÇALIŞANLAR EMEKLİ OLAMIYOR

Bölgede en büyük sorunun işsizlik olduğunu dile getiren Mesut Yıkıcı, emekli olma hakkı kazanan personellerin emekliye ayrılma korkusu taşıdığını belirtti. İhtiyat Sandığı yatırımlarının yıllardır yapılmamasından dolayı emekli ikramiyesi alamayan çalışanların emekliye ayrılmak istemediğine dikkat çeken Yıkıcı, "Çalışanlar emekli olduktan 2-3 yıl sonra ikramiyelerini alıyorlar. Bu ciddi bir sorundur" dedi. Yenierenköy'de büyük bir su sorunu yaşandığına da vurgu yapan Mesut Yıkıcı, insanlara 10 günde bir su verildiğini kaydetti. Göreve gelmeleri halinde Yenierenköy'deki su sorununu çözeceklerini dile getiren Yıkıcı, bu konuda çeşitli projeleri olduğunu söyledi.

GENÇLİK MERKEZİ KURULACAK

Yenierenköy sınırları içerisinde genç nüfusun yüksek oranda olduğunu ifade eden Mesut Yıkıcı, buna rağmen yıllardır gençlere ve çocuklara yönelik herhangi bir yatırımın olmadığını dile getirdi. Göreve gelmeleri halinde bir gençlik merkezi kurulacağını belirten Yıkıcı, "İnsanı seviyoruz ve değer veriyoruz. Yenierenköy'deki vatandaşların yaşam kalitesini ve refahını artıracağız. Bizim için öncelik insanımızdır" dedi. Bölgede yeşil alan eksikliğine de vurgu yapan Yıkıcı, "Özay Öykün 2 tane ağaç dikmedi. Ancak bizim için betonlaşma değil yeşillendirme ön plandadır" dedi.

ÇÖPLÜĞÜN YERİ DEĞİŞECEK

Yenierenköy çöplüğünün köyün tam ortasında olduğuna dikkat çeken Mesut Yıkıcı, bu çöplüğün vatandaşların sağlığını tehdit ettiğini ancak kimsenin buna müdahale etmediğini söyledi. 29 Haziran'dan sonra göreve geldiklerinde ilk işlerinin çöplüğün yerini değiştirmek olacağını belirten Yıkıcı, insanların sağlıklı olabilmeleri için önce yaşadıkları yerlerin sağlıklı olması gerektiğinin altını çizdi. Hakkında "Yıkıcı göreve gelirse bazı çalışanları işten atacak" söylentileri çıktığını belirten Yıkıcı, "Ben kimseyi işten atmayacağım" diyerek sözlerini sonlandırdı.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.