YENİERENKÖY
okuma süresi: 4 dak.

Yeni Erenköy Belediyesi'nde işçi satan BES'ten hesap soracağız

Yeni Erenköy Belediyesi'nde işçi satan BES'ten hesap soracağız

Hizmet-Sen adına bir açıklama yayınlayan Genel Başkan Mehmet Kurumanastırlı Yeni Erenköy Belediyesi'nde BES'ten hesap soracaklarını ifade etti.

Yayın Tarihi: 25/11/14 13:45
okuma süresi: 4 dak.
Yeni Erenköy Belediyesi'nde işçi satan BES'ten hesap soracağız
A- A A+

Yeni Erenköy Belediyesi'nde demokratik insan hak ve özgürlüklerine, sosyal adalete 'hak verilmez alınır' ve 'Kazanılan haklar geri verilmez' ilkelerine dayalı yeni bir toplu iş sözleşmesi yapılmalıdır. Yeni Erenköy Belediyesi kazanılan hakların geri alındığı ve BES'in işçileri sattığı bir belediyedir. Bu nedenle 31 Aralık 2014 tarihinde yapılacak olan referandumda Yeni Erenköy Belediyesi çalışanları BES'e, işçiye ihanetinin bedelin soracaklardır.

Kazanılan haklar bir bir geri alınmış maaşlar 400 'er TL düşürülmüş, banka borçlarını ödeyemez evlerine ekmek götüremez olmuşlardır.

Çalışanların eski maaşları ve kalifiyelikleri geri verilmelidir. Toplu İş Sözleşmesi görüşmeleri kalifiyelikler ve eski maaşlar geri verilmeden başlatılmamalıdır. İki yıl önce kazanılan kalifiyeliklerin geri alınması kabul edilemez… Maaşlar her ay düzenli ödenmelidir. Maaşlar gününde ödenmemektedir. Çalışanlar borç batağı içine düşmüş durumdadır. Onbeş yıldır çalışıp da hala karalanamayan ve mağdur edilen işçiler vardır. Çalışanlar eski görev yerlerine geri verilmelidir.

Bütün belediye çalışanları ile görüştükten sonra , istek ve görüşlerini tespit ettikten sonra , Toplu İş sözleşmesi görüşmelerine başlamalıdır. Hiç kimse işçiler ile görüşmeden, görüşleri alınmadan, Toplu İş Sözleşmesi görüşmelerine oturmamalıdır. Ücret, çalışma saatleri, diğer çalışma şartları ve menfaatleri hakkında işçilerin görüşleri alındıktan sonra masaya oturulmalıdır.

Hizmet-Sen Yeni Erenköy Belediyesi'nde kayıplara mani olmak için, yola çıkmıştır. Belediyenin refah ve mutluluk için etkili disiplinli çalışmasını sağlamak, çalışanlara adil muamele yanında sosyal adalete uygun ücret temin etmek, belediye ve Hizmet-Sen arasında istikrarlı ilişkiler kurmak ve devam ettirmek amacımızdır.

Kirli ve zor işlerde çalışanlar diğer kamu iş yerlerinde olduğu gibi saatte 36 kuruş tahsisat almalıdır. Bunların zararlarına doğrudan doğruya maruz kalan işçilere çalıştıkları veya buların zararlarına işyerlerinde maruz kaldıkları süre için kirli ve zor iş tahsisatı ödenmelidir.

Su kuyusu ve pis su kuyusu içinde, çöp ve lağam temizliğinde, temizlik işlerinde, tanker ve kamyon şoförlerine iş makinesi kullanan operatörün, su işlerinde çalışanlara elbise yağmurluk ayakaı çizme ve bot verilmelidir.

Eskiden beri büyük mali sıkıntılar içinde olan belediye, çalışanların ve sendikanın iş ve güç birliği içinde kurtarılmalıdır. Belediye- Çalışanlar ve Sendika, iş ve güç birliği yapmadan, düze çıkmak meseleleri çözmek imkânsızdır.

Sendikamız Toplu İş Sözleşmesi grev ve referandum yasasının 11(1) a maddesi çerçevesinde Yenierenköy Belediyesini Toplu İş Sözleşmesi görüşmelerini yapmaya davet etmiştir.

Başta belediye çalışanları olmak üzere halkımızın bu konudaki görüş ve düşüncelerine açığız. Bu görüş ve düşüncelerle Yeni Erenköy Belediyesi'nden taleplerimiz şekillenecektir.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.