YENİERENKÖY
okuma süresi: 3 dak.

Ahmet Gözügüzel Anı koruluğu 22 Şubat Pazar günü oluşturuldu

Ahmet Gözügüzel Anı koruluğu 22 Şubat Pazar günü oluşturuldu

26 Haziran 2013 tarihinde Yeni boğaziçi'de geçirdiği trafik kazası sonucu yaşamını yitiren polis memuru Ahmet Gözügüzel'in adını yaşatmak amacıyla sevenleri tarafından düzenlenen anı koruluğu oluşturma etkinliği yoğun ilgi gördü. Mehmetçik Belediyesi işbirliği ile gerçekleşen etkinliğe, ailesi, arkadaşları, sevenleri ve çevre halkı katıldı.

Yayın Tarihi: 24/02/15 08:38
okuma süresi: 3 dak.
Ahmet Gözügüzel Anı koruluğu 22 Şubat Pazar günü oluşturuldu
A- A A+

Ahmet Gözügüzel'in kardeşi Duran Gözügüzel'in yaptığı konuşmada, evlat acısının çok zor olduğunu ve bu acıya dayanamadıklarını, sadece nefes aldıklarını fakat yaşamlarından hiçbir tad alamadıklarını dile getirdi.

Ahmet Gözügüzel'in çok değerli ve eşsiz bir insan olduğunu çok iyi bildiklerini ve bugün anı koruluğu oluşturmada oluşan kalabalığın da bunun ispatı olduğunu vurguladı. Konuşmasına ; "O melek gibi bir insandı ve biz maalesef onu trafiğe kurban verdik. Onu özlemek ama görememek, dokunamamak, sesini duyamamamk, her haftasonu kapılarda beklemek ama hiç gelmeyceğini bilmek çok ağır bir duygu. Mahallede çıkan mangal kokularında bile onu özlersiniz, herkes gibi ailece toplanıp muhabbet etmeyi özlersiniz, hiçbir yemeğin tadını alamazsınız boğazınızda düğümlenir. Biz bu acıyı ömür boyu çekeceğiz farkındayız. Ama en kötüsü ne biliyormusunuz? Ne meclisteki milletvekillerinin, ne de adalet yetkililerinin bizi anlamamaları ve bu toplumsal yaraya duyarsız kalmalarıdır. Ödül gibi verilen cezalar bizi kahrediyor ve öc almaya itiyor. Lütfen kendinizi bizim yerimize koyun. Binbir emek, sevgi, şefkat ile büyüttüğünüz evladınız bu şekilde öldürülse ne istersiniz? " diyen Gözügüzel, trafik ve adalet ile ilgili birimlerin artık sorumluluklarını yerine getirmeleri ve bu toplumsal probleme çare bulmak zorunda olduklarını hatırlattı.

Mehmetçik Belediye Başkanı, Cemil Sarıçizmeli ise konuşmasında;

Bu yaşananın çok büyük bir acı olduğunu, kimsenin bunu yaşamaması dileğinde bulunup, topraktan gelip toprağa gittiğimizi, Ahmet Gözügüzel'i çok talihsiz bir şekilde kaybettiğimizi fakat onun ismini bu fidanlarda yaşatarak, belki de bu fidanlarda yeniden hayat bularak, onunla bir gün burada buluşacağımız günün hayalini kurarız dedi. "

Etkinlikte dikilen her fidana Ahmet Gözügüzel'i hatırlatacak kelimerle isim verildi ve duyguları anlatan cümleler yazıldı.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.