YENİERENKÖY
okuma süresi: 2 dak.

Üç aydır maaş alamayan Yenierenköy Belediyesi çalışanları uyarı grevi yaptı

Üç aydır maaş alamayan Yenierenköy Belediyesi çalışanları uyarı grevi yaptı

Yaklaşık 3 aydan beri maaş alamayana Belediye Emekçileri Sendikası'na bağlı Yenierenköy Belediyesi çalışanları bugün uyarı grevi yaptı. Greve, Belediye Başkanı Mesut Yıkıcı ile meclis üyelerinin de destek verdiği belirtildi.

Yayın Tarihi: 20/03/15 17:55
okuma süresi: 2 dak.
Üç aydır maaş alamayan Yenierenköy Belediyesi çalışanları uyarı grevi yaptı
A- A A+

Eylem uyarınca belediye çalışanları, bugünden itibaren çarşambaya kadar cenaze hizmetleri dışında hiçbir hizmet vermeyecek.

Yenierenköy Belediyesi'nden yapılan yazılı açıklamada, yıllardır sosyal güvencesiz çalıştırılan personelin yaklaşık 3 aydır maaş alamadığı kaydedildi ve greve Belediye Başkanı Mesut Yıkıcı ile meclis üyelerinin de destek vererek gün boyu çalışanların yanında olduğu belirtildi.

Mali yükün aşılamayacağını kaydederek çalışanlara bugüne kadar gösterdiği anlayıştan dolayı teşekkür eden Belediye Başkanı Mesut Yıkıcı, bu sorunların aşılamamasından dolayı çalışanların mağdur olduğunu kaydeden Yıkıcı, kötü bir mirasın birikimiyle bugünlere gelindiğini ifade etti ve hükümetten çözüm talep etti.

BES Başkanı adına açıklamada bulunan Mustafa Yalınkaya da, Yenierenköy Belediyesi'nin borç batağında yüzdüğünü, eski belediye başkanı döneminden sosyal sigorta ve ihtiyat sandığı primlerinin yatırılmadığını ifade etti.

Belediye Başkanı'nın yeniden borç yapılandırma talebinin Maliye Bakanlığı tarafından onaylanmadığını kaydeden Yalınkaya, "Belediyelerin genel sorunu ve kangrenleşmiş yarası haline gelen sosyal sigorta, ihtiyat sandığı ve mevcut borç nedeni ile borçlarının yapılandırılmadığı ortaya çıkmıştır. Bu bağlamda belediye maaş ödeyemez duruma düşürülmüştür. Hükümet edenlerin söz verip de yapamadığı belediyeler değişiklik yasası ve devlet katkı payının artırılmasından dolayı sorun katlanarak büyümüştür" ifadelerini kullandı.

BES olarak çalışanların adına hükümeti göreve çağırdıklarını dile getiren Yalınkaya, "Sorunlarımız çözülünceye kadar süresiz grev dahil her türlü eylemden kaçınmayacağız" dedi.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.