YENİERENKÖY
okuma süresi: 6 dak.

Yenierenköy Sağlık Merkezi'nin temeli atıldı

Yenierenköy Sağlık Merkezi'nin temeli atıldı

Yenierenköy Sağlık Merkezi'nin temeli atıldı. 1 yılda tamamlanması hedeflenen sağlık merkezi 24 saat hizmet verecek. Merkezde, 5 muayene odası, 1 acil müdahale odası, röntgen odası ve eczane bulunuyor.

Yayın Tarihi: 15/05/15 13:00
okuma süresi: 6 dak.
Yenierenköy Sağlık Merkezi'nin temeli atıldı
A- A A+

Döveç Construction tarafından inşa edilecek yeni sağlık merkezinin 911 metrekare büyüklüğünde ve maliyetinin de KDV dahil 1 milyon 570 bin 800 TL olması bekleniyor.

Temel atma törenine, Cumhuriyet Meclisi Başkanı Sibel Siber, Başbakan Özkan Yorgancıoğlu, Türkiye Lefkoşa Büyükelçisi Halil İbrahim Akça, Sağlık Bakanı Ahmet Gülle, İçişleri Bakanı Teberrüken Uluçay, İslele Kaymakamı Ahmet Musaoğluları, bölge milletvekilleri, belediye başkanları, bürokratlar ve vatandaşlar katıldı.

GÜLLE: "KARPAZ'DA HER ALANDA GÜÇLÜ BİR ALTYAPI"

Sağlık Bakanı Ahmet Gülle, temel atma töreninde yaptığı konuşmada, Karpaz bölgesinin özellikle merkezden uzak olmasından dolayı sağlık alanı başta olmak üzere birçok sıkıntısı olduğunu belirtti. Gülle, bu çerçevede sağlık alanındaki sıkıntıları asgariye indirgemek için bugünkü adımı attıklarını kaydetti.

Ahmet Gülle, bir bölgenin gelişiminde turizm önemli görülüyorsa, sağlık ve ulaşımın da kaçınılmaz bir öneme sahip olduğunu belirtti. Gülle, Karpaz bölgesinde her alanda güçlü bir altyapı kurabilmek için çalıştıklarını ve sağlık alanında yaptıkları yatırımın amacının da bu olduğunu vurguladı.?Dipkarpaz, Mehmetçik ve Büyükkonuk'ta sağlık merkezleri yapılacağını, İskele hastanesinin de daha etkinleştirilerek, sağlık alanına yatırımlar yapacaklarını kaydeden Gülle, Karpaz bölgesine verdikleri önemi daha da geliştireceklerini belirtti. Gülle, bakanlık olarak bu bölgede uyguladıkları projelerle vatandaşlara evde hizmet vermeye başladıklarını anlattı.

Sağlık Bakanı Gülle, evde hizmetin vatandaşlar için çok önemli olduğunu, bunun insana verdikleri önemin göstergesi olduğunu belirtti. Gülle, altyapının iyi olmasının, bölgede hizmetleri sunan sağlık ekibi için de önemli olduğunu söyledi.

Merkezdeki altyapı ve hizmetler hakkında da bilgi veren Gülle, bu projenin tamamlanmasının ardından merkezin 24 saat hizmet vereceğini ve Karpaz insanına büyük bir yatırım olacağını kaydetti.

Merkezin 365 gün içerisinde tamamlanacağını ifade eden Gülle, daha etkin sağlık hizmeti verecekleri bu projenin Döveç Construction tarafından yapılacağını belirterek, finansman olarak destek veren elçiliğe teşekkür etti.

AKÇA: "ALTYAPI YATIRIMLARI VE ÖZEL SEKTÖRE CİDDİ ORANDA KAYNAK AKTARILDI"

Türkiye Lefkoşa Büyükelçisi Halil İbrahim Akça da, KKTC ile Türkiye Cumhuriyeti arasında anlaşmaya varılan program çerçevesinde bu dönemde kamunun altyapı yatırımları ve özel sektörün gelişmesine ciddi oranda kaynak aktarıldığını ifade etti.

Akça, bu çerçevede en önemli alanlardan birinin sağlık, sosyal yardım ve sosyal hizmet alanının seçildiğini ifade ederek, bugün KKTC hükümetinin bu projeleri birer birer hayata geçirmesinden memnuniyet duyduğunu vurguladı.

Sağlık sektörüyle ilgili olarak Türkiye Sağlık Bakanlığı ile KKTC Sağlık Bakanlığı arasında yapılan çalışmayla, sağlık sisteminin iyileştirileceği, sağlık hizmeti veren kurumlarda merkezde daha da etkinleştirileceği ve yaygınlaştırılacağı anlaşmasına varıldığını anlatan Akça, bu çerçevede her üç alanda da çalışmaların yürüdüğünü ifade etti.

Akça, özellikle merkezde etkinleştirilme konusunda Onkoloji Hastanesi, yaygınlaştırılma konusunda da İskele Sağlık Ocağı ve bugünkü temel atma töreni yapılan merkezin bunun bir parçası olduğunu kaydetti.

Yaşam evi ve ileriki günlerde gündeme gelecek huzur evi yapımının da sosyal hizmet veya yardım kapsamındaki projeler olacağına işaret eden Akça, sağlık ve sosyal yardım sosyal hizmet bağlamındaki projeleri önemsediklerini söyledi. Akça, bu projelerin, Türkiye Cumhuriyeti ile KKTC arasındaki işbirliğinin de anlamlı bir parçası olarak gördüklerini vurguladı.

Akça, bugün bu yatırımın ne kadar isabetli olduğunu yerinde gördüğünü ve memnun kaldığını belirterek, önümüzdeki günlerde de diğer projelerin birer birer hayata geçeceği ümitlerinin arttığını ifade etti. Akça, projenin tüm Karpazlılara, Yenierenköylülere ve ülkeye hayırlı olmasını temenni etti.

YORGANCIOĞLU: "HALK, ÜLKE VE HÜKÜMET İÇİN ÖNEMLİ"

Başbakan Özkan Yorgancıoğlu da, bugün mutlu bir olaya tanıklık yaptıklarını belirterek, halk, ülke ve hükümet için önemli olanın, insanlara hizmet verecek yatırımların peşi sıra hayata geçirilmesi olduğuna işaret etti.

Yorgancıoğlu, bölgenin merkeze uzak olmasından dolayı hizmet almada sıkıntı yaşadığına işaret ederek, hizmeti ayağa getirme ve kalitesini artırma konusunda hükümetin duyarlı olduğunu vurguladı.

Hükümetin bugün verdiği bir sözü daha hayata geçirmesinden dolayı mutluluk duyduklarını da belirten Yorgancıoğlu, bu yatırıma destek veren Türkiye Büyükelçiliği ve tüm yetkililere teşekkür etti. Yorgancıoğlu, bölgeye hayırlı olmasını diledi.

SİBER: "BÖLGEYE SAĞLIK HİZMETLERİNİ TAŞIMAKTAN BÜYÜK MUTLULUK DUYUYORUZ"

Meclis Başkanı Sibel Siber de, bugün güzel bir olaya tanık olduklarını vurguladı. Siber, haberlerde çoğu zaman olumsuz haberlerle veya eleştirilerle karşı karşıya kaldıklarını belirterek, eleştirilerin aslında motive ettiğini işaret etti ve "yeter ki doğru eleştiri olsun" dedi.

Siber, bugün güzel bir temel atma töreni yaptıklarını ve bölgeye sağlık hizmetlerini taşımaktan büyük mutluluk duyduklarını belirterek, sağlık hizmetinin kutsal bir görev olduğuna işaret etti. Siber, bölge insanının sağlık hizmetini daha kolay ve daha iyi şartlarda almasının önünü açacak bu projenin hayırlı olmasını temenni etti.

Siber, vatandaşlara sağlık ve kendine iyi bakma temennisinde bulundu.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.