YENİERENKÖY
okuma süresi: 3 dak.

Yenierenköy İlkokulu'nda, derslikler için yeni ihaleye çıkılıyor

Yenierenköy İlkokulu'nda, derslikler için yeni ihaleye çıkılıyor

HEBO Şirketi ile Eğitim Bakanlığı arasında imzalanan protokol gereği Yeni Erenköy İlkokuluna yapılması kararlaştırılan okul öncesi dersliklerle ilgili ihalenin iptal edildiği, TC Büyükelçiliği'nin desteğiyle yeni bir ihaleye çıkılacağı öğrenildi.

Yayın Tarihi: 06/06/15 10:28
okuma süresi: 3 dak.
Yenierenköy İlkokulu'nda, derslikler için yeni ihaleye çıkılıyor
A- A A+

Kıbrıs Postası - Deniz ABİDİN

Kıbrıs Postası'na konuşan Yeni Erenköy İlkokulu Okul Aile Birliği Denetmeni Mustafa Keskinel, Şubat ayında yapılacağı açıklanan dersliklerle ilgili henüz bir adım atılmadığını belirterek, çocukların ders yapabilmeleri için öğretmenler odasının iptal edildiğini söyledi.

Dersliklerin yapılacağı yerin temizlendiğini fakat bir çivi dahi çakılmadığını anlatan Keskinel, "sınıflar birleştirildi, öğretmen odası iptal edilerek sınıf yapıldı. Öğretmenler boş vakitlerde dışarıda zaman geçiriyor. Bu yıl daha çok çocuk gelecek, iptal edilecek yer kalmadı. Verilen sözler yerine getirilsin" şeklinde konuştu.

HEBO Şirketi ile Eğitim Bakanlığı arasında imzalanan protokol gereği Yeni Erenköy İlkokuluna yapılması kararlaştırılan okul öncesi dersliklerle ilgili ihalenin iptal edildiği, TC Büyükelçiliği'nin desteğiyle yeni bir ihaleye çıkılacağı

öğrenildi. Yeni Erenköy İlkokulu Okul Aile Birliği Denetmeni Mustafa Keskinel Kıbrıs Postası'na yaptığı açıklamada, yıkılan okul öncesi sınıfların yerine yapılması kararlaştırılan dersliklerin yıl sonuna gelinmiş olmasına rağmen henüz yapılmadığını belirtti. Keskinel, Eğitim Bakanlığı'nın özel bir şirketle anlaşma yaptığını, Şubat ayında okul öncesi dersliklerin ve tuvaletlerin yapılacağının açıklandığını, ancak bu konuda henüz bir adım atılmadığını belirtti.

Keskinel: "Bir çivi dahi çakılmadı"

Dersliklerin yapılacağı yerin temizlendiğini fakat bu kadar zaman geçmiş olmasına rağmen bir çivi dahi çakılmadığını anlatan Keskinel, sınıfların birleştirildiğini öğretmen odasının iptal edilerek sınıfa dönüştürüldüğünü söyledi. Keskinel, Yeni Erenköy İlkokulu'nda bugün okul öncesi derslik yapılmasından dolayı öğretmenler odasının olmadığına dikkat çekerek, öğretmenlerin tenefüslerde ve boş vakitlerde dışarda banklarda oturarak zaman geçirdiğini belirtti.

"İptal edilecek yer kalmadı"

Bu yıl okul öncesine gelecek olan çocuk sayısının bu yıla göre daha çok olacağını ifade eden Keskinel, okulda iptal edilip derslik yapılacak yerin kalmadığını söyledi. Keskinel, yeni eğitim öğretim yılına kadar okul öncesi dersliklerin yapılmaması durumunda çocukların ders görecek sınıflarının olmayacağını kaydetti.

"Verilen sözler yerine getirilsin"

Keskinel şunları söyledi: "Beklentimiz verilen sözlerin yerine getirilmesidir. Sorun şirketen mi yoksa Eğitim Bakanlığı'ndan mı kaynaklanıyor bilmiyoruz. Neden bu kadar gecikme olduğu konusunda bir açıklama yapılmıyor. Okul aile birliği olarak iki tarafla da görüştük. Ancak bir ilerleme olmadı. Bu yıl için geç kalındı. İsteğimiz tatil boyunca dersliklerin yapılması yönünde ki okul açılmadan düzenlemeler yapılabilsin. En azından bu jest bize yapılsın"

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.