YENİERENKÖY
okuma süresi: 2 dak.

Tıp-İş, Yenierenköy'de görevli hekimin darp edilmesini kınadı

Tıp-İş, Yenierenköy'de görevli hekimin darp edilmesini kınadı

Kıbrıs Türk Hekimler Sendikası (Tıp-İş) Yenierenköy'de görev yapan bir hekimin bugün hasta yakınları tarafından darp edildiğini bildirerek bunu kınadı.

Yayın Tarihi: 27/07/15 16:03
okuma süresi: 2 dak.
Tıp-İş, Yenierenköy'de görevli hekimin darp edilmesini kınadı
A- A A+

Tıp-İş Başkanı Dr. Sıla Usar yaptığı yazılı açıklamada, sağlık çalışanlarına şiddet uygulanmasının nerdeyse toplum tarafından kanıksanan bir noktaya geldiğine işaret etti.

Usar, "Yenierenköy Sağlık Merkezi'nde görevli hekimin bu sabah erken saatlerde hayati tehlikesi olan bir hasta için arandığını, hekimin on-call ve nöbetçi olmadığı halde mesleki etik kurallar gereği en yakın hekim olduğu için birkaç dakika içinde hastanın yanına ulaştığını hastayı yaşamda tutmak için hemşirelerle birlikte uygun şekilde kardiyopulmoner resüsitasyon uyguladığını ancak tüm gayretlere rağmen hastanın kaybedildiğini" belirtti.

Usar, bir süre sonra hasta yakınlarının poliklinik görevini sürdüren hekimi tehdit edip boğazını sıktığını kaydetti.

Usar, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

"Ülkemizde devlet eliyle yürütülen, hekimliği itibarsızlaştırma, hekim emeğini değersizleştirme, sağlık sistemindeki sorunların günahını hekimlerin ve çalışanların boynuna asma ve hekimleri hedef gösterme politikaları sağlık çalışanlarına uygulanan şiddetin en önemli nedenidir. Az ve ucuz iş gücü ile çok hizmet hedeflemenin sonucu şiddet olarak karşımıza çıkan hasta memnuniyetsizliğidir."

"ŞİDDET YERİNE MEMNUNİYETSİZLİĞİNİZİ HÜKÜMETLERE İLETİN"

Tıp-İş Başkanı Usar, Sağlık Bakanı'nı ve hükümeti sağlık alanındaki sorunlarla yakından ilgilenmeye çağırırken, yurttaşlara da hekimlere ve sağlık çalışanlarına şiddet uygulamak yerine memnuniyetsizliklerini hükümetlere iletmeleri çağrısı yaptı ve "Biz hekimler mesleğimizi korkuyla değil, sevgi ve güvenle yapmak istiyoruz" ifadesine yer verdi.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.