YENİERENKÖY
okuma süresi: 5 dak.

Yıkıcı: "Anahtarları İçişleri Bakanlığı'na teslim edeceğim"

Yıkıcı: "Anahtarları İçişleri Bakanlığı'na teslim edeceğim"

Yeni Erenköy Belediye Başkanı Mesut Yıkıcı hükümete çağrıda bulunarak, belediyenin yaşadığı ekonomik krize ivedi çözüm istedi; aksi takdirde olacak olanı açıkladı…

Yayın Tarihi: 29/07/15 07:51
okuma süresi: 5 dak.
Yıkıcı: "Anahtarları İçişleri Bakanlığı'na teslim edeceğim"
A- A A+

Yeni Erenköy Belediye Başkanı Mesut Yıkıcı hükümetin belediyede devam eden ekonomik sorunlara istinaden ivedi çözüm bulunmaması halinde 'belediyenin anahtarlarını' içişleri bakanlığına teslim ederek belediyeyi kapatmak zorunda kalacaklarını açıkladı.

Belediye Başkanı Yıkıcı bölgede yaşanan su sıkıntısı hakkında geçmiş hükümetin Çevre Bakanı Hakan Dinçyürek hakkında da çok sert eleştirilerde bulunarak, bölgeyi su sıkıntısından kurtaracak iki projenin bakan tarafından bilerek ve isteyerek engellendiğini söyledi.

Kıbrıs Postası - Ulaş BARIŞ

Yeni Erenköy Belediye Başkanı Mesut Yıkıcı "yaşanmakta olan sorunlar 40 yılın birikimdir. Ben göreve geleli 1 yıl oldu ancak bizden evvel süregelen kötü yönetim maalesef durumu bu noktalara getirdi. 14 yıl başkanlık yapana bizden önceki başkan sayesinde 22 milyon TL borcumuz birikmiştir. 123 çalışanımız var ve bu da her yıl 1 milyon TL açık anlamına gitmektedir" diye konuştu.

Mesut Yıkıcı "gelinen noktada borçlanmamız da mümkün değildir çünkü bütün borçlanma limitlerimizi doldurduk. Geçmiş belediye başkanımız bizden önceki 4 yılda 4 kez maaş ödemesi için borçlanmış, maaşlar böyle ödenmiştir" dedi.

"Aydınlatma ücretlerinin belediyelerden alınması çok kötü etkiledi"

"Özellikle belediyelerin elinden alınan aydınlatma ücretleri kaynağı da ortadan kalkınca iş tamamen çığırından çıkmış ve belediyemiz içinden çıkılmaz bir hale gelmiştir" diyen Yıkıcı "ivedi çözüm alınmazsa belediyemizin anahtarlarını içişleri bakanlığına teslim etmekten başka çaremiz yoktur" dedi.

"Geçmiş dönemler için Sayıştay raporlarını bekliyoruz, bir gelişme yok"

Yaklaşık 5000 kişiye hizmet veren ve uhdesinde 15 köy bulunan Yeni Erenköy belediyesinin geçmişten kalan Sayıştay raporları ile de uğraştığını söyleyen Başkan Yıkıcı "bir örnek verecek olursam, 2008 yılından kalma, Sayıştay raporlarına girmiş faturalarımız vardır. O yıldan kalma bu rapora göre belediye sadece bir şirkete 167 bin TL tutarında ödeme yapılmıştır. Sayıştay denetçileri belediyemize gelmiş, bu faturaları incelemiş ve çalışma başlatmıştır ancak henüz bir gelişme olmamıştır" dedi.

Sayıştay raporları ile ilgili herhangi bir gelişme olursa basınla paylaşacağını da belirten Belediye Başkanı Yıkıcı "biz de herkes gibi bu raporların geldiği noktayı merak ediyoruz" diye konuştu.

"İki projemiz Eski Bakan Dinçyürek tarafından engellendi"

Bölgede yıllardır yaşanmakta olan su sıkıntısı konusunda da konuşan Belediye Başkanı Yıkıcı, kendisinin göre geldikten sonra bölgeyi su sıkıntısından kurtarmak için iki tane proje geliştirdiğini ancak Eski Cevre Bakanı Hakan Dinçyürek'in söz konusu projeleri engellediğini söyledi.

"Sayın Dinçyürek bana ve muhtarlara randevu vermedi"

Yıkıcı "çok açık ve net söylüyorum; Hakan Dinçyürek projelerimizi bilerek ve isteyerek engellemiştir. Buna siyaset denir. Belli ki Hakan Bey'in görev alanı Ziyamet Köyüne kadardı, ondan sonrasına karışmamıştır" diye konuştu.

Mesut Yıkıcı "bir projemiz Gelincik Köyünde bulunan, çeşitli dairelerden ve TC Yardım Heyetinden onaylı 2 adet kuyu projemizdi. Sayın Dinçyürek bunu rafa kaldırmış, onay vermemiştir. İkinci kuyu projemiz ise Yeni Erenköy-Yeşilköy ve Boltaşlı köylerinde bulunan su kaynakları ile ilgili yine TC Yardım Heyeti tarafından onaylı projemizdi ancak Sayın Bakan buna da izin vermedi" diye konuştu.

"Biz Sayın Bakanı konuyla ilgili muhtarlarımızla birlikte Lefkoşa'ya ziyarete gittik. Kendisi bize randevu vermedi, görüşmedi. Herhalde siyaset anlayışı budur diye düşünüyorum" diyen Yıkıcı, bakanla aralarında herhangi bir şahsi husumet bulunmadığını belirterek "ben bu davranışların sebebinin ülkemizde maalesef yerleşen siyaset anlayışının ürünü olarak görüyorum" dedi.

Söz konusu iddialar üzerine ulaştığımız Eski Çevre Bakanı Hakan Dinçyürek, rahatsızlığını öne sürerek konu ile ilgili açıklama yapamayacağını belirtti.

"Çevre Bakanlığı Müsteşarı Bülent Arkın: 'Bize yazılı hiçbir proje gelmedi'"

Öte yandan Kıbrıs Postası'na iddialarla ilgili konuşan Çevre Bakanlığı Müsteşarı Bülent Arkın "bize Yeni Erenköy Belediyesinden gelen herhangi bir resmi müracaat, herhangi bir dilekçe yoktur" diye konuştu.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.