YENİERENKÖY
okuma süresi: 4 dak.

Felek: "Yenierenköy Belediyesi'ne tam desteğiz"

Felek: "Yenierenköy Belediyesi'ne tam desteğiz"

Sendikal Platform adına DEV-İŞ Başkan Vekili Hasan Felek yaptığı açıklamada Yenierenköy Belediyesi'ne tam destek olduklarını açıkladı. Açıklama şöyle:

Yayın Tarihi: 01/12/15 10:36
okuma süresi: 4 dak.
Felek: "Yenierenköy Belediyesi'ne tam desteğiz"
A- A A+

Belediye Emekçileri Sendikasının örgütlü bulunduğu Yeni Erenköy Belediyesindeki çalışanlar, 26 Ekim 2015 den beridir yaptığı eylemleri 27 Kasım 2015 itibarıyla süresiz grev şekline dönüştürmüştür.

Yeni Erenköy Belediyesinde önceki yönetimlerin biriktirmiş olduğu borçlar yumağı bugün dağ olmuş, mevcut yönetimin hareket kabiliyeti kalmamıştır. 120 çalışanı olan belediyede sosyal sigorta ve ihtiyat sandığı yatırımları yaklaşık 7 yıldır yatırılmamaktadır. Zaten sosyal güvencesiz çalıştırılan personeller son 2 aydır maaşlarını da alamamışlardır. Geçmişte yapılan aşırı borçlanma ve istihdamlar bugün Belediyenin sürdürülebilir yapıdan uzaklaşmasına sebep olmuştur. Sayıştaylık bugün halen Yeni Erenköy Belediyesi ile ilgili denetleme raporunu açıklamamıştır. Kim yada kimlerin yasal yada gayri yasal yollarla borçlanmalarla bu Belediyeyi batırdıkları meçhuldür.

Bugün Belediyeleri batıranlar elini kolunu sallayarak dolaşmaktadır. Bunu kabul etmemiz mümkün değildir. Sosyal Sigorta İhtiyat Sandığı yatırımlarını yapmayan, Belediyeleri maaş ödemeyecek duruma getiren tüm gelmiş geçmiş başkanlardan ve sorumlulardan hesap sorulmalı, Sayıştay raporları sonuçlanıp yargıya havale edilmelidir. Baş sorumlulardan hesap sorulmadıkça çalışanlardan özveri beklemek doğru bir yaklaşım değildir.

İçişleri Bakanlığı Yerel Yönetimler Müdürlüğüne bağlı olan Belediyelerin büyük çoğunluğunun durumu bu anlamda içler acısıdır. 28 Belediyenin 18 tanesi bugün batık durumdadır. Maalesef belediyelerde kötü yönetimler, hükümetin bu belediyeleri yeterince denetlememesi bugün bu sorunların ortaya çıkmasına sebep olmuştur. Dün Lefkoşa Türk Belediyesi, bugün Yeni Erenköy belediyesi, yarın ise hangi Belediyelerin bu duruma düşeceği meçhuldür!!!

Yeni Erenköy Belediyesi çalışanları 2 aydır açtır. İnsanlar evlerine ekmek götürememektedir. Hükümetle bu durumun bir an önce düzeltilmesi ve Belediyenin bu kötü durumuna çare üretilmesi için sayısız görüşmeler yapılmıştır. Bir aydır her türlü eylem gerek meclis gerekse belediye önünde yapılmıştır, ancak hükümet halen kılını bile kıpırdatmamış bu insanların sorunlarını çözmemiştir. Önerilen tek çözüm işten atma ve maaş kesintisi olmuştur. Bu öneriler kesinlikle kabul edilemez. Belediyeyi çalıp çırpanlar batıranlar ellerini kollarını sallayarak gezerken bugün bu yapılanların bedeli çalışanlara emekçilere ödettirilemez. Yapılması gereken şey buraya geçici değil kalıcı çözüm üretmek ve belediyeyi sürdürülebilir bir yapıya kavuşturmaktır.

Sendikal Platform olarak bizler Yenierenköy Belediyesine tam desteğiz. Her zaman çalışanın emekçinin yanındayız. Hükümet bir an önce bu belediyenin sorununu çözmekle yükümlüdür. Ada genelinde belediyelerin mali durumu ve sürdürülebilir yapısı çökmüştür. İlgili Bakanlıklar artık ellerini taşın altına koymalı ve sorumlu oldukları bu kurumlarla ciddi şekilde ilgilenmelidirler.

Sendikal Platform a.

DEV-İŞ Başkan Vekili

Hasan Felek

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.