ALSANCAK
okuma süresi: 6 dak.

Ekinci: "Atakara'nın bir dikili ağacı yok!"

Ekinci: "Atakara'nın bir dikili ağacı yok!"

CTP-BG Alsancak Belediye Başkan Adayı Cezar Ekinci, hakkında "bir dikili ağacı yok" dediği mevcut Belediye Başkanı Yücel Atakara'ya ağır eleştirilerde bulunarak, göreve gelmesi halinde hayata geçirmeyi öngördüğü projeleri anlattı…

Yayın Tarihi: 05/05/14 11:00
okuma süresi: 6 dak.
Ekinci: "Atakara'nın bir dikili ağacı yok!"
A- A A+

nsanımıza layık olduğu belediyeciliği sunmak için adayım" diyen Ekinci, mevcut Başkanın görevi süresince hiçbir icraat yapmadığını belirterek "12 yılda bir dikili ağacı yok. Merak ediyorum: insanların karşısına çıktığında ne anlatacak... 'Çöp topladım' dışında ne söyleyecek" ifadelerini kullandı.

Önceki seçimde de aday olduğunu hatırlatan Ekinci, dönemin UBP Hükümeti'nin baskılarına rağmen 30 oyla 'kıl payı' seçimi kaybettiğini anlatarak, "burada belediyecilik çöp toplamanın ötesine geçemedi. Bu şekilde yönetilmeyi hak etmiyoruz" dedi.

Kıbrıs Postası - Filiz Seyis

CTP-BG Alsancak Belediye Başkan Adayı Cezar Ekinci, mevcut Belediye Başkanı Yücel Atakara'yı sert bir dille eleştirdi. Alsancak'ta yaşayan insanların belediyecilik anlamında hak ettikleri hizmeti alamadıklarını ifade eden Ekinci, Yücel Atakara başkanlığındaki belediye yönetiminin insandan kopuk bir yapıda olduğunu ifade ederek, insanına sahip çıkan, çağdaş ve şeffaf bir belediye hedeflediğini anlattı.

"Tek bir proje yapılmadı"

Alsancak Belediyesi'nin Avrupa Birliği'nden hiçbir katkı alamadığını belirterek, Avrupa Birliği katkısının projeler karşılığında alındığını, tek bir proje bile yapılmadığı için katkı da alınamadığını vurguladı.

"15 günde 1 su..."

Cezar Ekinci sözlerini şöyle sürdürdü:

"Alsancak'taki en büyük sorun su sorunudur. Yaz aylarında on beş günde bir, kış aylarında ise haftada bir su alabiliyoruz. Yollarımız çok berbat. Yaklaşık %30 yolumuz toprak, yıpranan yollar yapılmıyor. İnsanların gününü geçirebileceği, çocukların oynayabileceği yeşil alanlar parklar ise hiç yok. On iki senede 30 metre kare park yapıldı. On kişi oturacak olsa, o park sığmaz. Kültürel ve sportif ve sosyal alanlarda da hiçbir icraat yok. Hiçbir kültür sanat faaliyeti de yok, festivali yok. Bugün en küçük köylerde bile festivaller yapılırken bizde hiçbir etkinlik yapılmıyor."

"Alsancak albenisini yitirdi, yeniden inşa edeceğiz"

"Yasal olarak Belediye Meclisi her ay toplanmalıdır ancak başkan meclisi dört senede sekiz kez toplantıya çağırdı. Bu sekiz toplantının dördünü bütçeyi geçirmek için çağırdı. Ayrıca bölgemiz turistik tesislerin yoğun olduğu, turizm açısından çekim merkezi olabilecek bir bölge. Ancak hiçbir çekim gücü kalmadı. Alsancak albenisini yitirdi, biz bunu yeniden inşaa edeceğiz."

"Merak ediyorum, ne anlatacak..."

"Yücel Atakara'nın on iki yılda bir dikili ağacı yok. Merak ediyorum, propoganda döneminde insanların karşısına çıktığında ne anlatacak... 'Çöp topladım' demekten dışında ne diyebilecek... Alsancak'ta belediyecilik çöp toplamanın ötesine geçemedi. Bu şekilde yönetilmeyi haketmiyoruz."

"CTP'li belediyelerin farkı ortada..."

"Bizim düşünce yapısındaki insanların yönettiği belediyelerde fark ortadadır. CTP'li belediyeler marka belediyecilik örneğidir. Dokuz tane belediye başkanımız var şu an, tümünün de vizyonu aynı farkı ortada. Ben de o vizyona sahibim ve insanımıza layık olduğu belediyeciliği sunmak için adayım"

"Önceliğimiz su"

Belediye Başkanı seçilmesi halinde hayata geçireceği projeleri de anlatan Ekinci, önceliğinin su sorununu çözmek olacağını kaydetti. Ekinci, şu anda en iyi ihtimalle haftada bir su verildiğini ifade ederek, su sorununu çözmeye yönelik projelerinin hazır olduğunu ve göreve gelir gelmez uygulayacağını anlattı. Bölgedeki yolların çok kötü durumda olduğunu ve birçok yolun toprak olduğunu yineleyen Ekinci, yolları iyileştirmenin de öncelikli hedeflerinden biri olduğunu belirtti.

"İnsan olan utanır"

Projeleri arasında hayvan barınağı yapmak olduğunu da söyleyen Ekinci, başıboş hayvanların sokaklarda telef olduklarını anlatarak, "İnsan olan bu hayvanların durumundan rahatsız olur, utanır. Barınak mutlaka hayata geçirilecek bir projedir" dedi. Alsancak Bölgesi'ni turizmin çekim merkezi yapmaya yönelik projelerinin de hazır olduğunu ifade eden Ekinci sözlerini şöyle sürdürdü:

"Belediyecilik, doğumdan ölüme..."

"Köy merkezlerinin albenisini artırmak için gereken düzenlemeler yapılacak. Yeşiltepe, Ilgazi Malatya ve İncesu köyleri belediyemize bağlıdır. Bunlar çok otantik köylerdir, yapılacak küçük planlamalar ve küçük maddi imkânlarla düzenlenip turistler için çekici hale getirilebilirler. Belediyecilik, insanın doğumundan ölümüne kadar olan sürecin tümüyle ilgilidir. Bu bilinçle, çocuklar, gençler, kadınlar ve yaşlılar için projeler de hazırladık. Gençler için, Mağusa'daki MAGEM ve Gönyeli'deki Gönyeli SAM gibi bir merkez kurmayı hedefliyoruz. Kadınlar için, günlerini daha dolu dolu geçirmeleri için kurslar düzenleyeceğiz. Yaşlılarımıza ise sürekli ve profesyonelce hizmet verecek sağlık birimi kuracağız."

"UBP Hükümeti'nin baskılarına rağmen..."

Dört yıl önce gerçekleşen Yerel Seçimde Alsancak Belediye Başkanlığı için aday olduğunu hatırlatan Ekinci, dönemin UBP Hükümeti'nin baskılarına rağmen 30 oyla 'kıl payı' seçimi kaybettiğini anlattı. Geçmiş seçimde, UBP'nin birçok bakanı ve yöneticisinin Alsancak Bölgesi'nde evleri gezerek insanlar üzerinde baskı kurduğunu ifade eden Ekinci, "Ama şimdi UBP iktidarda değil, bu dönem bu baskı yapılamayacak" şeklinde konuştu.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.