ALSANCAK
okuma süresi: 3 dak.

CTP-BG, Alsancak'ta "trafik" eylemi yaptı

CTP-BG, Alsancak'ta "trafik" eylemi yaptı

CTP Gençlik Örgütü ve Alsancak Belediye Başkan adayı Cezar Ekinci, Alsancak İlkokulu önünde trafik kazalarına yönelik eylem gerçekleştirdi.

Yayın Tarihi: 05/05/14 16:47
okuma süresi: 3 dak.
CTP-BG, Alsancak'ta "trafik" eylemi yaptı
A- A A+

CTP Gençlik Örgütü Alsancak Ocağı geçtiğimiz günlerde yetersiz yol güvenliği nedeniyle kazaların da meydana geldiği Alsancak anayolu üzerinde eylem yaptı. Gençlik Örgütü üyelerinin yanısıra, CTP Girne İlçe Başkanı Erkan Eminağa, CTP Alsancak Belediye Başkan adayı Cezar Ekinci ve Alsancaklıların da katılılım gösterdiği eylemde yetersiz yol güvenliği protesto edildi. ''Kasis yoksa hayatımıza kastın var'' , ''Yıldızlı Belediyeler Güvenli Yollar'' ve ''Yıldızlı Belediyelerde insan hayatı önemlidir'' pankartları tutan eylemciler, yaşanan onca kazaya rağmen önlem almayan Alsancak Belediye Başkanı Yücel Atakara'yı protesto ettiler.

KURUM: ''GEREKİRSE VATANDAŞ CEBİNDEN ÖDER''

Eylemde ilk konuşmayı yapan Gizem Kurum trafik güvenliğinin önemine dikkat çekerken, burada daha önce de trafikte yaşamını kaybedenlerle birlikte eylem yaptıklarını ancak belediye başkanının kayıtsız duruşunu sürdürdüğünü ifade etti. Öncelikle vatandaşların trafik kurallarına uyması gerektiğini söyleyen Kurum, devlet kuruluşlarının ve belediyenin de yeterli önlemi almadığını ifade etti.

''Yeğenim belki bu önlemler alınsaydı şu an hayatta olacaktı'' diyen Kurum, bir kasisin maliyetinin belediye için cüzi bir miktar olduğunu gerekirse bu paranın vatandaşlarca toplanabileceğini söyledi.

EKİNCİ: ''ÇOCUKLAR HERŞEYİMİZDİR''

Daha sonra söz alan CTP Gençlik Örgütü Alsancak Ocağı Başkanı Mustafa Ekinci konuşmasında her gün hiçbir yaya güvenliği olmadan çocukların karşıdan karşıya geçmeye çalıştığını ancak tüm kazalara ve tepkilere rağmen Belediye Başkanı'nın suskunluğunun kabul edilemez olduğunu söyledi. Ekinci ''Çocuklarımız herşeyimizdir'' diye konuşmasına devam ederken Gençlik Örgütü olarak bu soruna dikkat çekmek istediğini ve ilerleyen günlerde eylemlerin süreceğini söyledi.

EMİNAĞA: ''İNSAN HAYATI ÖNEMLİDİR''

Son olarak konuşma yapan CTP Girne İlçe Başkanı Erkan Eminağa, Gençlik Örgütü'ne bu duyarlılık örneği için teşekkür etti. Bu kadar trafik kazasının meydana geldiği bir bölgede belediye başkanının umursuz tavrını hayretler içinde karşıladığını belirten Eminağa, "Yıldızlı Belediyecilik"te herşeyden önce aslolanın insan hayatı olduğunu ifade etti.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.