ALSANCAK
okuma süresi: 5 dak.

Ekinci: "Alsancaklı kararını verdi"

Ekinci: "Alsancaklı kararını verdi"

CTP-BG Alsancak Belediye Başkan adayı Cezar Ekinci, Alsancak'ta 12 yılda hiçbir icraatın olmadığını söyledi

Yayın Tarihi: 30/05/14 12:42
okuma süresi: 5 dak.
Ekinci: "Alsancaklı kararını verdi"
A- A A+

Cumhuriyetçi Türk Partisi – Birleşik Güçler Alsancak Belediye Başkan adayı Cezar Ekinci, 29 Haziran'daki seçimlerde göreve gelmeleri halinde tüm belediye meclis üyeleri ve halkla birlikte katılımcı bir belediye yaratacaklarını söyledi. "Alsancaklı kararını verdi" diyen CTP-BG Alsancak Belediye Başkan adayı Cezar Ekinci projeleri hakkında bilgi verdi. Alsancak'ta hiçbir işin yolunda gitmediğini belirten Ekinci, belediyecilik anlamındaki hizmetleri Alsancak halkıyla buluşturabilmek için aday olduğunu ifade etti. Şu an Alsancak Belediye Başkanlığı görevini yürüten Yücel Atakara'nın 12 yıldır görev yaptığını kaydeden Ekinci, 12 yılda bir ağaç bile dikilmediğini vurguladı. Alsancak halkının "Yıldızlı Belediyeciliğe" layık olduğuna dikkat çeken CTP-BG adayı Ekinci, vatandaşlara çağdaş ve sosyal belediyeciliğin ne olduğunu anlatmaya çalıştıklarını söyledi. Yaptıkları çalışmalarda CTP-BG'nin elinde bulundurduğu 9 belediyeyi örnek gösterdiklerini belirten Cezar Ekinci, "CTP halkın yüzde 65'ine hizmet veriyor. Buralardaki icraatlar bizim referansımızdır. Diğer CTP'li belediyelerdeki hizmeti Alsancak'a taşımak için bölgemizi hak ettiği bir kent yapmayı kendimize vizyon edindik" dedi.

MECLİS SON 4 YILDA 8 KEZ TOPLANDI

Alsancak Belediye Başkanı Yücel Atakara'nın 12 yıl boyunca hiçbir icraata imza atmadığını açıklayan Cezar Ekinci, bölgeye hiçbir yatırım yapılmadığından dolayı yapılacak olan her icraatın yatırım sıfatı taşıyacağını belirtti. 28 belediye arasında sosyal etkinlik ve festivali olmayan tek belediyenin Alsancak olduğunu kaydeden Ekinci, bölgeye ait bir festival gerçekleştireceklerini ve bunu da geleneksel hale dönüştüreceklerini söyledi. Göreve seçilecek tüm belediye meclis üyeleri ve vatandaşlarla birlikte hareket ederek katılımcı bir belediye yaratacaklarının altını çizdi. Alsancak Belediye meclisinin 4 yılda sadece 8 kez toplanabildiğine işaret eden Ekinci, "Yasalara göre bir belediye meclisi ayda en az 1 kez toplanması lazım. Bu da şu demek oluyor; ben yaparım ben bilirim zihniyeti uygulanıyor" dedi.

TOPLANTILAR HALKA AÇIK OLACAK

CTP-BG Alsancak Belediye Başkan adayı Cezar ekinci, göreve gelmeleri halinde belediye meclis toplantılarının halka açık olacağını duyurdu. Belediye meclis üyelerinin toplantılara gelirken üretken olabilmeleri için böyle bir uygulamaya gidileceğini ifade eden Ekinci, her kuruşun hesabının verileceğini belirtti. Alsancak'taki gençlerin sosyal aktivite ihtiyaçlarını gidermek için Girne ve Lapta'ya gittiklerini kaydeden Ekinci, Alsancak'ta bir çekim merkezi oluşturacaklarını ve bu sayede gençleri bölgede tutacaklarını vurguladı. Turizm bakımından en yoğun bölgenin Alsancak olduğunu ancak çekim merkezi olmadığından dolayı turizmin de yok olma noktasına geldiğini savunan Ekinci, hayata geçirecekleri projelerle birlikte turizmi de ayakta tutacaklarını söyledi.

HAYVAN BARINAĞI OLACAK

Alsancak'ta bulunan başıboş hayvanları oluşturacakları bir hayvan barınağında toplayacaklarını dile getiren Ekinci, yollardaki hayvan ölümlerinin de bu sayede önüne geçeceklerini ifade etti. Alsancak'a bağlı Malatya ve Ilgaz köylerinde de eko-günler düzenleyip bu köyleri canlandırma projeleri olduğundan bahseden Ekinci, bölgede en büyük sorun haline gelen su problemini de 100 gün içerisinde çözeceklerini kaydetti. Alsancak Belediyesi'nin topladığı çöp ve molozları dere yataklarına boşalttığını açıklayan Ekinci, Belediye Başkanı Atakara'nın başkanlık odasının izinsiz ve kaçak olduğunu vurguladı. Odanın başkasına ait bir mülk üzerine yapıldığını ifade eden Cezar Ekinci, "Yasa ve kural tanımayan bir başkan var. Ataraka'yı Alsancak'ta savunacak bir kişi bile kalmadı" dedi.

ALSANCAK DEĞİŞİME HAZIR

Alsancak halkının artık kararını verdiğini ve hak ettiği hizmeti alabilmek için 29 Haziran'dan sonra değişime gideceğini söyleyen CTP-BG adayı Cezar Ekinci, diğer CTP'li belediye başkanlarıyla da güç birliği yapıp Alsancak'ı "Yıldızlı Belediyeler" arasına katacaklarını ifade etti.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.