ALSANCAK
okuma süresi: 3 dak.

Demokrat Parti 'Halk Kürsüsü'nü Alsancak'ta kurdu

Demokrat Parti 'Halk Kürsüsü'nü Alsancak'ta kurdu

Demokrat Parti (DP) 'Halk Kürsüsü' ile bölge ziyaretleri çerçevesinde geçtiğimiz akşam Alsancak'a gitti.

Yayın Tarihi: 06/11/12 17:24
okuma süresi: 3 dak.
Demokrat Parti 'Halk Kürsüsü'nü Alsancak'ta kurdu
A- A A+

DP'den yapılan açıklamaya göre, Alsancak'ta DP Genel Başkanı Serdar Denktaş'a, Girne İlçe Başkanı Mustafa Özdeğirmenci, Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Erol Aktoprak, Kadın Örgütü Genel Başkanı Esen Yalın Aktoprak ve MYK üyeleri de eşlik etti.

Serdar Denktaş

Kürsüde açılış konuşmasını gerçekleştiren DP Genel Başkanı Serdar Denktaş, "Amacımız vatandaşımızın gerek bireysel, gerek bölge ve memleket hakkındaki düşünce ve görüşlerini, bunun yanı sıra talep, beklenti ve sıkıntılarını serbestçe konuşacağı, tartışacağı bir ortam yaratmak" dedi.

Denktaş daha sonra halkın kürsüdeki konuşmalarını notlar alarak izledi, ara ara vatandaştan yöneltilen soruları cevapladı.

Serdar Denktaş, ekonomik sıkıntılar konusunda kendisine yöneltilen soruları da yanıtlayarak, geçmişle bugünün kıyaslamasını yaptı ve "DP'nin iktidar olduğu her dönem ülkede ekonomik istikrar vardı" şeklinde konuştu.

Denktaş, "2006'da çıkarılan müdahale davetiyesi ile hükümetten dışlandık ve o gün bugündür ekonomik istikrarsızlık gündeme geldi" ifadesini kullandı.

Denktaş, DP olarak atılan her adımın hesabını vermeye hazır olduklarını söyledi.

İTEM yasası konusunda ise eleştirileri yanıtlayan DP Genel Başkanı, geçmişte bu yasasının geçmesinin zorunluluk olduğunu belirterek, "O günün koşullarında bu yasa geçmeseydi ekonominin canlanması mümkün değildi" dedi

'İTEM Yasası' diye adlandırılan yasanın aslında koçanlandırma yasası olduğunu da belirten Denktaş, ekonominin mülkiyet üzerinden canlandığının da unutulmaması gerektiğini belirtti.

Denktaş, "Şayet mülkiyetin satılabildiği, ipotek edilebildiği bir ortam yoksa ekonominin canlanması da söz konusu olamaz" dedi.

Maronitlerle ilgili bir eleştiri üzerine de Serdar Denktaş; "Bu memlekette yaşayan Türkü, İngiliz'i, Maronit'i de savunmak, her insanın hakkını koruyabileceği bir düzen sağlamak benim görevimdir" ifadesini kullandı.

TAK

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.