ESENTEPE
okuma süresi: 11 dak.

DP-UG Esentepe'de miting düzenledi

DP-UG Esentepe'de miting düzenledi

Demokrat Parti Ulusal Güçler dün akşam Esentepe'de miting düzenledi.

Yayın Tarihi: 25/06/14 17:17
okuma süresi: 11 dak.
DP-UG Esentepe'de miting düzenledi
A- A A+

DP-UG Basın Koordinasyon Merkezi'nden yapılan açıklamaya göre Esentepe Köy Meydanı'nda gerçekleşen mitinge DP Ulusal Güçler Genel Başkanı, Başbakan Yardımcısı Serdar Denktaş, Girne Milletvekili Dr. Özdemir Berova, Dr. Esat Ergün Serdaroğlu, Genel Sekreter Yardımcısı Mehmet Erol Aktoprak, Kadın Örgütü Başkanı Esen Yalın Aktoprak, MYK Üyesi Hüda Hüdaverdi, Girne Belediye Başkan adayı Başak Tekerek, Girne İlçe Başkanı Mustafa Özdeğirmenci, Girne İlçe Kadın Örgütü Başkanı Hande Kayasal Çelikten ve bölge halkı katıldı.

Düzenlenen mitingde DP Ulusal Güçler Genel Başkanı Denktaş, Esentepe Belediye Başkan adayı Birinci ile Girne İlçe Başkanı Özdeğirmenci halka hitap ettiler.

Konuşmalar sık sık gençler ve partililer tarafından alkışlarla tezahüratta bulunularak desteklendi.

DENKTAŞ: "ESENTEPE ERDAL BARUT'U ANDI"

"Bu akşam Esentepe'de pırıl pırıl esen tatlı bir rüzgâr, yürek coşan bir heyecan görüyorum. Bu akşam Esentepe'de Erdalım ile başlattıklarımızı, Hasanım ile devam ettirileceğinin müjdesinin verileceği bir gece. Bugünden hayırlı olsun" diyerek sahnedeki konuşmalarına başlayan DP Ulusal Güçler Genel Başkanı, Başbakan Yardımcısı Serdar Denktaş sözlerinin devamında merhum Belediye Başkanı Erdal Barut'u rahmetle andı.

"HASAN BİRİNCİ'NİN KEFİLİYİZ"

Hasan Birinci'nin yıllarca elinden gelen her imkânı Esentepe ve halkı için seferber ettiğine dikkati çeken Denktaş, bu defa Erdal Barut döneminde Esentepe'de başlatılan güzelliklerin devamını sağlamak için Belediye Başkanlığına talip olduğunu söyleyerek, DP Ulusal Güçler olarak kendilerinin de adayı Birinci'nin arkasında kefili olduklarını belirtti.

Denktaş; "Çünkü Esentepe'ye bir borcumuz var. Burada başlatılan işlerin bitirilmesi, bitirilen işlerin ötesinde yeni yeni adımların atılması, Esentepe'nin her metre karesini çok daha yaşanır, çocuklarımız için bir gelecek kurabileceğimiz, bu bölgenin giderek zenginleştiği, güzelliklerinin korunarak gelişmenin sağlandığı bir bölge haline getirme hayalimiz hala daha yaşamaya devam ediyor" dedi.

Merhum Belediye Başkanı Erdal Barut'un hayal ettiği ve hayata geçirmek için uğraş verdiği Sanayi Bölgesinin kurulduğunu hatırlatan Serdar Denktaş, sırada artık turistlerin geldiğinde rahatça dolaştığı, tadını alabildiği, istediğinde dinlendiği, insanıyla bütünleştiği, gençlerin kuracağı yeni iş imkânlarıyla oluşturacakları gelirlerle bölgenin daha da geliştiği bir Esentepe Belediyesi hayal ettiklerini söyledi.

Denktaş, Hasan Birinci'nin de tüm bu projeleri hayata geçirebilecek bir aday olduğuna dikkati çekti.

"BEN HALKIMIZA GÜVENİYORUM"

"Şimdi söz söyleme zamanı değil, çalışma ve icraat zamanı" diyen DP Ulusal Güçler Genel Başkanı Serdar Denktaş, bölge insanına güvencinin tam olduğunu ve dolayısıyla halkın 29 Haziran'da Hasan Birinci'yi Belediye Başkanı olarak seçeceğine olan inancını dile getirdi.

"DP Ulusal Güçler olarak ortaya bir vizyon, o vizyonun peşinden projeler ve bu projelerin beslendiği sevgiyle çıktık. Bu sevgiye karşılık bekliyoruz. Bu sevginin karşılıksız olmadığını da görüyoruz" diyen Serdar Denktaş, vatandaşların önce sandığa giderek iradelerini yansıtmalarını ardından ise sayım bitene kadar takibini yapmalarını istedi.

DP Ulusal Güçler Genel Başkanı Serdar Denktaş konuşmasının sonunda, Hasan Ratip Birinci'nin Esentepe'yi yönetmeye bilgi ve becerisiyle talip olduğunu yineledi.

BİRİNCİ: "BİR ŞEY OLMAK İÇİN DEĞİL YAPMAK İÇİN ADAYIM"

Coşkulu bir şekilde konuşmalarını yapmak üzere sahneye çıkan DP Ulusal Güçler Esentepe Belediye Başkan adayı Hasan Ratip Birinci halkı selamladı.

Birinci sahnede yaptığı konuşmasında seçilmesi halinde hayata geçireceği projelerini anlattı. Bir şey olmak için değil, bir şey yapmak için aday olduğuna dikkati çeken DP Ulusal Güçler Esentepe Belediye Başkan adayı, gerçeği yansıtmayan uçuk kaçak projelerin ötesinde hizmete dayalı, insan odaklı projeleri bulunduğunu belirtti.

"ÖZEL SEKTÖR VE ESNAF İLE REKABET İÇİNDE DEĞİL"

Özel sektör ve esnaf ile rekabet yapmayacağını aksine onları güçlendirerek, istihdam yaratacak imkânlar sunacaklarını da sözlerine ekleyen Birinci, tüm projelerini ilk etapta halka sunacaklarını, yanı sıra beldede bulunan sivil toplum örgütlerinin de görüşü alınmak suretiyle işbirliği içinde olacaklarının sözünü vererek; "Çünkü biz halktan geldik, halkla beraber olacağız" diye konuştu.

Birinci ayrıca, önceliklerinin belediye çalışanlarını belediyesiyle barışık hale getirmek olduğuna dikkati çekti.

"ESENTEPE MARKASINI YARATACAĞIZ"

Esentepe markasını yaratacaklarına dikkati çeken Hasan Birinci; "Kültürel zenginliğimizi, Esentepe markasını yaratmak için kullanacağız. İnsanıyla, tarihiyle, doğasıyla Esentepe'yi seviyoruz. Çünkü Esentepe sevince güzel" dedi.
Birinci, yol ve kaldırımları, tekrar revize edeceklerinin sözünü de verdi.

"SAKİN KÖY VİZYONUMUZ"

'Sakin Köy' vizyonu ile beldeyi bir cazibe merkezi haline getireceklerini de söyleyen DP Ulusal Güçler Esentepe Belediye Başkan adayı, böylelikle yalnızca vatandaşların daha kaliteli ve sağlıklı bir yaşam şekline kavuşmalarını değil, aynı zamanda bölgeyi ziyaret edeceklerinde belde de daha uzun süre harcamaları, bölge ekonomisine katkıda bulunmasının sağlanacağını dile getirdi.

"DAĞ BİSİKLETİ VE SPOR PROJESİ"

Birinci, beldenin bisiklet sporları için de mükemmel doğal olanaklar sunduğunu dile getirerek, 'Dağ Bisikleti ve Spor Projelerinin olduğunu söyledi.

"EKO TURİZM KONAKLAMA"

Birinci, Sakin Köy ve Dağ Bisikleti sporlarına uyumlu bir şekilde, ağaç evlerden yapılacak merkezi bir kamp alanı oluşturacaklarını da sözlerine ekledi.

"KÜLTÜREL YAŞAMA DESTEK VE GENÇLİK MERKEZİ"

Esentepe'nin yalnızca yılda bir kez yapılan Zerdali Festivaline değil, daha birçok kültürel etkinliğe ev sahipliği yapabilecek kapasiteye sahip olduğunu belirten DP Ulusal Güçler Esentepe Belediye Başkan adayı, eski sinema salonunu restore ederek halkı yeniden sinemayla buluşturacaklarını, atıl durumda bulunan eski 'Yağ Fabrikası'nı kültür merkezi yapacaklarını söyledi.

Zerdali Festivalini dünya ile buluşturacaklarını ve Esentepe'nin tanınmasının yolunu açacaklarını dile getiren Birinci 'Gençlik Merkezi' de kuracaklarını ifade etti.

"SOSYAL HİZMETLER BİRİMİ"

Bir başka projelerinin de 'Sosyal Hizmet Birimi'ni hayata geçirmek olduğunu belirten Esentepe Belediye Başkan adayı Hasan Birinci, bölgede bulunan sosyal yardıma muhtaç herkese belediye olanakları içerisinde ellerini uzatacaklarını söyledi.

"YAŞLI BAKIM PROJESİ"

Yaşlı vatandaşların sağlıklı bir ortam içerisinde, yoplumla iç içe bir yaşam sürmeye devam etmelerini sağlamanın görevleri arasında olduğuna da dikkati çeken Hasan Birinci bu bağlamda 'Yaşlı Bakım Proje'lerinin de varlığından söz etti.

"HALK PLAJLARI"

Esentepe halkı olarak denize yakın olmalarına rağmen bir o kadar da uzak olduklarına dikkati çeken Birinci seçilmesi halinde ilk etapta Esentepe, Bahçeli ve Karaağaç bölgeleri olmak üzere Halk Plajlarını halkın ve bölge ziyaretçilerinin hizmetine sokacaklarını kaydetti.

"BENİM YÜREĞİMDE HERKESE KUCAK ACACAK KADAR YER VAR"

Diğer adayları kendine rakip görmediğini dile getiren DP Ulusal Güçler Esentepe Belediye Başkan adayı Hasan Ratip Birinci, ancak buna rağmen rakiplerinin şahsına yönelik asılsız eleştirilerde bulunduğuna da dikkati çekerek, toplum nazarında bu haksızlığın kıymetinin olmadığını sözlerine ekledi.

Birinci, "Rakip arkadaşlarım seçimi kaybettiklerini anladıkları için, sağa sola sataşmalar yapıyorlar. Beni 'ayrımcılık' yapmakla suçluyorlar. Benim yüreğimde herkese kucak açacak kadar yer var. Etrafımızdaki dostlarımızdan, arkadaşlarımızdan ayrımcılık yapmadığımız ortada. Ben sizlerin içerisinden çıkan, halkın adayıyım" dedi.

"YALNIZCA BUGÜN DEĞİL, HER ZAMAN HALKIN İÇİNDEYİM"

Yalnızca bugün değil, her zaman halkın yanında, halkın içinde olduğuna dikkati çeken Hasan Birinci, 'Meral Tekin Birinci Vakfı' olarak geçmişte ortaokula çok yönlü bir salon kazandırdıklarını ve yine 30'a yakın öğrenciye eğitim bursu verdiklerini hatırlattı.

"HODRİ MEYDAN!"

17 yıl Esentepe Spor Kulübü Başkanlığı döneminde aklanmamış bir tek genel kurulu bulunmadığını da dile getirerek rakiplerinin bu yöndeki asılsız iddia ve eleştirilerine de belgelerle yanıt veren DP Ulusal Güçler Esentepe Belediye Başkan adayı Hasan Ratip Birinci; "17 senede aklanmamış bir genel kurulum olmadı. Eğer aklanmamış bir genel kurul, bir mali rapor getirirseniz hemen şuanda adaylıktan çekilirim. Hodri Meydan!" dedi.

DP Ulusal Güçler Esentepe Belediye Başkan adayı Hasan Ratip Birinci konuşmasının sonunda, 29 Haziran seçimlerinde kendisine imkân tanındığında beldenin tüm sorunlarını gideceğine ve hizmet götüreceğine söz vererek vatandaşlardan destek istedi.

MUSTAFA ÖZDEĞİRMENCİ: "ESENTEPE HALKINA İNANCIMIZ TAM"

DP Ulusal Güçler Girne İlçe Başkanı Mustafa Özdeğirmenci ise konuşmasında 29 Haziran'a sayılı günler kaldığını hatırlatarak, seçim arifesinde çok daha fazla çalışmanın önemine dikkat çekti.

"Hasan Birinci ve ekibi çağdaş bir belediyecilik için hizmet verecek bir güce sahiptir" diyen Özdeğirmenci, Esentepe halkına olan inanç ve güveni yineleyerek, 30 Haziran'da vatandaşlarla birlikte zafer kutlamaya hazırlandıklarını dile getirdi.
Konuşmaların ardından sahnede DP Ulusal Güçler Esentepe Belediye Meclis Üyesi adayları tanıtıldı.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.