ESENTEPE
okuma süresi: 3 dak.

Esentepe Belediye Başkanı Barut, belediyelere katkı payından şikayetçi

Esentepe Belediye Başkanı Barut, belediyelere katkı payından şikayetçi

Hasan Hastürer'in Ada TV'de hazırlayıp sunduğu programın bugünkü konuğu, Esentepe Belediye Başkanı Erdal Barut oldu.

Yayın Tarihi: 23/05/12 13:58
okuma süresi: 3 dak.
Esentepe Belediye Başkanı Barut, belediyelere katkı payından şikayetçi
A- A A+

Kıbrıs Postası

Trabzon doğumlu olduğunu ve ailesiyle birlikte Kıbrıs'a yerleşerek 37 yıldır Kıbrıs'ta yaşadıklarını ifade eden Barut, ailesinin Kıbrıs tercihinden dolayı kendisini çok şanslı hissettiğini ifade etti.

Tüm öğrenim hayatını Kıbrıs'ta tamamladığını sözlerine ekleyen Barut, "Doğduğumuz yerde beş yıl yaşadık. İlişkiler okul, askerlik, ticaret, siyaset; kısacası tüm çevre Kıbrıslı. Bir hafta 10 gün ayrı kaldıktan sonra Kıbrıs'ta olmadan duramıyorum. Benim herşeyim, vatanım burası" diye konuştu.

'Yerleşikler' ifadesinin kendisini rahatsız ettiğini vurgulayan Barut, çocuklarının da Kıbrıs'ta doğduğunu ve 'yerleşik' ifadesinin 'oralı olmayan, sonradan gelen, dönecek olan' gibi anlamlar taşıdığını ve kendilerini tanımlamadığını ifade etti.

Barut, Esentepe'nin son 10 yıla kadar köhne ve kimsenin bilmediği bir bölge olduğunu hatırlatarak, Annan Planı sonrasında kuzey sahil yolunun da yapılmasıyla birlikte bölgede önemli bir gelişme başladığına dikkat çekti.

Barut, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Gelişmeyi başlatan yabancılardı. Esentepe'nin çok önemli doğal güzellikleri var. Esentepe büyüdü. Ortada büyük bir rant vardı. İşçimiz, memurumuz müteahhitliğe soyundu. Evler kağıt üzerinde bile yok satıyordu. Taslak projelerle villalar satıldı".

Elde edilen ev peşinatlarının müteahhitler tarafından kendi paraları zannedildiği eleştirisinde de bulunan Barut, bölgede ipotek gibi sorunlar olmadığını ancak tamamlanmamış bina oranının %60 civarında olduğunu ifade etti.

Bölgeye yabancıların ilgisini de aktaran Barut, "İngilizler, Almanlar, ABD'liler, İsrailliler, Ruslar, Araplar ve Afrika'dan gelenler var" diye konuştu.

Esentepe Belediyesi'nin 2300 kişi üzerinden devletten katkı payı aldığına da işaret eden Barut, yazın 10-15 bin kişiye hizmet verdiklerini söyleyerek, sözlerini şöyle tamamladı:

"Normal sezonda nüfus 4-5 binin altına düşmüyor. Ama bunun yarısı kadar katkı alıyoruz. Ya devlet bütçesinden yerel gelirlerden alınan payın tanımı değiştirilmeli ya da nüfusu tam belirlemek gerekli. Büyük haksızlığa uğradığımızı düşünüyorum. Sağlıklı sayım yapıldığına inanmıyorum".

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.