LAPTA
okuma süresi: 4 dak.

"Lapta Bölgesi Kapasite Geliştirme Projesi" basın toplantısı

“Lapta Bölgesi Kapasite Geliştirme Projesi” basın toplantısı

Lapta Belediyesi ile Avrupa Birliği Komisyonu arasında 19 Ağustos 2014'te gerçekleşen imza töreni ile yürürlüğe giren "Turizm Yoluyla Bölgesel Kalkınma ve Lapta Bölgesi Kapasite Geliştirme Projesi" hakkında bilgi vermek amacıyla basın toplantısı düzenlendi.

Yayın Tarihi: 11/11/14 12:49
okuma süresi: 4 dak.
“Lapta Bölgesi Kapasite Geliştirme Projesi” basın toplantısı
A- A A+

Belediyeler Birliği'nde saat 10:00'da düzenlenen basın toplantısında projeyle ilgili detaylar anlatıldı ve Lapta Belediye Başkanı Fuat Namsoy ile Avrupa Komisyonu Program Takımı Başkanı Alessandra Viezzer birer konuşma yaptılar.

FUAT NAMSOY

Lapta Belediye Başkanı Fuat Namsoy, projenin Avrupa Birliği'nin Kırsal topluluklarda yaşam kalitesini artırma programı çerçevesinde, köy girişimleri yolu ile toplumsal kalkınma fonundan destek sağlayacağını ifade etti.

Lapta Belediyesi Management Center, TEP-DER, AKÇEV-DER ve Kaplumbağaları Koruma Cemiyeti, ortaklığında yürütülecek projenin toplam maliyetinin 555,226 Euro olduğunu ifade eden Namsoy, projeye Avrupa Birliği tarafından 471 in 943, Lapta Belediyesi tarafında da 83 bin 283 Euro katkı sağlanacağını belirtti.

Projenin çıkış noktasının Lapta Belediyesine bağlı tüm bölgeyi ve toplam 15 yerleşim yerini, sürdürülebilir sosyo–ekonomik kalkınmaya teşvik etmek olduğunu vurgulayan Namsoy, "Lapta bölgesinin turizm yolu ile kalkınmasına ve Lapta Belediyesinin kapasitesinin geliştirilmesine katkı amaçlı geliştirilen proje kapsamında, öncelikle bölgesel sorunlar ve bölge halkının beklentileri tespit edilecektir. Bu anlamda yapılacak olan kamuoyu yoklamaları ile bölgenin 2015-2018 stratejik kalkınma planı da ortaya çıkmış olacaktır" dedi.

Proje dahilinde Lapta Belediyesi'nde yeni kalite yönetim sistemi oluşturulacağını, bu kapsamda personele eğitimler verileceğini dile getiren Namsoy, proje kapsamında sivil toplum örgütlerine yönelik, belediye tarafından, 60,000 Euro'luk hibe programı açılacağını da belirtti.

Projelerini sunup onay alan sivil toplum örgütlerine 10,000 Euro'ya kadar hibe şeklinde katkı sağlanacağını anlatan Namsoy, yerel eğitimler yoluyla bölgenin kapasitesinin geliştirilmesine yönelik, bölge halkına girişimcilik, markalaşma, pazarlama eğitimleri ile eko turizm eğitimi, el-işleri kursları, turizm ve İngilizce kursları verileceğini dile getirdi.

Bunlara ilaveten Akdeniz ve Tepebaşı köy meydanlarının düzenleneceğini, Akdeniz'de atıl durumda bulunan eski ilkokul binasının renovasyonun tamamlanacağını ifade eden Namsoy, binanın turizm enformasyon merkezi doğa müzesi ve kaplumbağaları koruma cemiyeti gönüllülerinin kullanabilecekleri yer olarak faaliyete geçirileceğini kaydetti.

VIEZZER

Avrupa Komisyonu Program Takımı Başkanı Alessandra Viezzer de projenin başlama anonsunun yapıldığı bu basın toplantısında bulunmaktan memnuniyet duyduğunu söyledi.

Projenin Kuzey Kıbrıs'ın Kuzey Batı kısmındaki kırsal kesimde yaşayan insanların hayat kalitesini artırmak için sivil toplum örgütleri ile yerel yönetimlerin iş birliği içerisinde çalışmasının güzel bir göstergesi olduğunu kaydetti.

Ortak amaçlar doğrultusunda tüm tarafların sinerji içerisinde birlikte çalışarak projeyi hayata geçirmesinin de güzel olduğunu dile getiren Viezzer, projenin başarı için altyapı, kapasite geliştirme aktiviteleri, çevre bilincini artırmak ve bugünkü basın toplantısıyla ortaya konan bir iletişim stratejisi içerdiğini söyledi.

Avrupa Komisyonu olarak Lapta Belediyesi'ni, hizmet kalitesini artırmak amacıyla yapılan bu projeye gösterdiği ilgiden dolayı tebrik eden Viezzer, atılacak adımları yakından izleyeceklerini ve halka yönelik hizmetlerin geliştirilmesine büyük önem verdiklerini dile getirdi.

Viezzer, ortak girişimlerin ve çabaların, bireysel girişimlerden daha güçlü neticeler verdiğini de vurguladı. Viezzer bu çabalarla bölgedeki turistik tesislerin gelişeceğine , turist sayısının artacağına ve bunun da bölgenin ekonomisine büyük katkı sağlayacağına inandığını da ifade etti.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.