LAPTA
okuma süresi: 9 dak.

Lapta Belediyesi'nden işten atılanlar: "Bize haksızlık yapılıyor"

Lapta Belediyesi'nden işten atılanlar: "Bize haksızlık yapılıyor"

Lapta Belediyesi'nde işten çıkarılan 31 çalışandan bazıları Kıbrıs Postası'na dert yandı…

Yayın Tarihi: 13/12/14 10:00
okuma süresi: 9 dak.
Lapta Belediyesi'nden işten atılanlar: "Bize haksızlık yapılıyor"
A- A A+

Lapta Belediyesi'nde işten çıkarılan personel, Belediye Başkanı Fuat Namsoy'a ve BEL-SEN Başkanı Fikret Keleş'e ateş püskürdü… İşten durdurulan çalışanların anlattığına göre Hükümet-Namsoy çatışması nedeniyle durdurularak haksızlığa uğradılar…

Kıbrıs Postası'na konuşan bazı mağdur çalışanlar, 31 kişinin işten durdurulma sebebinin hükümetle başkan arasında yaşanan gerilim olduğunu iddia ederek, "Başkanın, hükümete yaptığı 'gıcıklık' sebebiyle mağdur olan biz oluyoruz. En çok iş yapan ve belediyeye faydalı olan adamlar işten durdurulurken uyuşturucudan hapis yatmış, tecavüzden yargılanan kişiler halen belediyede çalışıyor" dedi…

BEL-SEN Başkanı ve Yönetim Kurulunun çalışanları desteklemediğini de belirten mağdurlar, "Sendika olduğu gibi Belediye Başkanı Namsoy'un adamı, başkan ne derse sendika onu yapar. Sendikanın bize sunduğu avukatı bile Belediye Başkanı tuttu" şeklinde konuştu.

Eniz ORAKCIOĞLU

Lapta Belediyesi Başkanı Fuat Namsoy, 'Ekonomik tedbirler' çerçevesinde 'Toplu işten çıkarma' için Belediye Meclisi'nden oyçokluğu ile yetki aldı. Namsoy yaptığı yazılı açıklamada, hükümetin belediyelerin mali sıkıntılarını aşmasına yardımcı olacak gerekli tedbirleri almadığını belirterek, tasarruf kapsamında 31 kişiyi işten durdurma kararı aldıklarını önceki gün itibari ile açıkladı ve 31 çalışanın işine son verdi. Kıbrıs Postası'na mağduriyetlerin dile getiren işten durdurulan çalışanlar ise yaşanan haksızlık karşısında isyan etti.

Vedat Çakır: "Saygısızlık yapmadık"

Lapta Belediyesinde işten durdurulanlardan biri olan Vedat Çakır, 31 kişinin işten durdurulma sebebinin hükümetle başkan arasında yaşanan diyalog olduğunu belirterek, "Başkanın, hükümete yaptığı 'gıcıklık' sebebiyle mağdur olan biz oluyoruz. En çok iş yapan ve belediyeye faydalı olan adamlar işten durdurulurken uyuşturucudan hapis yatmış, tecavüzden yargılanan kişiler halen belediyede çalışıyor. Başkana sövüp sayan çalışan kameraya çekilerek başkana gösterildiği halde halen belediyede çalışmaya devam ederken saygıda kusur etmeyen bizler işten durduruluyor. 6 yıldır belediyede çalışıyorum, 34 yaşındayım, bir çocuğum var, ama işten durduruluyorum. Annemiz babamız diğer çalışanların aileleri gibi sesini çıkarmadığı için bizi kimsesiz sandılar. İşten atılma ihtimali olan 2 kişi başkanı tehdit etti diye işten atılmadılar" dedi.

Çakır; "Sendika Fuat Namsoy'un adamlarıyla dolu"

Çakır, sözlerine şu şekilde devam etti; "Geçtiğimiz akşam bağlı olduğumuz sendika olan BEL-SEN ile bir görüşme yaptık. Sendika tarafından bizlere sunulan avukat bile Fuat Namsoy tarafından tutuldu. Biz de kendimize başka bir avukat tutarak hakkımızı mahkemede arama kararı aldık. Bizim hakkımızı savunacak olan sendika Fuat Namsoy'un adamlarıyla dolu. Bizim kararımız ise sendikanın hakkımızı savunamadığı veya geri adım atmadığı takdirde istifa edip, DEV-İŞ'e üye olmak için adım atmaktır."

Burhan Uzun: "Alışılmış düzenimizi bozdular"

Herhangi bir sebep gösterilmeden işten durdurulduklarını söyleyen Uzun, "Başkanın ve Meclis üyelerinin kendi partilerinin taraflarını tutanları koruyarak, taraf olmayanları işten attıklarını söyleyebilirim. 5 senedir Lapta Belediyesinde çalışıyorum ve işten durdurulmamızla birlikte maddi zorluklarla karşılaşacağımızı biliyorum. Bunun yanı sıra bankaya olan borçlarımızı nasıl ödeyebileceğiz bilemiyorum. 31 kişinin alışılmış düzenini bozdular ve onları bilinmeze sürüklediler" şeklinde konuştu.

Mesut Çelik: "Şoku halen atlatamadım"

Lapta belediyesinden durdurulan diğer bir çalışan olan Mesut Çelik ise şoku halen daha atlatamadığını vurgulayarak, "Neden işten durdurulduğumu bile bilmiyorum, ne yüz kızartıcı bir suçum var, ne de işimi aksattığım. Çöp bölümünde çalışıyordum, iş dönüşü yaptığım bir kaza sonucunda ayağım kırıldı ve bir süre görevimden uzak kalmak zorunda kaldım, daha sonra beni bekçi yaptılar. Ben Fuat Namsoy'un arkasından koşan adamlardan biriydim, ailem ve ben hepimiz kendisini destekledik. 2 sene var belediyede çalışıyorum sözleşmeli işçi olarak geçiyorum fakat sözleşmeli işçi olduğuma dair bir belge veya benim attığım bir imza bile yok. Şunu da belirtmek isterim ki Fuat Namsoy herkesi avucunun içine aldı istediği gibi oynatıyor, buna sendikamız BEL-SEN'de dâhil" diye konuştu.

Naim Özkerimler: "Sözde 'artist' olduğum için işten durduruldum"

5 buçuk senedir Lapta Belediyesinde çalıştığını belirten Naim, "Belediye içinde çalışan herhangi bir personelle veya vatandaşla sorunum yok. Beni işten durdururken bana gösterilen ilk sebep 'Artist' olduğumdu. İşe temiz gidip temiz geliyormuşum diye beni işten durdurma kararı aldılar. Hâlbuki ben hiç durmadan çalışıyorum. Gerek yol, gerek ot temizliği gibi birçok işi gocunmadan yaptım. Daha sonra bana sunulan başka bir bahane ise performansımın düşük olmasıydı. Ben her zaman Fuat Namsoy'u destekledim her seçimde onun yanında oldum ve yanında yürüdüm. Gerçekten alınan bu karar karşısında şok oldum. Daha 2 gün önceye kadar evimin kapısında ve arabamda Fuat Namsoy'un bayrağı asılıydı ama kararı duyunca indirdim. 1 sene önce araba aldım ve halen bankaya taksitlerimi ödüyorum ve işsiz kaldım ne yapacağımı bilmiyorum" dedi.

Aziz Gürpınar: "Belediye Başkanı ne derse sendika onu yapar"

Haksızlığa uğradıklarını belirten Gürpınar, "Belediyede hırsızlar varken, dürüst olan ve kimseyle sorun yaşamayan bizler işten durduruluyoruz. Burada yaşadığımız bu mağduriyetin tek bir sebebi olabilir buda 'siyaset'. Yasaya göre işten çıkarılacak biri varsa bunlar son giren kişiler olmalıydı, fakat işten durdurulan 31 kişi arasında 17,15 ve 10 yıllık çalışanlar var. Borcumuz, harcımız var ama kimin umurunda? İşten durdururken kimse sizi düşünmüyor. Başkan bunları yapıp elini kolunu sallayarak gezebileceğini sanmasın, bu yaptıklarının bedelini ödeyecek. Sendikamıza gelince belediye başkanı ne derse, sendika başkanı da onu yapar" diye konuştu.

Mehmet Sessiz: "Seçimlerde başkanı desteklememişiz"

Lapta Belediyesinde işten durdurulanlardan biri olan Mehmet Sessiz, işten durdurulma sebebini bilmediğini belirterek, "Bir sürü bahaneler gösterildi, hatta ileri gidip başkanın üzerine araba sürdüğüm bile söylendi, fakat bu söylenenin doğruluk payı yoktur. Çalıştığım yıllar içerisinde tek bir gün kusurum oldu oda; acil durumumun olduğu bir gün izin almak üzere amirlerimi aradım, fakat onlar da telefona bakmayınca izin almadan işi bırakmak zorunda kaldım. Bunun karşılığında da 2 gün maaşım kesildi. Başkanın diğer bir bahanesi ise kendisini seçimlerde desteklemediğimiz yönündedir, fakat evin önünde ve arabamda halen daha bayrağı asılı duruyor. Sendikamız ise çalışanlarına destek olmuyor ve belediye başkanına çalışıyor. 50 bin TL borcum var ve işten durduk. 31 Kişi gerçekten mağdur. Sonuna kadar hakkımızı arayacağız" dedi.

Ali Ceylan: "Büyük haksızlık yapılıyor"

Kimseyle bir problemi olmadığını ve işten durdurulma sebebini bilmediğini belirten Ali Ceylan ise, "Herhangi yüz kızartıcı bir suçum yok. Söylenen Belediyenin ekonomik açıdan rahatlamak için bizleri işten durdurduğu yönündedir. Yasaya göre belediyeye son alınan ilk çıkar maddesi olmasına rağmen 10 senedir belediyede çalışan şahsımın işten durdurulması büyük haksızlık. Sendika ise biz çalışanların yanında olması gerekirken maalesef ki belediye başkanının yanında yer alıyor" şeklinde konuştu.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.