LAPTA
okuma süresi: 3 dak.

Bel-Sen'den Lapta Belediyesi'ne kınama mesajı

Bel-Sen'den Lapta Belediyesi'ne kınama mesajı

Bel-Sen, Lapta Belediyesi'nde 31 kişinin işten durdurulması ile ilgili olarak bir basın açıklaması yayımladı. Açıklama şöyle:

Yayın Tarihi: 17/12/14 17:44
okuma süresi: 3 dak.
Bel-Sen'den Lapta Belediyesi'ne kınama mesajı
A- A A+

Lapta Belediyesi'nde yaşanan maddi sıkıntılara ekonomik tedbir adı altında 31 işçimize işten durdurma ihbarı gönderilmiştir ve bu olay büyük tepkilere sebep olduğu gibi yazılı ve görsel medyada da ses getirmiştir. Bel-Sen Sendikası olarak tek bir işçimizin dahi durdurulmaması için aylardır mücadele veriyoruz. Dün olduğu gibi bugün de İşçi ve emekçimizin sonuna kadar yanındayız. Bazı çevreler tarafından bilinçli olarak Sendika ve işçinin arası açılmaya çalışılmaktadır. Gerek sendika gerekse avukatımız hakkında yakışıksız ithamlarda bulunumuştur ve bu gelişmelere esefle şahit olduk. Yapılan yakışıksız ithamlara bir tepki olarak geçengün yine bizim kontrolümüz dışında alelacele planlanan Lapta Eyleminde yer almadık. Bu tutumumuz bazı dış çevrelerce bizim aleyhimize kendilerinin de lehine olacak şekilde kullanılmaya çalışılmıştır. Bel-Sen sendikasının sendikacılık anlayışımızda şov maksatlı hareket etme, reklam yapma niyeti ile insanları araç olarak kullanma anlayışı yoktur. Sözkonusu eylem yapıldığı sırada Bel-Sen Sendikası Başkanı olarak ben kendim şahsen hukuk danışmanımız Av. Meltem Atakara ile birlikte birdizi toplantı ve çalışmalarımızı devam ettirdik. Çeşitli devlet kurum ve kuruluşları nezdinde yapılan görüşmelerin ardından Lapta Belediye Başkanı Fuat Namsoy ile tekrar bir araya gelme kararı almış bulunmaktayız. Yapılacak olan toplantının ardından Sn. Fuat Namsoy'un 31 işçimizi tekrardan işlerinin başına davet etmemesi halinde Sendika olarak amaca hizmet edecek hertürlü eylem veya grev yoluna gidilecektir.

31 işçimizin evlerindeki ocağın sönmemesi adına gün birlik beraberlik günüdür. Bel-Sen sendikası olarak şov maksatlı hertürlü hareketten kaçınacak ve tek hedefin işçi emeğine sahip çıkmak olduğu bilincine sahip hertürlü örgüt,sendika,işçi,sivil toplum hareketinin desteğini kabul ettiğimizi bildirir; işçilerimize tekrardan silkelenip kendi işine ve mesai arkadaşına sahip çıkma vaktinin geldiğini hatırlatırız.

Bel-Sen Sendikası olarak bugün 31 işçinin iş ve ekmeklerinden olmasını sağlayan bunda emeği olan herkesi kınıyoruz.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.