LAPTA
okuma süresi: 3 dak.

Lapta Huzurevi'ndeki personel maaşlarını alamadıkları gerekçesiyle iş bırakma eylemi yaptı

Lapta Huzurevi'nde eylem yapıldı

Lapta Huzurevi'ndeki personel maaşlarını alamadıkları gerekçesiyle geçtiğimiz gün iş bırakma eylemi gerçekleştirdi.

Yayın Tarihi: 22/02/15 10:52
okuma süresi: 3 dak.
Lapta Huzurevi'nde eylem yapıldı
A- A A+

Eniz ORAKCIOĞLU - Kıbrıs Postası

Lapta Huzurevi'ndeki personel maaşlarını alamadıkları gerekçesiyle geçtiğimiz gün iş bırakma eylemi gerçekleştirdi. Her ay aynı sorunla karşı karşıya kalan personel Maliye Bakanı Zeren Mungan'la görüşüp Pazartesi günü ödenme sözü aldıktan sonra eyleme son verdi.

Neredeyse her ay aynı sorunu yaşadıkları öğrenilen personelin daha öncede 3 günlük iş bırakma eylemi yaptığı ve yine verilen söz üzerine eyleme son verdikleri gelen bilgiler arasında…

Lapta Huzurevi'ndeki personel maaşlarını alamadıkları gerekçesiyle geçtiğimiz gün iş bırakma eylemi gerçekleştirdi. Kıbrıs Postası'nın aldığı bilgilere göre personellin maaşlarını alamadıkları gerekçesiyle gerçekleştirdikleri iş bırakma eyleminden sonra Maliye Bakanlığı'na gidip Zeren Mungan'la görüşerek haklarını istedikleri öğrenildi. İş bırakma eylemini dün itibari ile sona erdiren çalışanlara pazartesi ödenecekleri sözü verildi.

Her ay aynı sorun

Yıllardır sürekli aynı sorunu yaşadıkları öğrenilen personel, artık maaş sisteminin düzene girmesi işin gerçekleştirdikleri eylem Maliye Bakanı Zeren Munga'nın verdiği sözden sonra sona erdi. Her ay 15 gün sonra maaşlarını ancak alabildiklerini söyleyen personel ise daha öncede 3 günlük bir iş bırakma eylemi yaptıklarını da söyledi.

"Eve ekmek götürmek zorundayız"

Kıbrıs Postası'na konuşan çalışanlar, isteklerinin maaşlarını zamanında almak olduğunu belirterek, "Zaten çok yüksek bir maaşla çalışmıyoruz, bunun yanında bakmakla yükümlü olduğumuz ailelerimiz var. Eve ekmek götürmekle yükümlüyüz. Maaş konusunda sürekli aynı problemleri yaşıyoruz."

Müdüre hanımı dikkate almadılar

Kıbrıs Postası'nın elde ettiği bilgilere göre Lapta Huzurevi'nin özel hizmet aldığı şirketin Müdiresi bu sorunlar yaşanırken yurtdışında olduğu ve ülkeye geldiği zaman mevcut durumu öğrenir öğrenmez müdahale ettiği öğrenildi.

Söz konusu sorunla ilgili kar yağdığı günlerde buz gibi soğukta Maliye Bakanlığını 2 kez ziyaret ettiği ve fakat 2'sinde de ilgili müdürle görüşemediği ve müdüre hanımı dikkate almadıkları öğrenildi.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.