LAPTA
okuma süresi: 3 dak.

Çim saha projesi hayal kırıklığı yarattı!

Çim saha projesi hayal kırıklığı yarattı!

Kıbrıs Postası'nın 3-4 ay önce sayfalarına taşıdığı Lapta Yavuzlar Lisesi'nin aktivite alanına yapılacak olan çim sahanın 9 aydır bitirilememesi haberinde yeni gelişmeler yaşandı. 1 yıla yakın bir zaman önce başlanan projede nedeni bilinmeyen bir şekilde bitmeden yarım bırakılması ve tabelanın belediye tarafından sökülmesi öğrenci, öğretmen ve velileri kızdırdı.

Yayın Tarihi: 27/02/15 10:00
okuma süresi: 3 dak.
Çim saha projesi hayal kırıklığı yarattı!
A- A A+

Kıbrıs Postası - Eniz ORAKCIOĞLU / Deniz ABİDİN

Lapta Yavuzlar Lisesi'nin bahçesinde uzun zamandır süren futbol sahası çimlendirme çalışmaları, sadece altyapının bir kısmı bitirilerek yarım bırakıldı. Hem öğrencileri, hem öğretmenleri mağdur eden bu durum, Lapta sakinlerini de oldukça rahatsız ediyor.

Spor Bakanlığı ve Lapta Belediyesi tarafından gerçekleştirilen protokol sonrasında başlayan futbol sahası çimlendirme çalışmaları, bugün tamamen durmuş, işbirliği tabelası da Lapta Belediyesi tarafından kaldırılmış, boş alan üzerine yığılan topraklar üzerinde insan boyu kadar gömeçler cıkmış ve kullanılmaz halde.

Lapta Yavuzlar Lisesi'nin bahçesinde 1 yıla yakın bir süre önce başlayan futbol sahasını çimlendirme projesi bir türlü tamamlanamamakla birlikte, yarım bırakıldı. Okulun bahçesinde duran yığınla toprak ve çakıllar okula kötü görüntü verirken, yağan yağmurlar nedeniyle toprak yığınlarının üzeri insan boyu kadar gömeçlerle doldu. Kullanılmaz duruma gelen aktivite alanı, okulun aktivitelerini kısıtlamakla birlikte, öğrenciler ne 19 Mayıs'a, ne atletizm müsabakalarına hazırlanamıyor. Teneffüs molalarını öğretmenlerin park ettiği alanda geçirmek zorunda kalan öğrenciler, neredeyse molalarda adım bile atamayacak duruma geldi.

Proje hayal kırıklığı yarattı

Spor Bakanlığı ve Lapta Belediyesi tarafından gerçekleştirilen protokol sonrası, Lapta Türk Birliği Spor Kulübü'nün idmanlarını yapabilmesi için inşaasına başlanan idman sahası, ilk başlarda Lapta Yavuzlar Lisesi içinde bir kullanım alanı olacağı için memnuniyetle karşılanırken, ortaya çıkan manzara, bitmek bilmeyen ve yarım kalan proje hayal kırıklığı yarattı.

Eğitimde zorluklar yaratıyor

Lapta sakinlerini rahatsız eden bu durum, öğrenciler ve öğretmenler açısından da eğitimde zorluklar yaratıyor. Okulda şu anda öğrencilerin beden eğitimi dersi yapabilecekleri sağlıklı bir alan yok. Bunun yanında öğretmenler ve veliler, öğrencilerin 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı gösterilerinden ve Atletizm müsabakaları için çalışacak yer olmadığını vurgulayarak, isyan etti.

Denizer: "Yavuzlar Lisesi mağdur"

Kıbrıs Postası'na konuşan Lapta Yavuzlar Lisesi Müdürü Naciye Denizer, şimdiye kadar başlatılan çim sahanın bitmesi gerektiğini belirterek, mağduriyetlerini anlattı. Altyapının hazırlanıp, boruların döşendiğini söyleyen Denizer, "Çimlendirme ve idman sahası oluşturma projesi şu an bilmediğim bir sebepten dolayı durdu ve şu an aktivite alanımız gömeç tarlasına döndü. Öğrencilerimize teneffüslerde oyun alanı, 19 Mayıs Gençlik ve Spor bayramı ve atletizm müsabakaları için çalışmalar yapacağımız yer de yok" dedi.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.