LAPTA
okuma süresi: 4 dak.

Karşıyaka halkı Teleferik Projesine tepkili… Eylem yapılacak!

Karşıyaka halkı Teleferik Projesine tepkili… Eylem yapılacak!

Lapta-Karşıyaka'da 'Gorno Tepesi' olarak bilinen bölgede yapılması planlanan 'Teleferik Projesi', bölgenin yabancı bir şirkete peşkeş çekileceği iddiası nedeniyle hem bölge halkı hem de çevreye duyarlı kişiler tarafından tepkiyle karşılandı.

Yayın Tarihi: 23/03/17 06:58
okuma süresi: 4 dak.
Karşıyaka halkı Teleferik Projesine tepkili… Eylem yapılacak!
A- A A+
Kıbrıs Postası - Rüstem Tüccar

Lapta-Karşıyaka'da 'Gorno Tepesi' olarak bilinen bölgede yapılması planlanan 'Teleferik Projesi', bölgenin yabancı bir şirkete peşkeş çekileceği iddiası nedeniyle hem bölge halkı hem de çevreye duyarlı kişiler tarafından tepkiyle karşılandı.

Kıbrıs Postası'na konuşan Lapta Belediyesi'nin CTP'li Meclis Üyesi Emre Efendi, projeye gösterilen tepkinin hiçbir siyasi amaç içermediğini söyleyerek; proje sonucu ortaya çıkacak doğa tahribatına karşı durmak için çabaladıklarını ifade etti.

Lapta – Karşıyaka'da bulunan ve 'Gorno Tepesi' olarak bilinen bölgede yapılması planlanan 'Teleferik Projesi'yle bölgenin özel bir şirkete peşkeş çekileceği ve projenin gerçekleşmesiyle bölgede büyük doğa tahribatı yaşanacağı iddiaları, hem bölge halkını hem de doğaya duyarlı sivil toplum örgütlerini tedirgin etti.

Konuyla ilgili, Kıbrıs Postası'na konuşan ve projeye karşı farkındalık yaratmak için kurulan komitede çalışmalarını sürdüren Lapta Belediyesi'nin CTP'li Meclis Üyesi Emre Efendi, projeyle ilgili, belediyenin, Çevre Koruma Dairesi'ne müracaat ettiğini ve hatta projeyi gerçekleştirecek şirketin bile belli olduğunu söyledi.

"PROJEYİ GERÇEKLEŞTİRECEK ŞİRKET BİLE BELLİ"

Çevre Koruma Dairesi Müdürü Abdullah Aktolgalı'nın ''Projeyle ilgili verilen bir izin henüz yok'' şeklindeki beyanına atıfta bulunan Efendi, "Henüz izin verilmemiş olabilir ama konu şu an komisyonda. Eğer iznin alınacağı belli değilse neden projenin verileceği şirket hemen belirlenip adaya davet edildi? Neden belediye yetkilileri tarafından ağırlandı ve projenin yapılacağı alan kendilerine gezdirildi?" diyerek, konuyla ilgili kaygıları olduğunu ifade etti.

"TEPKİMİZ SİYASİ DEĞİL"

Bölge halkının da projeye tepkili olduğunu söyleyen Efendi, "Biz gerek sosyal medyadaki paylaşımlarımızla gerekse cumartesi yapacağımız eylemle konuyla ilgili farkındalık yaratmayı hedefliyoruz. Şunu da söylemek istiyorum: Komite içerisinde UBP'li arkadaşlar da var, DP'li arkadaşlar da var, bölge muhtarı da var. Olayın hiçbir siyasi boyutu yoktur. Tamamen çevre tahribatına ve doğa katliamına karşı bir eylemliliktir" dedi.

"PROJE, BÖLGEYİ CİDDİ ŞEKİLDE TAHRİBATA UĞRATACAK"

Projenin gerçekleşmesi halinde, bölgede ciddi tahribat yaratılacağını savunan Efendi, "Proje gerçekleşirse, bir kere bölgede ciddi sayıda ağaç kesilecektir. İkincisi, projeyle kurulacak tesislerin tuvalet vb. faaliyetleriyle o bölgede yer alan su kuyuları lağım suyuyla kirletilecek ve kullanılamaz hale gelecek. Bu belki hemen olmayacak ama 10 yılda bu pis suyun kuyuya karışmayacağını kim garanti edebilir? Bir diğer sorun, bölgenin doğal yapısının bozulacak olması. Bu bölge doğal güzellikleriyle, bakirliğiyle pek çok yerli ve yabancı doğaseveri kendine çeken bir bölge. Bu projeyle tüm bu güzellikler tahrip edilecek" dedi.

"25 MART CUMARTESİ, İLK EYLEMİMİZİ YAPACAĞIZ"

Projenin, bölgeye 'elle tutulur' hiçbir katkısı olmayacağını iddia eden Efendi, projeyi engellemek için gerek sosyal medya üzerinden farkındalık yaratarak gerekse eylemlerle, bölge halkının ve sivil toplum örgütlerinin de desteğiyle çalışmalarına devam edeceklerini belirtti.

Bu konuda 25 Mart Cumartesi, Karşıyaka Dörtyol üzerindeki kahvehaneler önünde ilk eylemlerini yapacaklarını vurgulayan Efendi, ülke olarak bu tür olaylarda çevreye duyarlı olunması zorunluluğuna ve var olan güzelliklere sahip çıkılması gerekliliğine dikkat çekti.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.