AKDOĞAN
okuma süresi: 1 dak.

Lisi (Akdoğan) freskleri Güney Kıbrıs'ta

Lisi (Akdoğan) freskleri Güney Kıbrıs'ta

"Lisi" (Akdoğan) köyündeki "Agios Evfimianos" kilisesinden çalındığı iddia edilen ve bir süredir ABD'nin Teksas eyaletine başlı Houston'daki "Menil" müzesinde muhafaza edilen 13. yüzyıla ait fresklerin dün Güney Kıbrıs'a götürüldüğü bildirildi.

Yayın Tarihi: 17/03/12 09:44
okuma süresi: 1 dak.
Lisi (Akdoğan) freskleri Güney Kıbrıs'ta
A- A A+

Alithia gazetesi, fresklerin, Türk tarihi eser kaçakçısı (Aydın Dikmen) tarafından 1974 sonrasında Akdoğan köyünden çalındığını, bir süre sonra Houston'daki "Menil" kurumunun eline geçtiğini ve düne kadar burada muhafaza edildiğini yazdı.

Menil kurumunun freskleri Rum Bakanlar Kurulunun rızasıyla geçici olarak muhafaza ettiğini yazan gazete, 1986 yılında Menil Kurumu ile Rum Başpiskoposluğu arasında fresklerin 15 yıllığına kuruma ödünç verilmesi yönünde anlaşma imzalandığını, 1993 yılında da bu anlaşmanın 14 Şubat 2012 yılına kadar uzatıldığını belirtti.

Habere göre Rum kilisesi ve Güney Kıbrıs'ın yetkili kurumlarının koordineli çabalarıyla adaya getirilen freskler, Başpiskopos Üçüncü Makarios Kültür Kurumunun Bizans Müzesinde muhafaza edilecek.

TAK

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.