TATLISU
okuma süresi: 14 dak.

Denktaş: "Hükümet olarak desteğimiz tam, Orçan'ın kefiliyiz"

Denktaş: "Hükümet olarak desteğimiz tam, Orçan'ın kefiliyiz"

Demokrat Parti Ulusal Güçler dün akşam Tatlısu'da miting düzenledi.

Yayın Tarihi: 27/06/14 13:21
okuma süresi: 14 dak.
Denktaş: "Hükümet olarak desteğimiz tam, Orçan'ın kefiliyiz"
A- A A+

DP Ulusal Güçler'in Tatlısu Atatürk Meydanı'nda düzenlediği, coşku ve kalabalığın hâkim olduğu mitinge, DP Ulusal Güçler Genel Başkanı, Başbakan Yardımcısı Serdar Denktaş, Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Ahmet Kaşif, Gazimağusa İlçe Başkanı ve Milletvekili Fikri Ataoğlu'nun yanı sıra çok sayıda partili ve vatandaşlar katıldı.

Burada ayrıca, partililer ve sempatizanlar, belde sınırları içerisinde arabalarını süsleyerek konvoy yaptı.

Gecede, DP Ulusal Güçler Genel Başkanı, Başbakan Yardımcısı Serdar Denktaş, Gazimağusa İlçe Başkanı ve Milletvekili Fikri Ataoğlu ile Tatlısu Belediye Başkanı ve DP Ulusal Güçler Tatlısu Belediye Başkan adayı Hayri Orçan, Tatlısu halkına seslendi.

Serdar Denktaş: SİZLERE YÜREKTEN, TAA İÇİMDEN HİZMETE DEVAM DEDİĞİNİZ İÇİN TEŞEKKÜR EDİYORUM"

DP Ulusal Güçler Genel Başkanı Serdar Denktaş Tatlısu halkına hitaben yaptığı konuşmasında, gittiği her yerde destek istediğini, ancak Tatlısu'da istemeyeceğini ifade ederek, "Sonuç zaten belli. Sizlere yürekten, taa içimden hizmete devam dediğiniz için teşekkür ediyorum" dedi.

Hayri Orçan ile 1992'den beri beraber olduklarını, Orçan'a çok güvendiğini dile getiren Denktaş, "Bugün burada yapacağım dediği ne varsa bunların yapılması için ben, kabine arkadaşlarım ve Meclis'teki bütün arkadaşlarım tüm gücümüzle arkasında olacağız" diye konuştu.

KIRSAL KONUTLANDIRMA PROJESİ…

Hayri Orçan'ın da eski projelerinden biri olan Kırsal Konutlandırma Projesi'nin DP Ulusal Güçler'in ülke geneli için hazırladığı proje olduğunu belirterek, bu projenin kredisinin sağlanmasında son aşamaya geldiklerini söyleyen Serdar Denktaş, gençleri uzun vadede ev sahibi yapacak şekilde projeyi hazırladıklarını kaydetti.

Denktaş konuyla ilgili şunları dile getirdi:

"Gençlerimize belli bir paraya yıllardan beridir kırsal bölge arazisi verilir. Parası olan biraz evini yapar. Olmayan bir müddet direnir ama sonra ihtiyacı olmayan birine satmak zorunda kalır. Biz bunun yerine dedik ki, kendi insanımızı kendi bölgesinde yerleştirme, ekmek parasını kazandırma yönünde adım atalım. Gençlerimize uzun vadede ev sahibi yapacak şekilde konut projesi yapma projesidir. Kredisinin sağlanmasının son aşamasındayız. Bütün belediyeler içerisinde Hayri başkan bu projeye en çok inanan başkanımızdır."

"HÜKÜMET OLARAK DESTEĞİMİZ TAM OLACAKTIR"

Hayri Orçan'ın bugüne kadar söylediği her şeyi hayata geçirdiğini, bugün söylediklerini de hayata geçireceğini kaydeden Denktaş, hükümet olarak projelerini hayata geçirmesi için Orçan'a destek vereceklerini belirtti.

Tatlısu'nun ülkenin en güzel yerlerinden biri olduğuna işaret ederek, buranın ekonomik anlamda da kalkınması için de Hayri Orçan'a her türlü desteği vereceklerini ifade eden Serdar Denktaş, "Bu bölgedeki insanlar üretkendir. Çalışkandır. Tatlısu hiç olmayan koşullarda bile seracılığı bu bölgede hakikaten tek doğru dürüst yapan bölge olmuştu. Birçok imkânlar size sunulacaktır. Bu imkânları köy halkı başarıyla ileriye götüreceğinden hiçbir kuşkum yok" şeklinde konuştu.

"YILDIZLAR DA KAYAR VE KAYACAKLAR"

Kendilerini "Yıldızlı Belediye" diye adlandıran bazı belediyeleri de eleştiren DP Ulusal Güçler Genel Başkanı Denktaş şunları kaydetti: "Bu belediyeler Avrupa Birliği'ni takip etmeye çalışırlar ama yüzlerine gözlerine bulaştırırlar. Bulundukları bölgeler karman çorman. Çarpık çurpuk bir hale geldi. Onlara dedik ki yıldızlar da kayar ve kayacaklar."

Bazı belediyelerde ise "Burası kaledir" dendiğine dikkati çeken Denktaş, "Burası kaledir derler, gideriz nöbetçisi yok. Ama Tatlısu gerçekten nöbetçisiyle, içinde yaşayanlarıyla, birbirine olan bağlılıklarıyla Tatlısu'yu nereden nereye getirdi. Şimdi devam kararıyla birlikte daha nerelere götürecek. Hayırlı uğurlu olsun. Başarılarınızın devamını diliyoruz. Sizlere tekrar teşekkür ediyorum" diyerek sözlerini tamamladı.

FİKRİ ATAOĞLU: "ÖRNEK BİR BELEDİYE BAŞKANI; HAYRİ ORÇAN"

DP Ulusal Güçler Gazimağusa İlçe Başkanı ve Milletvekili Fikri Ataoğlu da mitinge katılımlarıyla kendilerini mutlu eden ve destek belirten Tatlısı halkına teşekkür ederek başladı.

Ataoğlu, Hayri Orçan'ın Gazimağusa beldelerine örnek bir belediye başkanı olduğuna işaret ederek, bölge halkının böyle bir başkan ve belediye meclis üyesi adaylarına sahip olduğu için çok şanslı olduğunu kaydetti.

Orçan'ın bundan sonra hayata geçireceği projelere DP Ulusal Güçler olarak tam destek vereceklerini ifade eden DP Ulusal Güçler Gazimağusa İlçe Başkanı ve Milletvekili Ataoğlu, Orçan'ın ve ekibinin halkın da desteğiyle, halkın ayağına hizmetin en iyisini götürmeye devam edeceğine olan inancını dile getirdi.

HAYRİ ORÇAN:

DP Ulusal Güçler Tatlısu Belediye Başkan adayı, Belediye Başkanı Hayri Orçan ise Tatlısu halkına hitaben yaptığı konuşmasında, 12 yıl önce halkı ile birlikte bir yola çıktıklarını ve hizmet odaklı birçok projelere imza attıklarını bu süreçte halkın desteğini her zaman hissettiğini dile getirerek, Tatlısu halkına teşekkür etti.

Orçan: "12 yıl önce sizlerle birlikte çıktığımız bu yolda birçok başarılı projelere, hizmetlere hep birlikte imza attık. Bu süreçte sizlerin daima desteğini gördüm. Bugüne kadar ne söylediysek hepsini gerçekleştirdik."

'12 yıl boyunca ne yaptı?' diyerek şahsına yönelik iddialara yanıt veren Tatlısu Belediye Başkanı Hayri Orçan; "El insaf diyorum. Tatlısu 12 yıl önce neydi bugün ne?" diye yanıtladı.

Şahsına yönelik eleştiride bulunanları olağan karşıladığına da dikkati çeken Hayri Orçan; "Çünkü bu arkadaşlar Tatlısu'da yaşamadılar ki, buranın nereden nereye geldiğini bilsinler" dedi.

"SADECE İKİ HEDEFİMİZE ULAŞAMADIK. GEÇMİŞ DÖNEMLERDE MUHALEFETTE OLMANIN ACISINI YAŞADIK"

"GENÇLERİ KONUT SAHİBİ YAPACAĞIZ"

Geçmiş dönemde muhalefette olmanın sıkıntısını yaşadıklarını da hatırlatan Tatlısu Belediye Başkanı, buna rağmen iki hedefe ulaşamadıklarını, ancak şimdi tüm hedeflerinin hayata geçirebilecek noktaya geldiklerini söyledi.

Orçan konuşmasını şöyle sürdürdü: "Bugüne kadar iki konuda hedefe gidemedik. Biri 'Sosyal Konut Projesiydi. Maalesef bu noktada muhalefette olmanın acısını yaşadık. Gelen iktidarlar her defasında destek sözü verdiler ancak iş ciddiye geldiğinde bir Bakanlar Kurulu kararı almaktan dahi aciz kaldılar. Bunu Tatlısu gençliğine çok gördüler. Korkuları, 'araziyi verirsek Hayri Başkan bu projeyi de gerçekleştirir' korkusuydu. Böylelikle Tatlusu'ya, gençlere ve ailelerine büyük bir kötülük yaptılar. Sırf bu nedenle birçok vatandaşımız beldeden göçmek zorunda kaldı. İnşallah partimizin de iktidarda olduğu bu dönemde 'Sosyal Konut Projemizi' hayata geçireceğiz. DP Ulusal Güçler'in de politikası gençlerimizi sosyal konut sahibi yapmaktır. Diğer bir konu sahilde ise atıl olan 'Tarihi Tahıl Ambarı'nın turizme kazandırılması projesiydi. O da yine hükümetlere takıldı."

BÖLGEYE KAZANDIRDIKLARI…

"SÖZ VERDİK, SAĞLIK OCAĞI HİZMETİMİZDE"

Belediye Başkanlığı döneminde Tatlısu'ya kazandırdıklarını da hatırlatan Belediye Başkanı Hayri Orçan; "Söz verdik. Sağlık Ocağımızı en iyi şekilde hizmetinize getireceğiz dedik. İşte kurduk. Ahmet Kaşif o dönemde Sağlık Bakanıydı. Destek oldu ve hizmeti vatandaşın ayağına getirdik" dedi.

"HEMŞİRE VE BİNA TEMİNİ BELEDİYE, AMBULANSTA SAĞLIK BAKANLIĞI TARAFINDAN KARŞILANARAK HALKIN HİZMETİNE BAŞLADI"

Söz verdikleri şekilde bölgeye bir ambulans kazandırdıklarını da kaydeden Hayri Orçan; "Bölgemize bir ambulans kazandıracağız demiştik. Sağlık Bakanlığı ile yaptığımız uzun soluklu çalışmalar sonucunda belediyenin de önemli katkılarıyla hemşire ve bina temini belediye tarafından, ambulans ve ambulans şoförü de Sağlık Bakanlığı tarafından karşılanarak, onu da bölgemize kazandırdık ve sizlerin hizmetine sunduk" diye konuştu.

"TATLISU YENİ BELEDİYE BİNASINA KAVUŞTU"

Her türlü engellemelere rağmen, halkın da desteği ile eski Belediye Binasından, yeni belediye binasına kavuştuklarını dile getiren Hayri Orçan, bu eserin Tatlısu halkının eseri olduğunu kaydetti.

Tatlısu Belediye Başkanı, DP Ulusal Güçler Tatlısu Belediye Başkanı Hayri Orçan, hayata geçirdikleri diğer projeleri de şu şekilde özetledi: "Mahallemizin çok eski olan 3 metrelik yolunu 6 metreye çıkaracağız, kaldırım çalışmalarını tamamlayacağız demiştik. Şükürler olsun yaptık. Köy içindeki çevre düzenlemeleri, sanatsal kültürel etkinlikleri saymıyorum bile."

TATLISU HALKI ALKIŞLAR VE TEZAHÜRATLARLA HAYRİ ORÇAN'A DESTEK BELİRTTİ…

Tatlısu Belediye Başkanı, DP Ulusal Güçler Tatlısu Belediye Başkanı Hayri Orçan hayata geçirdikleri projelerin sonunda halka seslenerek; "Kıymetli kardeşlerim, bunlardan daha güzel projeler olabilir mi?" diye sordu. Bölge halkı bu soru üzerine Hayri Orçan'a alkışlar ve tezahüratlarla destek belirtti.

"GÖREVE İLK TALİP OLDUĞUMUZDA, AĞIR ALT YAPI SORUNLARINI ÇÖZDÜK. ŞİMDİ SIRA EKONOMİYE KATKI KOYACAK PROJELERDE"

Aday olduğu ilk dönemde Tatlısu'da çok ciddi altyapı sorunları olduğuna dikkat çektiğini, göreve gelirken de ilk icraatının bu yönde iyileştirmeler olduğunu hatırlatan Hayri Orçan; "İlk dönemimizde ağır alt yapı sorunlarını çözmek için yola çıkmıştık. Bunu başardık. 2006'da yeniden aday olduğumuzda bir kavram ortaya attık. Artık belediyeciliğin rutin belediyecilik hizmetlerinin dışına çıkarak, sosyal belediyecilik anlayışı içerisinde hareket etmesi gerektiğini söylemiştik. Bunu da başardık" dedi.

"Şimdi sıra ekonomiye katkı koyacak projelerde" diyen Tatlısu Belediye Başkanı, DP Ulusal Güçler Tatlısu Belediye Başkan adayı Hayri Orçan, 2014 için yeni bir kavram daha ortaya attıklarını, artık belediyeler altyapı sorunları, altyapı belediyeciliği, sosyal belediyeciliğin de dışına çıkarak bölgesinin ekonomisinin kalkınmasına katkı koyacak projeleri hayata geçireceklerini, bu noktada iktidar ortağı olan partililerinin de desteğini göreceklerini kaydetti.

"TATLISUYU TURİZMİN ÇEKİM MERKEZİ HALİNE GETİRECEĞİZ"

Orçan bu projeleri ise şu şekilde özetledi: "İşte Sosyal Konut Projemiz bunlardan bir tanesi. Dünya Kıbrıs, Kıbrıs'taki tarihi projelerin minyatür projesi. Bu proje sayesinde bölgemize insan çekeceğiz. Gelecek olan insanlara bölgemizde sunacağımız hizmetlerden dolayı esnaf kalkınacak, yeni yerler açılacak ve bölgeye büyük bir ekonomik ivme kazandıracağız. Tatlısu turizmin çekim merkezi haline gelecek. İkinci en büyük hedefimiz Ekonomik Kalkınmaya yönelik. Bölgemizin ekonomik altyapısına, yani insanımızın ürettiği el yapımı ürünleri köy pazarı kurulmak suretiyle satışa sunacağız. Böylelikle Tatlısu, KKTC'nin markalaşmış çekim merkezi olacak. DP Ulusal Güçler Genel Başkanımız Denktaş, aynı zamanda Turizmden de sorumlu bakanımız pek tabi ki projelerimizi hayata geçireceğimizde bize destek verecektir. Ben ekibimle birlikte sözünü vermiş olduğumuz bu tüm bu yatırımları başaracağımıza inanıyorum."

TATLISU'YA ÜNİVERSİTE GELİYOR…

Hayri Orçan, yeni dönemde bölgeye yeni bir Cami yapma projelerinin de bulunduğunu, ayrıca bölgeye üniversite kazandıracaklarının da müjdesini verirken; "bunu başardığımız anda bölgemizde insanımız ne işsiz kalacak, ne aşsız kalacak. Köyden kente göçü, kentten köye göç alarak tersine çevireceğiz" diye konuştu.

Eski Yağ Değirmeni'nin restorasyon projesinin hazır olduğunu da sözlerine ekleyen Orçan, bunun da ekonomiye katkısının kaçınılmaz olduğuna dikkati çekti.

"HALKIMIZA GÜVENEREK YOLA ÇIKTIK VE YOLDA KALMADIK"

DP Ulusal Güçler Genel Başkanı, Başbakan Yardımcısı Serdar Denktaş'ın da finansal desteği ile Tatlısu gençliğine Futbol Sahası, Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Ahmet Kaşif'in de çalışmaları ile Tatlısu Posta Şubesi'ni en kısa zamanda hayata geçireceklerine inanç belirten Tatlısu Belediye Başkanı, DP Ulusal Güçler Tatlısu Belediye Başkan adayı Hayri Orçan konuşmasını; "Biz size inanarak bu yola çıktık. İnşallah Tatlısuyumuzu sizlerle birlikte daha ileriye taşıyacağız ve bölgemizi Kuzey Kıbrıs'ın yıldızı haline getireceğiz. Ancak dikkat edin bizim yıldızımız sahte bir yıldız değil, hakiki bir yıldızdır. Halkıma güvenerek çıktığım bu yolda, yolda kalmadım. Desteğiniz ve inancınızdan ötürü tüm halkıma teşekkür ediyorum" diyerek sonlandırdı.

Konuşmaların sonunda, DP ulusal Güçler Genel Başkanı, Başbakan Yardımcısı Serdar Denktaş, Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Ahmet Kaşif, Gazimağusa İlçe Başkanı ve Milletvekilleri Fikri Ataoğlu, Tatlısu Belediye Başkanı, DP Ulusal Güçler Tatlısu Belediye Başkan adayı ve Meclis Üyesi adaylar kürsüde halkı selamladı.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.