VADİLİ
okuma süresi: 2 dak.

Vadili Gençlik Merkezi Devlet Halk Dansları Topluluğu Türkiye'de

Vadili Gençlik Merkezi Devlet Halk Dansları Topluluğu Türkiye'de

Gençlik Dairesi'ne bağlı Vadili Gençlik Merkezi Devlet Halk Dansları Topluluğu, Türkiye'de "8. Uluslararası Ankara Etimesgut Anadolu Günleri Kültür ve Sanat Festivali" ile "7. Uluslararası Ankara Çubuk Turşu ve Kültür Festivali"ne katılarak KKTC'yi temsil etti.

Yayın Tarihi: 21/09/11 16:25
okuma süresi: 2 dak.
Vadili Gençlik Merkezi Devlet Halk Dansları Topluluğu Türkiye'de
A- A A+

Gençlik Dairesi'nden verilen bilgiye göre, 13 - 18 Eylül tarihleri arasında gerçekleşen festivallere katılan ekip, KKTC Ankara Büyükelçisi Mustafa Lakadamyalı, Etimesgut Belediye Başkanı Enver Demirel ve Çubuk Kaymakamı Cemal Şahin'i ziyaret ederken, Anıtkabiri de ziyaret etti.

8. Uluslararası Ankara Etimesgut Anadolu Günleri Kültür ve Sanat Festivali'nde "Kıbrıs Gecesi" düzenleyen ekip, "Kına Gecesi"ni sahneledi, Kıbrıs Türk kültürüne ait yiyecek ve içecekler, macun ve turşuları tanıttı.

Ekip, 7. Uluslararası Ankara Çubuk Turşu ve Kültür Festivali'nde ise, Kıbrıs Türk Halk Dansları'nın birbirinden güzel örneklerini seyirciyle buluşturdu.

Gençlik Dairesi Müdürü Gencay Eroğlu yaptığı açıklamada, ekibin festivallerde ortaya koyduğu çalışmanın ülke tanıtımına büyük katkı yaptığını ifade ederek, özellikle Türkiye'de "KKTC Yılı" ilan edilen 2011'de bu faaliyetlerin önemine dikkat çekti.

Eroğlu, ekip oyuncularına, müzisyenlere ve kafile başkanı Orhun Mevlit'e, KKTC Ankara Büyükelçisi Mustafa Lakadamyalı, Etimesgut Belediye Başkanı Enver Demirel ve Çubuk Kaymakamı Cemal Şahin'e de teşekkür etti.

TAK

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.