VADİLİ
okuma süresi: 4 dak.

CTP ve DP'li iki Vadili Belediye Meclis Üyesi UBP'ye katıldı

CTP ve DP'li iki Vadili Belediye Meclis Üyesi UBP'ye katıldı

Vadili Belediyesi Meclis Üyelerinden CTP'li Ömer Somuncu ile DP'li Orhan Çimen'in UBP'ye katıldıkları açıklandı.

Yayın Tarihi: 11/09/12 16:55
okuma süresi: 4 dak.
CTP ve DP'li iki Vadili Belediye Meclis Üyesi UBP'ye katıldı
A- A A+

UBP Basın Bürosu'nun açıklamasına göre, iki meclis üyesi bugün, Lefkoşa'da UBP Genel Sekreterlik binasında düzenlenen törenle partiye katıldılar.

Katılım töreninde konuşan UBP Genel Başkanı ve Başbakan İrsen Küçük, erken seçim isteyen muhalefet partilerinin inandırıcı olmadığını; böyle bir kararı UBP'nin verebileceğini söyledi.

Küçük, bugün Milli Eğitim, Gençlik ve Spor Bakanlığı görevine başlayan Mutlu Atasayan'a güvendiğini de ifade etti.

HASİPOĞLU: "UBP'NİN BÜYÜMESİNİ KİMSE ENGELLEYEMEYECEK"

UBP Genel Başkanı ve Başbakan İrsen Küçük, UBP Genel Sekreteri Ertuğrul Hasipoğlu, Maliye Bakanı Ersin Tatar, Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanı Ali Çetin Amcaoğlu, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Şerife Ünverdi, Vadili Belediye Başkanı Mehmet Adahan, Paşaköy Belediye Başkanı Habil Tülücü'nün de hazır bulunduğu katılım töreninde konuşan Genel Sekreter Hasipoğlu, UBP'nin büyümeye devam edeceğini ve bunu kimsenin engelleyemeyeceğini belirtti.

Hasipoğlu, bazı partilerin ve siyasilerin "erken seçim" demeye başladığını kaydederek, "Sahadan kaçmadıklarını, hep birinci parti olduklarını ve olmaya devam edeceklerini" söyledi.

KÜÇÜK: "UBP HERKESİ KUCAKLAYAN KİTLE PARTİSİ"

UBP Genel Başkanı ve Başbakan İrsen Küçük de konuşmasında, 'Büyük UBP' için çalışmalar başlattıklarını belirterek, "UBP herkesin ve her kesimi kucaklayan bir kitle partisidir. 1975 yılından itibaren de bu özelliğimiz devam etmektedir. KKTC'de yaşayan herkesi, her kesimi kucaklayan tek partiyiz. Son iki yılda da binlerce kardeşimiz UBP'ye gelmişlerdir. Bugün de aramıza Vadili Belediyesi Meclis üyesi olan DP ve CTP'den Ömer Somuncu ve Orhan Çimen'in katılması da gücümüze güç katmıştır. Hoş geldiler" diye konuştu.

"ASIL HEDEF 2014 SEÇİMLER"

Küçük, şimdiki asıl hedeflerinin partinin olağan kurultayının olmadığını, kurultayın partinin tüzüğü gereği her iki yılda bir gerçekleştirildiğini ifade ederek, "Esas hedefimiz 2014 Genel Seçimleri ve Yerel Seçimleri'dir. Kurultayımız olacaktır. Bu parti içi hizmet yarışıdır. Ben de adayım. Kurultayda herhangi bir sıkıntı olmadan gerçekleşeceğine inanıyorum" dedi.

Bugüne kadar hiçbir siyasal partinin kurultayı için vakit geçirmediklerini, mesailerini herhangi bir parti için sarf etmediklerini de ifade eden Başbakan Küçük, "CTP ve DP başta olmak üzere bazı siyasi partilerin UBP'nin kurultayını ve iç işlerini yönlendirmeye çalıştığını; ülkede sanki bir boşluk varmış gibi göstererek, bir araya gelmeye ve bir erken seçimi gündeme getirmeye çalıştıklarını" ifade etti.

"İNANDIRICI OLAMAZLAR"

"Burada gerçekçi değillerdir. CTP 1994 ve 2004 yılında hükümeti kurmuşlar. Üç defa bozulup kuruldular. Aldıkları emaneti nereye kadar götürmüşlerdir? Halkın verdiği bu emaneti taşıyamayan partiler, şimdi kalkmış erken seçimden bahsediyorlar. İnandırıcı olamazlar" diyen Başbakan İrsen Küçük, "Hükümet olma yükünü taşıyamayan, halkın sorunlarının altından çıkamayan, sıkışınca da bırakıp giden partilerin bugün bir erken seçimden bahsedemeyeceğini, kaldı ki 27 milletvekiline sahip UBP döneminde erken seçim kararını UBP'nin vereceğini" söyledi.

"ATASAYAN'A GÜVENİYORUM"

UBP Genel Başkanı ve Başbakan İrsen Küçük, bugün Milli Eğitim Gençlik ve Spor Bakanı olarak göreve başlayan Mutlu Atasayan'ın lise mezunu olması nedeniyle "bu görevi yapabilecek mi?" diye eleştiriler olduğunu belirterek, "Mecliste Bütçe Plan Komitesi'nde çalışan ve komite başkanlığını başarıyla yapan, UBP Genel Sekreterliği de yapmış Sayın Mutlu Atasayan'a güveniyorum ve bu görevi çok iyi yapacağına inanıyorum."dedi.

TAK

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.