GEÇİTKALE
okuma süresi: 3 dak.

Mart 9'u Şenlikleri, Pazar günü gerçekleştiriliyor

Mart 9'u Şenlikleri, Pazar günü gerçekleştiriliyor

Geçitkale Belediyesi'nin organizasyonunda her yıl düzenlenen Geleneksel Mart 9'u Şenlikleri bu yıl da Mersinlik Piknik Alanı'nda yapılacak.

Yayın Tarihi: 06/03/13 15:03
okuma süresi: 3 dak.
Mart 9'u Şenlikleri, Pazar günü gerçekleştiriliyor
A- A A+

10 Mart, Pazar günü açılışı gerçekleştirilecek şenliklerde, halk dansları etkinlikleri, konserler, yarışmalar ve farklı piyango çekilişleri gerçekleştirilecek. Saat 10:00'da yapılacak açılışa Devlet ve Hükümet yetkilileri de katılacak.

Mart 9'u Şenlikleri'nde baharın gelişi, yakılacak dev şenlik ateşleri ile de kutlanacak. Başta Mesarya bölgesi olmak üzere şenliklere bu yılda ülkenin dört bir yanından binlerce vatandaşın katılması bekleniyor. Etkinlikler kapsamında şenlik pazar yerinde vatandaşlar alışveriş yapma şansı da bulacak.

Belediye tarafından düzenlenen ve Mallıdağ mevkide bulunan Mersinlik Piknik Alanı, bu yılda hem aileler hem de çocuklar için çok farklı aktivitelere ev sahipliği yapacak. Mini futbol sahası, voleybol sahası, at çiftliği, çocuk parkı ve spor alanları ile de piknik alanı hizmet verecek. Mart 9'u Şenlikleri ile ilgili olarak Geçitkale Belediye Başkanı Dr.Kıvanç Buhara yaptığı açıklamada Mart 9'u Şenlikleri ile baharın gelişinin kutlandığını ve şenliklerin 1974 öncesinden günümüze kadar gelen bir gelenek olduğunun altını çizdi.

Buhara şunları kaydetti;

"Mart 9'u Geçitkale ve bölge halkı için vazgeçilmez bir geleneğimizdir. Bu gün, Türk dünyasında Orta Asya'dan Adriyatiğe kadar geleneksel yeni yıl ya da doğanın uyanışı ve bahar bayramı olarak kutlanıyor. 1974'ün çok öncesinde Kıbrıs'ın güneyinde de kutlanan Mart 9'u özellikle Larnaka'ya bağlı Türk köylerinde gerçekleştiriliyordu. Bu gelenek 1974 sonrası kuzeye taşınmış ve bugün halen ayni coşku ile kutlanmaktadır.

Bizler Mart 9'u şenliklerini Belediyemizin organizasyonunda sürdürüyoruz ve sürdüreceğiz. Belediyemize bağlı Mersinlik Piknik Alanı'nda bu yılda zengin bir organizasyonla gerçekleşecek şenliklerimiz, 7'den 70'e tüm kuşaklara hem baharı müjdeliyor hem de unutulmaya başlayan geleneklerimizi de yaşatmayı hedefliyor."

Belediye Başkanı Dr. Kıvanç Buhara açıklamasında KKTC'de yaşayan tüm vatandaşlarımızı da bu şenliğe ortak olmaya ve Mersinlik Piknik Alanı'ndaki şenliklere katılmaya davet etti.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.