GEÇİTKALE
okuma süresi: 2 dak.

Geçitkale Belediyesi Mart Dokuzu Şenliği düzenledi

Geçitkale Belediyesi Mart Dokuzu Şenliği düzenledi

Geçitkale Belediyesi, 1974 öncesi Larnaka'nın Türk köylerinde baharın gelişi olarak yaygın şekilde kutlanan, 1974 sonrası da KKTC'nin bir çok bölgesinde geleneksel hale gelen Mart Dokuzu Şenliği düzenledi.

Yayın Tarihi: 10/03/13 14:16
okuma süresi: 2 dak.
Geçitkale Belediyesi Mart Dokuzu Şenliği düzenledi
A- A A+

Geçitkale Belediyesi'nin Çınarlı'daki piknik alanında düzenlene şenliğe, Başbakan İrsen Küçük, Maliye Bakanı Ersin Tatar, Ekonomi ve Enerji Bakanı Sunat Atun ile bölge belediye başkanları da katıldı.

Davul-zurna eşliğinde karşılanan Başbakan İrsen Küçük, piknik yapan vatandaşları ziyaret ederek sohbet etti, Şenlik Ateşi'nin üzerinden atladı, davulcu ve zurnacıya bahşiş verdi.

KÜÇÜK

Başbakan İrsen Küçük şenliğin açılış töreninde yaptığı konuşmada, Mart Dokuzu Şenliği'nin her yıl artan bir katılımla gerçekleştirildiğini belirterek, ilkbaharın müjdecisi olarak kutlanan Mart Dokuzu etkinliklerini geleneksel hale getiren Geçitkale Belediye Başkanı Kıvanç Buhara'yı ve çalışanlarını kutladı.

Küçük, sosyal etkinliklerde vatandaşların bir araya gelerek dayanışma içerisinde olmasının önemine dikkat çekti.

Kış mevsiminin güzel ve yağışlı geçtiğini belirterek, güzel bir ilkbahar dileğinde bulunan Başbakan Küçük, yağışların devam etmesi beklentisini dile getirdi.

BUHARA

Geçitkale Belediye Başkanı Kıvanç Buhara da, Mart Dokuzu şenliklerinin Larnaka'nın Türk köylerinde yaygın olarak kutlanan bir etkinlik olduğunu belirterek, 1974 yılından sonra da KKTC'de tüm bölgelerde yaygınlaştığını ifade etti.

Buhara düzenledikleri etkinliğin her bölgeden katılım olduğuna işaret ederek, Başbakan İrsen Küçük'e de katılımı nedeniyle teşekkür etti.Geçitkale Belediyesi Mart Dokuzu Şenliği düzenledi

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.