GEÇİTKALE
okuma süresi: 2 dak.

'3. Çınarlı Kültür Sanat Festivali' tamamlandı

'3. Çınarlı Kültür Sanat Festivali' tamamlandı

Bu yıl 3. kez gerçekleştirilen Çınarlı Kültür Sanat Festivali tamamlandı. Yoğun bir katılım ile gerçekleştirilen festivale 10 bini aşkın ziyaretçi katıldı. Çınarlı'da Geçitkale Belediyesi ve Çınarlıyı Sevenler Derneği'nin birlikte organize ettiği festivale başta Kültür Dairesi olmak üzere Cumhurbaşkanlığı'da katkı koydu.

Yayın Tarihi: 11/06/13 12:04
okuma süresi: 2 dak.
'3. Çınarlı Kültür Sanat Festivali' tamamlandı
A- A A+

2010 yılından bu yana aralıksız olarak gerçekleştirilen festivalde Kıbrıs Türk Kültürü'ne özgü gelenek ve görenekler vatandaşlar ile buluşurken Kıbrıslı sanatçıların konserleri, tiyatro oyunları, şiir dinletileri ve kitap etkinlikleri büyük beğeni topladı.

Özellikle Çınarlı Köyü'nde doğup büyüyen ve yurt dışında yaşayan vatandaşların da yoğun şekilde katılım gerçekleştirdiği festivalde, yaşamını kaybeden Kıbrıslı Türk şair Özker Yaşın'ın anısına düzenlenen "anı gecesi" takdir topladı.

Festival ile ilgili olarak açıklama yapan Geçitkale Belediye Başkanı Dr. Kıvanç Buhara 3 günlük bu festivalin, bölgenin tanıtılmasında en önemli festivallerden birisi olduğunu kaydetti. Buhara, festivale katkı koyan herkese teşekkür etti. Öte yandan Çınarlıyı Sevenler Derneği Başkanı Hüsrev Bektaş ise, her yıl festivalin daha yoğun ilgi gördüğünü, bu yıl rekor katılım ile festivali gerçekleştirdiklerini söyledi. Çınarlı Kültür ve Sanat Festivali'ne katkılarından dolayı başta Cumhurbaşkanlığı ve Kültür Dairesi'ne de teşekkür eden Hüsrev Bektaş, festivalin sponsorlar olmadan gerçekleştirilebilmesinin mümkün olamayacağına da vurgu yaptı.

Oshan SABIRLI

Geçitkale Belediyesi

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.