GEÇİTKALE
okuma süresi: 4 dak.

4. Çınarlı Kültür ve Sanat Festivali dün akşam açıldı

4. Çınarlı Kültür ve Sanat Festivali dün akşam açıldı

Çınarlıyı Sevenler Derneği ile Geçitkale Belediyesi'nin birlikte düzenlediği 4. Çınarlı Kültür ve Sanat Festivali dün akşam açıldı.

Yayın Tarihi: 14/06/14 12:01
okuma süresi: 4 dak.
4. Çınarlı Kültür ve Sanat Festivali dün akşam açıldı
A- A A+

Yarına kadar sürecek festivalin açılışını Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu; Cumhuriyet Meclisi Başkanı Sibel Siber ve Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Ahmet Kaşif ile birlikte gerçekleştirdi.

Festivalin açılış töreninde yamaç paraşütü gösterisi yapılırken, eski sünnet törenleri temsili olarak canlandırıldı. Dörtyol İlkokulu folklor ekibi gösteri sundu.

Törende Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, Meclis Başkanı Sibel Siber, Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Ahmet Kaşif, Geçitkale Belediye Başkanı Kıvanç Buhara ile işadamı Ali Özmen Sefa'ya plaket takdim edildi.

Meclis Başkanı Sibel Siber plaketi alırken, babasının 1952 yılında ilk öğretmenlik görevini Çınarlı'da yaptığını belirterek, köyün kendisi için anlamının büyük olduğunu söyledi.

EROĞLU

Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu açılış töreninde yaptığı konuşmada, festival coşkusuna dikkat çekerek, "Bir devlet çatısı altında yaşamanın hazzı budur. Onun için yıllarca verilen mücadeleyle kendi toprağımızda, devletimizin çatısı altında bu gibi etkinlikleri gerçekleştiriyoruz, kültürümüzü sergiliyoruz" dedi.

Devlet çatısı altında bugün, 1974 yılı öncesindeki can güvenliği endişesinin yaşanmadığına işaret eden Eroğlu, "Bize düşen görev, önce devletimize sahip çıkmak daha sonra müzakere masasında bir anlaşmaya varmanın yollarını ararken ne 1974 öncesindeki yaşananları unutacağız ne de o zamana gömülü kalacağız" dedi.

Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, ileriye bakacaklarını, KKTC topraklarında 40 yıldır yapılanları da göz ardı etmeyeceklerini, başkalarının da göz ardı etmesine izin vermeden müzakereleri sürdüreceklerini vurguladı.

Eroğlu, halkın da kabul edebileceği ve şimdi yaşadığı gibi yaşayabileceği bir anlaşmaya varmayı amaçladıklarını kaydetti.

Cumhurbaşkanı Eroğlu, "Herkes kendi toprağına, kendi yerleşim birimine sahip çıkarsa müzakere masasında da bizim yapacağımız pazarlıklarda elimiz de o kadar güçlü olur" dedi.

Eroğlu konuşmasında, belediye başkanlığı için yeniden aday olmayan Kıvanç Buhara'ya da yeni hayatında mutluluk diledi.

BUHARA

Geçitkale Belediye Başkanı Kıvanç Buhara da, 4 yıl önce başlattıkları festivalin amacının, kültür ve sanatı yaşatmak olduğunu kaydetti.

Buhara, kendisinden sonra göreve gelecek yeni belediye başkanından festivali daha ileriye taşıması isteğinde bulundu.

ENDER

Londra Çınarlıyı Sevenler Derneği Başkanı Hayrettin Ender de, festivalin uzun yıllar devam etmesini arzuladıklarını kaydetti.

Ender, Çınarlı köyü yakınındaki İncirli Mağara'yı Turizm Bakanlığı'yla birlikte turistlere tanıtmayı amaçladıklarını belirtti.

Ender, Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu'na hitaben, sadece İngiltere'de 200 bin Kıbrıs Türkü'nün yaşadığını belirterek, yurtdışında yaşayan Kıbrıslı Türklere KKTC'deki seçimlerde oy hakkı verilmesini talep etti.

BEKTAŞ

Çınarlıyı Sevenler Derneği Başkanı Nusret Bektaş da yaptığı konuşmada, bir milletin varlığının devamı için kültür ve sanata önem verilmesi gerektiğini ifade etti.

TAK

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.