GEÇİTKALE
okuma süresi: 4 dak.

Kaşif: "Geçitkale'deki temel sağlık hizmetlerinde sıkıntılar var"

Kaşif: "Geçitkale'deki temel sağlık hizmetlerinde sıkıntılar var"

UBP Gazimağusa Milletvekili Ahmet Kaşif sağlık ile ilgili güncel konuşmasında Geçitkale'deki temel sağlık hizmetlerinde ciddi sıkıntılar olduğunu savundu.

Yayın Tarihi: 26/02/15 16:18
okuma süresi: 4 dak.
Kaşif: "Geçitkale'deki temel sağlık hizmetlerinde sıkıntılar var"
A- A A+

Kaşif bölgedeki sağlık ocaklarında personel yetersizliği olduğunu anlattı.

Kaşif, hastane ziyaretleri yaptığını ve bu ziyaretlerde çalışanların ciddi sıkıntıları olduğunu gördüğünü belirtti.

Onkoloji Hastanesi'nin bir an önce tamamlanması temennisine bulunan Kaşif, binayı yapmak kadar, teknik olarak donatmak ve iyi hizmet verecek sağlık personeli sağlamanın da önemli olduğunu kaydetti.

Ülkede yeni bir kalp hastanesine de ihtiyaç duyulduğunu ifade eden Kaşif, bu konuda gereğinin yapılmasını istedi.

Kâşif, özel sağlık kuruluşlarının ciddi ekonomik yatırım yaptığını dile getirerek, sağlıkta devlet-özel işbirliği sağlanmasının ülke insanına fayda sağlayacağına hem de milli servetin daha iyi kullanılması açısından yararlı olduğuna inandığını da sözlerine ekledi.

Burhan Nalbantoğlu'ndaki "tek çocuk onkoloğunun" istifa ettiğini söyleyen Kaşif, bu doktorun geri getirilmesini istedi.

Dr. Burhan Nalbantoğlu Lefkoşa Devlet Hastanesi'nin miyadını doldurduğunu da söyleyen Kaşif, tüm ada insanının rahatça ulaşabileceği bir yerde yeni bir hastane yapılmasını önerdi.

GÜLLE

Kaşif'e cevap vermek üzere kürsüye çıkan Gülle, Çağlar'ın tek çocuk onkoloğu olmadığını hatırlattı.

Hastanede bir disiplin sağlamak zorunda olduklarını ifade eden Gülle, Çağdaş uluslararası kanser kayıtçılığı olmaması halinde bu konuda net kararlar alınmasının imkansız olduğunu ifade ederek, kanser kayıtçılığı konusunda çalışma başlattıklarını ve eğitimciler ülkeye gelerek bu konuda eğitim verildiğini anlattı.

Onkolog sayısının Türkiye'de de az sayıda olduğuna dikkati çeken Bakan Gülle, bu sorunun giderilmesi için de bir takım girişimler yaptıklarını kaydetti.

Yerinde sağlık sistemine büyük önem verdiklerini ifade ederek bu konudaki çalışmalarını anlatan Bakan, Belediyelerle işbirliği yaparak her eve giderek oradaki kişilerin sağlık bakımlarının yapıldığını açıkladı.

Bakan Gülle, tüm belediyelere çağrı yaparak bu konuda tüm belediyelerle işbirliğini geliştirmek istediklerini belirtti.

Yenierenköy'de bir sağlık merkezi kurulması için ihaleye çıktıklarını ancak müteahhitlerle yaşanan sorunlar yüzünden sürecin uzadığını belirten Gülle, 112 ağı ile ilgili çalışmaları sonucunda Tatlısu'ya ve gereken diğer bölgelere 112 acil merkezi kurduklarını kaydetti.

Sağlıkta personelin önemine değinen Gülle, sağlık personelini artırmak için gerekli çalışmaları yaptıklarını kaydetti.

Gülle bu yıl 10 yeni ambülans alınacağını belirten.

Organ Nakli konusunda tüzüklerin hazır olduğunu söyleyen Gülle, Savcılıktan izin alır almaz konuyu genel kurul gündemine getireceklerini söyledi.

Organ nakliyle ilgili Hacettepe Tıp fakültesiyle çalışacaklarını söyleyen Gülle, en erken zamanda bu konuda hizmetlere başlanacağını söyledi.

Gülle hastanenin yeniden yapılandırılmasının şart olduğunu ve bu konuda bir takım araştırmalar yapıldığını dile getirerek, kalp hastalıkları konusunda hastanede ciddi çalışmalar gerçekleştirildiğini ifade etti.

Koroner, anjiyo, kardiyovasküler cerrahi alanında hastane doktorlarının çok iyi çalışmalar yürüttüğünü anlatan Gülle, genel sağlık sigortasıyla ilgili de önemli çalışmaları bulunduğunu kaydetti.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.