GEÇİTKALE
okuma süresi: 2 dak.

Geçitköy Göleti'nin kapasitesi artırılıyor

Geçitköy Göleti'nin kapasitesi artırılıyor

Çevre ve Doğal Kaynaklar Bakanı Hakan Dinçyürek, Geçitkale göletinin kapasitesinin arttırılması için çalışma başlattıklarını söyledi.

Yayın Tarihi: 02/07/15 10:04
okuma süresi: 2 dak.
Geçitköy Göleti'nin kapasitesi artırılıyor
A- A A+

Dinçyürek, Geçitkale Belediye Başkanı Hasan Öztaş'ı ziyaret etti. Ziyaretin ardından Geçitkale Göleti ve bölgede yaşanan su sıkıntısı konusunda incelemelerde bulunuldu.

Bakan Dinçyürek incelemeler sonrası yaptığı açıklamada, Geçitkale göletinin verimliliğini arttırma adına girişimlerin başladığını Su İşleri Dairesine bağlı teknik ekiplerin gölette bir süredir çalışmalar gerçekleştirdiğini söyledi.

Çalışmaların iki temel bacağı olduğunu ifade eden Dinçyürek, bunlardan birinin mevcut su tutma kapasitesinin arttılması olduğunu söyledi.

Bir kaç ay sonra sıcakların daha da arttığı dönemde gölette bulunan suyun neredeyse tamamen biteceğini belirten Dinçyürek, bu zaman zarfında gölette derinleştirme çalışması yapılacağını vurguladı.

Gölette yapılacak olan ikinci çalışmanın da, gölete gelen su miktarını arttırmak olduğunu söyleyen Dinçyürek, bölgeden geçen dereden yeni bir geçiş yaratmak suretiyle su tutma kapasitesini arttırmayı amaçladıklarını belirtti.

Dinçyürek,yapılacak çalışmalarla aynı zamanda bölgenin sualtı kaynaklarının da zenginleşeğini ifade ederek, böylelikle göletten elde edilen su miktarının da arttırılacağını belirtti.

Çalışmaların süratle tamamlanması için girişim yaptıklarını söyleyen Dinçyürek, yaptıkları işbirliği nedeniyle Geçitkale Belediyesine de teşekkür etti.

ÖZTAŞ: "YILLARDIR ÇÖZÜLEMEYEN SORUNLARIMIZ ÇÖZÜLÜYOR"

Geçitkale Belediye Başkanı Hasan Öztaş da konuşmasında, yıllardır dile getirilip bir tütlü çözülemeyen konuların Bakan Dinçyürek'in girişimi ve sorunları yerinde inceleyip çözümü konusunda çözümler ortaya koymasının sevindirici olduğunu söyledi.

Bu girişimlerin kendilerini daha da motive ettiğini söyleyen Öztaş, Bakan Dinçyürek'e teşekkür etti.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.