GEÇİTKALE
okuma süresi: 2 dak.

Geçitkale Belediyesi, Kültür ve Sanat adına bir ilki gerçekleştiriyor

Geçitkale Belediyesi, Kültür ve Sanat adına bir ilki gerçekleştiriyor

Geçitkale Belediyesi yarın (26 AĞUSTOS) saat 11:00'de Belediyeler Birliği'nde basın toplantısı düzenliyor.

Yayın Tarihi: 25/08/15 13:32
okuma süresi: 2 dak.
Geçitkale Belediyesi, Kültür ve Sanat adına bir ilki gerçekleştiriyor
A- A A+

28 Ağustos, saat 20:00'de başlayacak II.Kültür ve Sanat Festivali'nde birçok etkinliğin yanı sıra birbirinden ünlü isimler de şarkıları ile renk katacak.

Geçitkale Belediyesi Halk Dansları ekiplerinin gösterileri ile başlayacak festivalde Sevcan Çerkez'in heykel sergisi de yer alıyor, Kıbrıslı Karikatüristlerin canlı çizimleri ile renklenecek olan festivalde Fotoğraf sanatçılarımızdan Yıltan Taşçı'da ''Geçitkale'nin yüzleri'' isimli fotoğraf sergisi ile büyük ilgi toplayacak.

Çocuk defilesi yanı sıra Geçitkale'de yitirilen değerlerin yaşatılması adına anı turnuvalarının da yer alacağı festivalde 29 Ağustos akşamı Grup Performans sahne alacak. 30 Ağustos'da SOL ANAHTARI konseri ile devam edecek festivali 31 Ağustos akşamı SAKİ konseri izleyecek. 1 Eylül akşamı Türkiye'nin sevilen sanatçılarından SEMİHA YANKI'nın sahne alacağı festivalde darts turnuvası, uluslar arası halk dansları gösterileri, şiir dinletileri, korolar ve çeşitli etkinlikler yer alacak. Yerli sanatçılarımızdan Doğan Baybora 3 Eylül'de sahne alırken ayni akşam Baraka Gençlik Tiyatrosu da ''memleketin ahvali'' adlı oyunu sahneleyecek.

4 Eylül'de Simologrus konseri, 5 Eylül'de Grup Praksis sahne alırken, 6 Eylül'de ''LIGHT IN BABYLON'' grubunun konseri ile son bulacak.

Geçitkale Belediye Başkanı Hasan Öztaş yaptığı açıklamada festival için büyük uğraşlar verildiğini, yeni bir festival alanı yaratılarak bir ilki başardıklarını açıkladı. Öztaş, ''Geçitkale çok uzun yıllardan beridir hak ettiği konuma gelmek için çalışıyor. Festivaller de bunun bir parçası olarak Geçtikale'yi hak ettiği yere taşımanın bir adımı olacaktır'' dedi.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.