GEÇİTKALE
okuma süresi: 2 dak.

Lakkotripis Londra'da BG Group ile temaslarda bulundu

Lakkotripis Londra'da BG Group ile temaslarda bulundu

Rum Enerji Bakanı Yorgos Lakkotripis'in, İngiliz BG Group şirketinin Stratejik Büyümeden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı ile Londra'da bir araya geldiği haber verildi.

Yayın Tarihi: 08/10/15 12:08
okuma süresi: 2 dak.
Lakkotripis Londra'da BG Group ile temaslarda bulundu
A- A A+

İngiliz BG Group'un, Mısır'daki iki büyük terminalden birini idare etmekte olduğunu yazan Alithia gazetesi, Lakkotripis'in Londra temasları çerçevesinde dün Rum-İngiliz İşadamları Forumuna katıldığını da kaydetti.

Gazeteye göre Lakkotripis, forumda yaptığı sunumda, enerji ve turizm sektörünün meydana getirmekte olduğu yatırım fırsatlarına dikkati çekti ve hidrokarbonlarla alakalı olarak ise "alevler içinde olan bir bölgede Kıbrıs'ın politik ve ekonomik açıdan istikrar zemini teşkil ettiğini" söyledi.

Mısır'ın MEB'inde yeni bir doğal gaz yatağı bulunmasının yeni perspektifler meydana getirdiğini ve Doğu Akdeniz'deki bildik manzarayı değiştirdiğini ifade eden Lakkotripis, Doğu Akdeniz bölgesinin, tespit edilen yatakların bütünüyle birlikte, AB için gerçek anlamda alternatif bir enerji tedarik kaynağı olabileceğini sözlerine ekledi.

Fileleftheros gazetesi ise haberinde, 7–8 Aralık tarihlerinde Güney Kıbrıs'ta Dördüncü Enerji Sempozyumu gerçekleştirileceğini yazdı.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.