GEÇİTKALE
okuma süresi: 2 dak.

Engelsiz Geçitkale ve beldesi

Engelsiz Geçitkale ve beldesi

<p>Ülke nüfusumuzun ne kadarını engelli bireylerimizin oluşturduğunu çoğumuz ne yazık ki bilmiyoruz. 2015 Kasım ayı kayıtlarına göre ülkemizdeki engelli bireylerin sayısı 5,187'dir. Bu rakam herhalde bizlerin engelli bireylerimiz için ne kadar çalışmamız gerektiği hakkında bizlere fikir vermektedir. Her insanın bir engelli adayı oluğunu düşünecek olursak yapılacak çalışmaları çok daha fazla önemsemek gerekiyor.</p>

Yayın Tarihi: 05/01/16 15:25
okuma süresi: 2 dak.
Engelsiz Geçitkale ve beldesi
A- A A+

Geçitkale Belediyesi olarak Engelli bireylerimizi topluma kazandırmak ve hayatlarını bir nebze de olsa kolaylaştırmak için engelli kaldırım çalışmalarına başladı. Geçitkale Belediyesi'ne bağlı Nergisli Köyü'müzde engelli bireylerimizin için yapmış olduğumuz kaldırım çalışmalarımız kısa sürede tamamlanmış olup, Çamlıca Köyü'müzün kaldırım çalışmalarına başlandı. Aynı zamanda, Türkiye Cumhuriyeti Yardım Heyeti Finansmanı ile "Geçitkale Kasaba İçi Kaldırım Çalışması Projesi"ne de başlamış bulunmaktayız. "Engelsiz Geçitkale ve Beldesi" slogonı ile Belediyemize bağlı diğer beldelerimizin kaldırım çalışmaları engelli bireylerimize yönelik olacaktır. Aynı zamanda beldemizde uygulanacak tüm projelerimizde yine engelli vatandaşlarımız öncelik sırasında olacaktır. Bölgemizi Engelsiz Kasaba ve Beldesi yapmak için elimizden gelen tüm gayreti göstereceğiz. Çevre düzenlemelerimiz, parklarımız, kültür ve kongre merkezimizin tadilatı engelli vatandaşlarımızın kullanımı için gerekli şekilde yapılacaktır.

Geçitkale Belediye Başkanı Hasan ÖZTAŞ konu ile ilgili "Engelli bireylerimize yardımcı olmak istiyorsak onlara acıyarak yaklaşmak yerine, onların dünyasına girerek, empati kurarak, hayatlarını kolaylaştırarak topluma kazandırmalıyız " ifadesinde bulundu.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.