PAŞAKÖY
okuma süresi: 2 dak.

Paşaköy'de Cumhuriyet paneli

Paşaköy'de Cumhuriyet paneli

<p>Prof. Dr. Ata Atun, KKTC Atatürkçü Yaşam Derneği'nin "Anavatanımız 85 Yaşında Konulu Panelini Sundu. </p>

Yayın Tarihi: 28/10/08 12:48
okuma süresi: 2 dak.
Paşaköy'de Cumhuriyet paneli
A- A A+

KKTC'nin önde gelen sivil toplum örgütlerinden olan Atatürkçü Yaşam Derneği, Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşunun 85.ci yıldönümü dolayısı ile 28 Ekim Salı günü Gazimagosa yakınlarındaki büyük yerleşim birimlerinden Paşaköy'de bir panel düzenledi.

Atatürkçü Yaşam Derneği Genel Merkezi'nin Paşaköy Eşref Bitlis İlkokulu'nda saat 11:30 gerçekleştirdiği "Anavatanımız 85 yaşında konulu panel"de, tanınmış akademisyen Prof. Dr. Ata Atun digital bir sunu yaptı ve bilgi verdi.

Panel'e Paşaköy Eşref Bitlis İlkokulu 4.cü sınıf öğrencileri, okul Müdürü Erdinç Acaroğlu, öğretmen Mustafa Karabıyıklı ve diğer öğretmenlerle birlikte, Atatürkçü Yaşam Derneği Genel Başkanı Ahmet İşcan, Genel Denetleme Kurulu Başkanı Hüda Nalbantsoy, bazı Yönetim Kurulu Üyeleri ile Paşaköy'lüler katıldılar.

Prof. Dr. Ata Atun, katılımcılara görsel ve sesli olarak sunduğu sunusuna, Atatürk'ün doğumundan başlayarak, Osmanlı İmparatorluğunun 19.cu yüzyılın sonlarındaki politik ve ekonomik durumunu aktarmış, Atatürk'ün Harp okuluna girişi, mezuniyeti, katıldığı savaşlar ile 1.ci Dünya savaşının getirdiği yıkıntıyı anlatmıştır. İstiklal Savaşındaki mücadele sonunda yoktan var edilen Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşunu, çekilen sıkıntıları, batılı ülkelerden gelen baskıları, yapılan devrimleri, ekonomik atılımlar ile Türk sanayisinin temellerinin atılışını, resimlerle ve o dönemde çekilen filmlerle aktaran Prof. Dr. Ata Atun, panelin kapanışını, öğrenciler ve katılımcılarla birlikte söylenen 10.cu Yıl Marşı ile yaptı.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.