BEYARMUDU
okuma süresi: 1 dak.

Köprülü Kuş Gözlem Merkezi; Kuzey Kıbrıs için bir ilk!

Köprülü Kuş Gözlem Merkezi; Kuzey Kıbrıs için bir ilk!

Kuzey Kıbrıs için bir ilk olan bu projenin Kuzey Kıbrıs Kuşları ve Doğayı Koruma Derneği (KUŞKOR) ve Beyarmudu Belediyesi tarafından ortak olarak gerçekleştirilmesi planlanmaktadır.

Yayın Tarihi: 24/02/15 15:06
okuma süresi: 1 dak.
Köprülü Kuş Gözlem Merkezi; Kuzey Kıbrıs için bir ilk!
A- A A+

Proje ile Köprülü Göleti ve Köyünün Kuş Gözlem Merkezi haline getirilmesi planlanıyor. Projenin kabul edilmesi halinde ziyaret merkezi haline getirilecek olan gölet ve çevresi uluslar arası standartlarda düzenlenecek ve ziyaretcilerin kuşları rahatsız etmeden gözlem yapabilmesi için bir kuş gözlem evi yapılacak.

Bunun yanında Köprülü'deki tek köy kahvesi gelen ziyaretcilerin bilgi edinebileceği bir bilgi merkezi haline getirilecek. Böylece hem kuş çeşitliliği açısından çok önemli bir alan olan, ve bu nedenle uluslararsı Önemli Kuş Alanı olarak belirlenen Köprülü Göleti'nin korunması sağlanacak hem de bölgedeki ekoturizm potansiyeli artırılacak.

Ayrıca özellikle bölge okullarında ve kahvelerde Köprülü Göleti ve kuşları hakkında bilgilendirici sunumlar yapılacak ve neden önemli bir alan olduğu anlatılacak.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.