BEYARMUDU
okuma süresi: 4 dak.

Mesarya 1. Tiyatro Şöleni 27 Mart'ta başlıyor

Mesarya 1. Tiyatro Şöleni 27 Mart'ta başlıyor

Mesarya 1. Tiyatro Şöleni, 27 Mart Cuma günü Güney Mesarya Halk Tiyatrosu'nun "Karagöz'ün Akıl Satması ve İsim Değiştirmesi" isimli gölge oyunuyla başlıyor.

Yayın Tarihi: 26/03/15 14:52
okuma süresi: 4 dak.
Mesarya 1. Tiyatro Şöleni 27 Mart'ta başlıyor
A- A A+

Beyarmudu Belediyesi tarafından yapılan yazılı açıklamaya göre Beyarmudu Belediyesi bünyesinde Güney Mesarya Halk Tiyatrosu tarafından düzenlenen etkinlik kapsamında, 28 Mart Cumartesi Beyarmudu Belediyesi/ Güney Mesarya Halk Tiyatrosu'nun "Şaman" oyunu; 1 Nisan Çarşamba günü Lefkoşa Belediye Tiyatrosu'nun "Canını En Çok Ne Yakar?" oyunu ve Antalya Büyükşehir Belediye Tiyatrosu'nun "Oyun Oyun İçinde" oyunu; 2 Nisan Perşembe günü Güzelyurt Belediyesi Şehir Tiyatrosu'nun "Adını Siz Koyun" oyunu; 6 Nisan Pazartesi Bursa Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu'nun "Gülyabani" oyunu; 7 Nisan Salı günü Adana Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu'nun "Dede Korkut Kitabı" oyunu ve 8 Nisan Çarşamba günü Lefkoşa Belediye Tiyatrosu'nun "Kayıp" oyunu sahnelenecek.

EDİP

Beyarmudu Belediye Başkanı İlker Edip konuyla ilgili açıklamasında "Güney Mesarya Halk Tiyatrosu'nu bir yıl önce kurmuştuk. Tiyatromuzun bir yıl içinde ada çapında yankı uyandıran başarılara imza atmasının gururu ve cesareti ile yurt içi ve yurt dışından da misafir tiyatro ekiplerinin katılımı ile Mesarya 1. Tiyatro Şöleni'ni gerçekleştiriyoruz" ifadelerine yer verdi.

Mesarya bölge halkının sanatsal faaliyetlere ulaşabilmek için yıllardır şehirlere gitmek zorunda bırakıldığıni dile getiren Edip, "Kıbrıs adasının coğrafi olarak kurak ve sıcak olarak bilinen ve malesef sanatsal üretim ve organizasyon açısından da zayıf ve yetersiz olarak tanınan Mesarya bölgesinde gerçekleşecek söz konusu tiyatro şöleni, Mesarya halkının ilk tiyatro festivali olacak ve tiyatro özlemini giderecektir" diye konuştu.

SEYLANİ

Mesarya 1. Tiyatro Şöleni Koordinatörü ve Güney Mesarya Halk Tiyatrosu Sanat Yönetmeni İzel Seylani de konuyla ilgili açıklamasında "Bugün şenlik günüdür, yeşeren tiyatronun şölen günüdür" ifadelerine yer verdi.

Seylani şöyle devam etti:

"Kültürel değerlerimize sahip çıkmak ve sanat aracılığı ile toplumsal ritüellerimizi yeni nesillere aktarmak için bir yıldır özveri ve inançla yürüdüğümüz tiyatro patikasını, dayanışma ve gönül birliği ile bir devrim niteliğinde geliştiriyoruz ve halkımıza sunuyoruz. Beyarmudu Belediyesi bünyesinde Güney Mesarya Halk Tiyatrosu tarafından hazırlanan Mesarya 1. Tiyatro Şöleni, 27 Mart Dünya Tiyatro Günü'nde başlayıp 8 Nisan tarihine kadar sürecek.

Bölge halkının Güney Mesarya Halk Tiyatrosu'nun ilk oyunu 'Nor & Betmez'e gösterdiği ilgi ve takdirin ardından kazandığımız cesaretle çıktığımız bu yolda, halk için, halkla ve halkca sizlere sunacağımız şölenin gururunu yaşıyoruz."

Güney Mesarya Halk Tiyatrosu olarak Mesarya Tiyatro Şöleni'ne iki yeni oyunla ev sahipliği yaptıklarını belirten Seylani, "Bunlar; toplumsal değerlerimizi irdeleyen ve yeni nesillere kazandırmayı hedeflediğimiz Karagöz Kıbrıs Gölge Oyunu, diğeri ise; tarih içinde unutulmaya yüz tutmuş toplumsal ritüellerimizi ironik bir dille yansıtan Şaman oyunudur. Halkımızdan gelen talebin ilk kıvılcımımızı oluşturduğu bu yolda, halkımıza hak ettiği nitelikli tiyatro eserlerini sunmak asıl amacımız olmuştur"

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.