BEYARMUDU
okuma süresi: 3 dak.

Beyarmudu "Patates, Kültür ve Sanat Festivali" cuma günü başlıyor

Beyarmudu "Patates, Kültür ve Sanat Festivali" cuma günü başlıyor

<p>Beyarmudu Belediyesi'nin, "patatesin pazarlanmasına ve yerli sanatçıklara destek" amacıyla düzenlediği "Patates, Kültür ve Sanat Festivali" Cuma günü başlıyor.</p>

Yayın Tarihi: 05/07/11 14:39
okuma süresi: 3 dak.
Beyarmudu "Patates, Kültür ve Sanat Festivali" cuma günü başlıyor
A- A A+

3 gün sürecek Festivalde, ülke sanatçıları ve yabancı sanatçılar sahne alacak, patates yemekleri yarışmaları ve sportif karşılaşmalar düzenlenecek. Festivalin açılışını Başbakan İrsen Küçük yapacak.

Beyarmudu Belediye Başkanı İlker Edip, Festivalde yer alan paydaşlarla birlikte Belediyeler Birliği'nde basın toplantısı düzenledi.

EDİP

Edip, Beyarmudu'nda geçmişte "Halk Şenliği" adı altında düzenlenen festivalin bazı nedenlerden ötürü uzun bir süredir düzenlenmediğini, ancak patatesin pazarlanmasına yardımcı olmak maksadıyla bir festival düzenleme düşüncesinin iki yıl önce ortaya çıktığını kaydetti.

Festivali, panayır türü şenliklerin dışına çıkarma düşüncesi ile tasarladıklarını ifade eden Edip, festivalin patates ürününün tanıtımını yapmak ve yerli sanatçılara destek olmak hedefiyle düzenlendiğini ifade etti.

En kaliteli patates ürününün kırmızı toprak olan bölgelerde üretildiğini bunun dünya tarafından kabul görülen bir unsur olduğunu kaydeden Edip, bölgede bir patates paketleme tesisi kurarak patates üreticilerinin sıkıntılarına yardımcı olmayı istediklerini de ifade etti.

YEŞİLADA

Patates Üreticileri Birliği Başkanı Ahmet Yeşilada ise, patatesin ülkenin en çok ihraç edilen ürün olmasıyla birlikte ülkede en çok tüketilen ürün de olduğunu söyledi.

Avrupa Birliği Adalet Divanı'nın (ABAD) 1994'te aldığı karardan önce yılda 25 bin ton patates ürününün ihraç edildiğini ancak söz konusu karardan sonra Avrupa Birliği ülkelerine ihracatının yasaklanmasıyla üreticilerin sıkıntılar yaşamaya başladığını anlatan Yeşilada, ancak son dönemde Türkiye pazarında yaşanan açılımla patates ihracatında az bir hareketlenme yaşandığını, 2011'de 7 bin ton ihraç etmeyi hedeflediklerini söyledi.

PROGRAM

Beyarmudu Belediyesi, Mikrofon Organizasyon LTD ve Patates Üreticileri Birliği ve bazı sanatçıların işbirliğinde düzenlenen Festival 8 Temmuz'da saat 18:00'de "Kortej Yürüyüşü" ile başlayacak.

İlk gün, patates hakkında slayt gösterisi, folklor gösterisi ile Percussion ve Dans Show'un dans gösterisi ve Gökhan Türkmen konseri; 9 Temmuz'da voleybol, tavla, avcılar ve atıcılar klasmanında atıcılık yarışmaları, Beyarmudu'nda kurulan "Kıbrıs'ın en eski müzik gruplarından" Tele-Tempo'nun konseri, Arda Gündüz'ün konseri, Kovboy Dans gösterisi ve Cem Kafkas konseri; festivalin son gününde ise patatesli yemek pişirme yarışması, İbrahim Özduran, Öldüren Şampanya ve Türkiyeli sanatçı Emre Aydın'ın konseri yer alacak.

TAK

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.