SERDARLI
okuma süresi: 2 dak.

BES, Serdarlı Belediyesi'ni protesto için siyah çelenk bıraktı

BES, Serdarlı Belediyesi'ni protesto için siyah çelenk bıraktı

Belediye Emekçileri Sendikası'nın (BES), Serdarlı Belediye Başkanı Mehmet Kerimoğlu'nu protesto etmek amacıyla bugün Sendikal Platform'daki sendikalarla birlikte Serdarlı Belediyesi'ne giderek siyah çelenk bıraktığı bildirildi.

Yayın Tarihi: 03/02/11 16:50
okuma süresi: 2 dak.
BES, Serdarlı Belediyesi'ni protesto için siyah çelenk bıraktı
A- A A+

BES Genel Sekreteri Ayça Soygür Çıralı yaptığı yazılı açıklamada, "Serdarlı Belediyesi'nde özellikle intibak işlemleri tamamlandıktan sonra sergilediği tutum ile hem İçişleri ve Yerel Yönetimler Bakanlığı hem de sendikal örgütler tarafından defalarca uyarılan, ancak yine de bu tutumunu sürdüren Belediye Başkanı Kerimoğlu'nun son olarak kendisinin de imzası bulunduğu, BES ile imzalanan ve 2011 sonunda süresi dolacak olan toplu iş sözleşmesini hiçe sayarak, başka bir sendika ile toplu iş sözleşmesi imzalamaya oturduğunu" kaydetti.

Çıralı, "BES ile devam eden sözleşme varken, Hür - İş'e bağlı BEL - SEN ile sözleşme imzalamaya yeltenen Başkan Kerimoğlu'nu ülkedeki sendikal toplu sözleşme düzenine inanan tüm sendikalar olarak kınarız. İlgili bakanlık yetkililerinden de bu yasadışı duruma derhal müdahale etmelerini talep ederiz." ifadelerini kullandı.

BIÇAKLI

Öte yandan Kıbrıs Türk İşçi Sendikaları Federasyonu (TÜRK- SEN) Genel Başkanı Arslan Bıçaklı, konuyla ilgili olarak TAK muhabirine yaptığı açıklamada, "Serdarlı Belediye Başkanı Mehmet Kerimoğlu'nun yarım saat içinde oturup Bel - Sen'le toplu sözleşme imzaladığını, meslek hayatı boyunca bunun bir örneğini daha görmediğini" kaydetti.

TAK

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.